Halálbüntetés vagy valami más?

Vargáné Pável Márta
2015. 05. 01.

Az AQP elvi okokból sem lehet halálbüntetés párti.

Viszont, ahogyan a programunkban 2012-ben már leírtuk, mi nem fizetgetnék a börtönbe zárt emberek után napi 5-7000 Ft-ot. Ki van zárva, hogy ezt tennénk.

Rögtön most leszögezem, nem munkatábort akarunk (ennek a vádjával senki se próbálkozzon), hanem mindenki tartsa el magát, ha pedig bűnöző, még inkább tegye ezt!

Minden börtönt önfenntartóvá kell tenni. Kb. 5 év alatt ezt el is lehetne érni. Ez sokkal rosszabb és visszatartóbb lenne, mint a halálbüntetés, mert ha nem dolgoznak, nem is fognak enni, sem melegedni, sem TV-t nézni, és semmi mást nem, csak olyat, amire megkeresték a pénzt. Ha éhen akarnának halni, esetleg adományokat kaphatnak, attól, aki akar nekik adni. Talán abból, amit elloptak, elraboltak stb., abból jutna.

Az, hogy ez esetleg az EU-nak nem tetszik (nem ez lenne az első…), azzal nem foglalkoznánk, mindenki úgy védi a többi állampolgárát a bűnözőkkel szemben, ahogyan tudja és ahogyan a leghatásosabb. (A nyugdíjasokat mikor védi meg az EU?) Véleményünk szerint abba kellene hagyni a szemforgatást, és korrekten szembe kellene nézni az igazságos valósággal. Az állam feladata az lenne, hogy olyan munkát teremt pl. árkok ásása, földek művelése, földmozgatások, önálló állattartás, gazdálkodás stb., ahol a napi és a fenntartási költséget megtermelik. Innentől aki be van zárva – s gondolom nem ok nélkül – az megtanulja a munkavégzés mikéntjét is, ami sok ember életéből tejesen hiányzik.

Ennek több haszna is lenne. Egyrészt olcsóbb lenne az állam működtetése, másrészt olyan munkák is elvégzésre kerülnének, amelyekre nehéz embert találni, valamint nagyon erősen visszatartó hatású lenne, és megtanulnának azok is dolgozni, akik eddig pl. nők futtatásából, csalásból, pénzért való gyilkosságból, rablásból éltek.

Valamint abszolút igazságtalannak találjuk, hogy egy nyugdíjas, aki tisztességes, becsületes ember, és végig dolgozta az életét, sokszor 40-50 000 Ft-ból él egy hónapig, ugyanakkor az állam a bűnözőkre költi az emberek adóját, akik lassan többen lesznek (főleg ha továbbra sem kapják el őket), mint a nyugdíjasok. Most megy a szöveg, az ijesztgetés, hogy nem lesz miből a nyugdíjat kifizetni. Azt a nyugdíjat, amelyet kötelező erővel levontak (majd az állam elköltötte). Azt a pénzt tehát, amit a rabokra fordítanak (havi átlag kb. 250 000 Ft/fő!!!), irányítsák vissza azokra, akik becsületesen dolgoztak, s akiktől levonták a járulékukat, ergo nem szívességből kapnak nyugdíjat. Nem így áll a bűnözőkre, ők semmit sem tettek be az állam kasszájába, sőt csak ilyen-olyan károkat okoztak!

Pontosan ezért is javasoljuk, és ha lehetőségünk lesz meg is tesszük, hogy a börtönök önfenntartóak legyenek!

Az AQP igazságot akar. Ez is ennek az egyik lépése lenne.

A bejegyzés kategóriája: Írások
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük