Az olimpiai pályázat visszavonásáról

Nem értem miért kell a FIDESZ-es kormánynak úgy viselkednie, mint egy gyereknek, aki a szüleivel szemben elmegy a falig is, lesve mit tehet meg, mit nem. Ilyen volt az internetadó, a vasárnapi boltbezárások is stb… Sok drága pénzen tartott tanácsadók, miért nem ad jó tanácsot (ha már maguknak egyből nincs annyi eszük, mert én magam rögtön belátom, mi jó, s mi nem, megírom és nyilvánossá teszem, ha visszanézik 90%-ban be is jön!!!). Mielőtt bármit is kitalálnának, miért nem végeznek olyan elemzéseket, közvélemény-kutatásokat, amiből kiderül, hogyan és mit fogad el a nép, s mit nem? Megvannak erre a módszerek. Ez így számunkra sokba került, és egyenesen szánalmas az egész eljárás.

2016 nyarán, amikor a római polgármester az olimpiát visszamondta, amit egy cikkemben már leírtam, ha akkor megértik, elgondolkodnak rajta, akkor most nem égnének. Szinte kérlelve leírtam, hogy nekünk is vissza kellene lépni, mert ha Róma kiszámolta, hogy neki nem éri meg, illetve nem lesz rá elég muníció, akkor ez ránk nézve duplán is igaz. De a gigantománia, a különböző gazdasági, politikai érdekek miatt továbbra is kötötték az ebet a karóhoz. Hogy az olimpiát megrendezzük, az logikátlan volt. Lehetett érezni, hogy kevés potenciális jelölt maradt, félő volt, hogy mi kapjuk meg a rendezés jogát.

Most a Kormány szinte kikényszerített egy új párt létrejöttét (amúgy is sokan vannak azon az oldalon…). Összeírt ívekkel a népszavazás lehetőségét lebegtetve kényszerítették ki a Kormányból azt, amit már rég megtehettek volna maguktól is, ahogyan a római polgármester hölgy megtette.

Azt látom, hogy nagyon sokszor átveszik azt, amit írunk – ennyi véletlen nem lehet… – persze nem érkezik valamiféle tanácsadói díj felénk, azt gondolom, mások veszik fel, vagy ők adják el a mi ötleteinket. Ha az ötleteinket elveszik – tegyék…- mi végül is a hazánkért tesszük, nem érdekel a kis zsebtömésük. De az már érdekel, hogy nem mindenre figyelnek (csak szelektíven, de rossz a szelekciójuk…), nem gondolkodnak el, ugyanis ha megtették volna, akkor az AQP meglátásai nyomán a 4 hónapos plusz kiadásokat, és az egészet megúszhatták volna.

Egy nyomorúság jött ki ebből az egészből, történetesen az, hogy egy újabb párt keletkezett, aminek a felfutása meglehetősen gyors volt, ez számunkra elég érdekes, hogy miből? Mi nagyon jól tudjuk, hogy pénz és elég (szerintem) kóklerség is kell (lásd a bizonyos „kutyákkal” való TV-s beszélgetést, ami elrettentő volt számomra). Látható, hogy megfelelő mennyiségű félrebeszélés, hazudozás nélkül – ugyanis ma a világ ezt kívánja… – egy párt sehova sem jut. Így erősen valószínű, hogy nekik valahonnan volt pénzük. Mi ebben az egészben nem vettünk részt, nem is írtunk alá semmiféle ívet az olimpiával kapcsolatban, de a jó tanácsokat időben megtettük. Lásd most bekövetkezett, hogy visszavonják, sokkal elegánsabban is meg lehetett volna tenni, de hát így kell mindenkinek magát leégetni.

Mindenesetre szerintünk akkor kell olimpiát rendezni, ha az ország egy harmada rendes fizetést, munkát kap, nem éhezik és megengedhetik maguknak ezt a plusz kiadást, mert látható, hogy egyik ország sem lendült fel az Olimpia rendezésétől, sőt sokan nagyon nem. Ha a körülmények jobban megfelelnek, akkor ez ellen az AQUILA Pártnak semmiféle kifogása nincs.


Vargáné Pável Márta, AQP elnöke
2017.02.24.

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük