Az AQUILA Párt országjárásának Duna-Tisza közi állomásai

2013. 07. 06.

Bács-Kiskun megyébe mentünk öten: Vargáné Pável Márta, Márkus Edit, Rizmayer Péter, Oroszi István és Oroszi-Kuzmich Kinga. Reggel fél 8-kor sietve indultunk Tószegről, hogy időben érkezzünk a megbeszélt időpontokra, ugyanis nagyon feszített volt a tempó. Körutunk első állomása Lakitelek volt, ahol a helyi újság képviselője egy rövid riportot készített. A riporter felkészült és alapos volt, reméljük, jó riport lesz belőle. Osztottunk magazinokat és szórólapokat, az emberek elfogadóak, kedvesek voltak.

Innen Kecskemét felé vettük az irányt, az idő szorított, ezért addig már nem álltunk meg máshol. Egy barátságos piacon szálltunk ki a kocsiból, és az emberek ezen a környéken érdeklődőek, elfogadóak voltak. Megjegyezzük, itt a barack volt nagyon olcsó és szép. Sok szórólapot sikerült elosztanunk az emberek közt és a házaknál. Itt egy olyan riporterrel találkoztunk, akinek a nézetei nem igazán egyeztek a mienkkel, de mégis jó tapasztalat volt, erre is fel kell készülni. (Ennek nyomán íródott a cikk „Az AQUILA Párt céljának megvalósítási módja SZOKATLAN” címmel, melyet ITT megtalálhat, kérjük, olvassa el.)

Nem is tudtuk, hogy ennyire szép ez a rész, ahol voltunk, ápolt, kellemes, büszkék vagyunk rá.

Tovább utaztunk Kalocsa, majd Solt felé, ahol éppen elkaptuk a piac végét. Két helyen megálltunk szórólapozni.

Innen más útvonalon indultunk hazafelé, és Kecskeméten át Nagykőrösre érkeztünk, ahol az út legkedvesebb riportélménye várt minket. A riporter hölgy igen szimpatikus és támogató volt, de végül a fotóst is sikerült meggyőzni. Ilyen riportert kívánok mindenkinek! Értelmes volt, és az új szemlélet irányában sem volt elutasító. Tudjuk, sok emberrel találkoznak, hamar átlátnak a dolgokon, de úgy érezzük, őket sikerült megérinteni. Az emberek is nagyon érdeklődőek voltak, még az is előfordult, hogy mikor elfogyott a magazinunk, valaki kérte, hogy postázzuk ki neki.

Volt egy szívszorító beszélgetésünk is egy 60 év körüli úrral, aki elmondta, hogy a konzervgyárban dolgozott, míg tönkre nem tették. Elmesélte, hogy új, csillogó, egy évesnél fiatalabb gépeket vágtak fel, és vittek az ócskavastelepre. Felháborító, hogyan történhetnek meg ilyen dolgok egy országban!?

Hazafelé még Törtelen is megálltunk szórólapokat osztani. Felfedeztünk egy natúr fürdőt, és egy eldugott, de népes éttermet. Érdekes dolog országot járni, emberekkel ismerkedni.

Összességében sikeres volt az út, sok kedves és nyitott emberrel találkoztunk.

Oroszi-Kuzmich Kinga és Vargáné Pável Márta

A bejegyzés kategóriája: Írások
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.