Nyílt levél a közmédiához

Az új pártok közül van, akiknek jár az ingyenes közmédia, van, akiknek nem.

Naponta látjuk a közmédiában, hogy olyan pártok is lehetőséget kapnak szereplésre, véleményközlésre – míg minket, az AQUILA Pártot, teljesen kizárnak a nyilvánosság elől –, akik nem kerültek a parlamentbe. Események, programok nálunk is vannak, amire a média képviselői nem jönnek el, hiába is hívjuk őket! Kérdezni szeretnénk, miért van ez a diszkrimináció egy jobboldali párttal szemben, amikor a baloldali pártok naponta többször is hallathatják a hangjukat? Például az Együtt 2014 friss pártként folyamatosan a képernyőn van: ha azért, mert fizettek érte, kérdés, ez mennyire jogszerű a közmédiában akkor, ha a megjelenés nem fizetett reklámként van feltüntetve. A híradókban is olyan sokat szerepelnek, mintha más ellenzékjelölt nem is lenne. Ezek a dolgok Önöknek egyenlő esélyeket mutatnak? Ez lenne a lakosság tájékoztatására hivatott média tényszerű, mindenre kiterjedő hírközlése?

Bajnai Gordon nem a parlament tagja, továbbá programjukról eddig legjobb tudomásom szerint semmi lényeges nem került napvilágra, kizárólag az MSZP-vel folytatott hatalmi harcukról értesülhetünk, ami nem az országról szól, egyedül a saját egójukról. Mindeközben egy olyan párt hangot sem kaphat a médiában – mert pártként szegény –, mint az AQUILA, amelynek tagjai civil szervezet önkénteseiként 13 évig ingyen tanítottak szegényeket (évente több száz embert), illetve ezt a tevékenységet a mai napig folytatják, valamint ami kidolgozott, 70 oldalas programmal rendelkezik, amely közel egy éve olvasható a párt honlapján.

Az AQUILA Párt egyedül az ország érdekeit tartja szem előtt, mégsem kap lehetőséget, nem tud megjelenni az országos médiában, pedig aktívan tevékenykedünk, járjuk az országot, rendezvényeket szervezünk. Velünk szemben a médiatörvényre hivatkoznak, de akkor a baloldali liberálisokkal ezt miért szegik meg? A mi egyedi gondolkodásmódunk, országot építő elképzeléseink, rendezvényeink, miért nem minősülnek hírértékűnek?

Mi nem harsogjuk, hogy ki hova távozzon a posztjáról, mert nem ellenségeskedést kívánunk, hanem csendes, őszinte, hathatós, nem szemforgató, hanem valódi megújulást akarunk.

Az ország jövője miatt érzett felelősség és az igazságosság nevében kérjük, hogy legyenek kedvesek megjelenési lehetőséget adni az AQUILA Párt számára az Önök médiájában, hogy el tudjuk mondani, milyen lépésekkel lehetne újraindítani az országot, mert sok olyan meglátásunk, javaslatunk van az élet minden területén, amely, ha megvalósulna, komoly előrelépést jelentene az ország egésze szempontjából.

Erre a nyílt levélre érkezett válaszként a további megjegyzéseink:

„Levelünkre érkezett válaszuk alapján az alábbi következtetésekre jutottunk. Igaz, nagyon finoman volt megfogalmazva – ahogy az is, hogy Önök nem diszkriminálnak senki felé sem, amivel nem értünk egyet –, de kiderült, mindenki tehet, amit akar, a politikai elhatározás mindent felülír.
… Viszont mi minden politikai értelemben szüzek vagyunk, és hasonlókat akarunk, mint a meglévő kormányoldal, csak sokkal erélyesebben, elvágólagosabban, kristálytisztán a magyar nép, a keresztény erkölcsiség mentén, – de nem egyházfüggően – viszont mentesen minden, a népet bosszantó ájtatos, farizeus és korrupciós tettől.
Igen, ha mi nagyobb nyilvánosságot kaphatnánk – amit most kollektívan nagyon jól megakadályoznak – akkor a magyar nép akár fel is ébredhetne, ráismerhetne – mint ahogyan az országjárásaink alatt az embereknél és a nyitottabb média képviselőinél is tapasztalhattuk –, ez valóban más, ez új, ez jó is lehet. Az embereknél is fordulat látszik, és örömmel mondják: ezt akarom, erre vártam stb!
Mi nem kampánysegítséget várunk, csak a politikai paletta valós ismertetését!

Vargáné Pável Márta
2013. 09. 15.

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.