Jászságon és Ipoly-melléken jártunk

Vargáné Pável Márta, Kis Enikő
2013. 11. 09

Országjáráson részt vett: Vargáné Pável Márta (AQP elnöke), Szakálos Gizella, Szatmári Szilárda, K.-Promber Ágnes, Kis Enikő

Az AQP körútja Heves megyét és környékét érintette, melyre 2013.11.09-én került sor.

Állomásaink pontosabban: Maglód, Nagykáta, Gyöngyös, Jászberény, Jászárokszállás, Fallóskút, Pásztó, Szécsény, Balassagyarmat és Vác.

Maglódon a központban szórólapoztunk, pár emberrel beszélgettünk, majd a nagykátai piac és környéke következett. Nagy volt a piac Kátán, és az emberek nagyon közlékenyek, befogadóak, kíváncsiak voltak az AQP tevékenysége iránt. Többen kérték is a szórólapot.

Jászberényben is a piacon és a környékén szórólapoztunk. Hatalmas a piac, sok emberrel találkoztunk. A helyi Jász Trio TV és a Jászkürt Újság is riportot készített az AQP elnökével. Riport után még nagyobb lett a kíváncsiság.

Jászárokszálláson találkoztunk azokkal a segítőkész helybéliekkel, akik munkánkban támogatnak, segítenek a pártot népszerűsíteni.

Gyöngyösön a központban szórólapoztunk. Itt találkoztunk a Gyöngyös TV riporterével, aki korrekten, semlegesen és ugyanakkor segítően viselkedett.

Gyöngyösről Fallóskútra mentünk, egy harmadrendű úton haladtunk gyönyörű vidéken, dombokon keresztül. Majd megérkeztünk Pásztóra, de közben áthaladtunk Pásztóhasznoson, ahol többször megálltunk, szórólapoztunk az Alkotmány úton. Az Elnök köré egy mini-népgyűlés kerekedett, tetszett nekik, amiket mondott. Megdöbbentő volt egy magát egyszerű asszonynak kikiáltó hölgy, hogy milyen lelki tisztasággal értette meg, hogy mit akarunk tenni a népért. Támogatásukról biztosítottak minket. Az egyik nénitől különösen finom napraforgó-mézet vettünk, profi terméket árultak. Úgy tűnik, az idősek, nyugdíjasok jobban megértenek bennünket.

És már száguldottunk is Balassagyarmat felé, ahol az Ipoly TV munkatársai vártak ránk – meglepően fiatal, lelkes és kedves riporterek. Szerintünk ez a riport különleges volt, mert még a kezdetben kissé tartózkodó viselkedésüket is mosolyra változtattuk.

Sajnos az eleredő eső miatt csak a Művelődési Ház környékén tudtunk szórólapozni. Végső állomás Vác, ahol tisztelegtünk Keszthelyi Ferenc† püspök úr (fő támogatónk volt) emléke előtt a Bazilikában, majd megszórtuk a környéket 3 féle lappal.

Akikkel sikerült beszélgetnünk, azok általában nyitottan fogadták a mondanivalónkat, egyet értettek velünk. Azt hiszem, elég széles körben sikerült eljuttatnunk az üzenetünket az emberekhez.

Pár nappal később erről a környékről egy egész csoport jelentkezett kapcsolatfelvételre.

A bejegyzés kategóriája: Írások
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.