Reakció Schmuck Andor osztogató ötletére

Vargáné Pável Márta
2014.01.03.

Jellemző a mai világban ez a nagy szemforgatás: Adjuk oda a választásokra szánt állami támogatás teljes összegét egy szegényeket segítő alapítványnak, vagy ki tudja, hova. Sok mindent elárul ez a „nagy ötlet”.

  1. Elsőként, ha annyira jól áll választások előtt egy párt, hogy ezt indítványozza, akkor nagyon sok vállalkozó és egyéb ember adott adományt – amiért, ha csak a fele vár viszont szívességet, akkor már nagyon nagy baj van a korrupciómentes államvezetést illetően. Nem is értem, ha annyira nagylelkű Schmuck Andor úr, akkor miért a tisztességes, demokratikus jogok gyakorlásához kapott pénzt akarná felajánlani, ami a korrupciót el nem váró állami segítséget, a tiszta pénzt (!) jelenti, miért nem a saját pártkasszájában levő magánadományozók pénzével teszi ezt? Akkor talán másként gondolnék rá.
  2. Másrészt nagyon nem szeretjük, ha valaki más dolgaiban, főleg pénzügyi dolgaiban akarna intézkedni. Mi sem osztogatjuk az Ő pénzüket semmiféle hírlapokba szánt feltünősködő ötlettel.
  3. Harmadrészt pedig nem az a korrekt, hogy az állami támogatást osztogatja szét – azt, ha akarná az állam, maga is megtehetné –, hanem (mint említettem) az, hogy a saját maga pénzével teszi ezt. Azonban – csak úgy halkan, csendesen megjegyzem – ha valaki sok pénzzel jut hatalomra, azt sem fizeti be a költségvetésbe, nem lesz jobb az ország lakosságának, azt a pénzt a maga hatalmának a megtartása érdekében használja fel.
  4. Végezetül: az AQUILA Párt programja a szegényekért, az igazságos országért van, és ez a program nem halat ad, hanem hosszan tartó létfeltételeket teremtetne a korrekt élethez, munkához, nyugdíjhoz való joghoz stb. Mi igen, kérjük ezt az állami támogatást, ami jelen állami álláspont szerint a 30 fő körüli jelöltünk alapján max. 150 millió forint lehet. Ez a többi pártok pénzéhez viszonyítva ugyan semmi, de nekünk megoldás lenne, hogy hallathassuk a hangunkat, hogy elérjük Önöket, főleg hogy a választásra sincs pénzünk, csak annyi, amennyit a tanári fizetésünkből röplapokra adni tudunk.

Nagyon is kell az állami támogatás ahhoz, hogy egy kicsit is hírt adhassunk magunkról, hogy van egy korrekt megoldást kínáló párt, hogy ne csak Ők, akik pénzesek szerepelhessenek éjjel-nappal a médiában, /mintha több párt nem is lenne…vagy ez a cél/. El akarjuk a médiában – ingyen – mondani, lehetőséget akarunk egy tisztességes, szegény pártnak is, aki Isten segítségével, szerényen, megfontolt logikával az éhezőkért, elesettekért jött létre. Kell a támogatás azért, hogy igazságos országot tudjunk fokról fokra újrateremteni, melyet eleinte – a lehetőségeink miatt – enzimhatásként, később közvetlen működéssel kívánunk megvalósítani. Nekünk nincs olyan pénzünk, melyet bárki is adott volna, hogy cserébe majd ne feledkezzünk meg róla. Ha lenne – de elveink miatt nem lesz –, akkor könnyű lenne szemforgató módon ilyen ötletekkel előállni.

Mi azt kérjük a kedves embertársainktól, hogy az itt leírtak felett figyelmesen gondolkozzanak el, kiktől várhatnak tartós javulást.
Azoktól:

  • Akik sokszor fordultak meg a damaszkuszi úton, és mindig más álarcban jelennek meg újra és újra, most is logikátlan, megvalósíthatatlan, populista ötleteikkel állnak elő, és eddig sem tettek semmi jót sem, semmi sem javult, csak most másképpen tálalják.
  • Akik tevékenysége nyomán nem lett kevesebb munkanélküli, csak azzal, hogy elmentek az országból. Nem lett több munkahely, csak álságos fillérekért való, megalázó közmunka, melyért hosszú sorokat kell állni, míg regisztrálják stb. Nem lett kevesebb éhező gyerek és felnőtt, nem lett egyenlőség sem a nemzetiségek, sem a (rendőri) intézkedések és egyéb eljárások tekintetében. /Sorolhatnám, de ez most nem erről szól./

Döntsenek, mire van szükség. Akarják az igazságos, humánus, becsületben élhető, és a NEM korrupt, haveroknak és rokonoknak kedvező Magyarországot?

Kérjük Önöket, kedves hazánkfiait, ne a szokásos mezsgyén haladva gondolkozzanak, és ne így szavazzanak, ettől eddig sem lett jobb. Merjenek az új felé fordulni, amit mi, az AQP kínálunk, leellenőrizhetően igazat mondóak vagyunk. A programunk megtalálható a honlapon, kérem, olvassák el. Ennek megvalósítása nem pártpénz kérdése.

Végezetül, a napokban Teréz, egy svájci apáca elolvasta a programunkat, megdöbbentő véleménye volt. „Ez olyan – mondta – mint az Ézsaiás 32,1, ez a ti programotok. Elolvasva megdöbbenve néztem magam elé, ez ennyi? Nincs benne semmi új, semmi meglepő, csak azok az alapnormák, amiket Isten is kért, amitől eltért a világ, amitől élhető lesz az ország, ami visszaadja az igazságot a népeknek. Támogatom, veletek vagyok.”

Köszönjük Teréznek és mindenkinek, aki felismeri az AQUILA Pártot, a megmentés vonalát.

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.