Az AQUILA Párt véleménye a 2014. januári történésekről

Vargáné Pável Márta
2014. 02. 01.

Paksi atomerőmű fejlesztése

Az igaz, hogy semmit sem tudunk a körülményekről, de még a Parlamentben ülők sem, mert ilyen ez a nagy demokrácia.

Ezzel együtt az AQP nem ellensége a paksi fejlesztő tevékenységnek, főleg ha a beruházás valóban olcsóbb lenne, mint ha EU-s források mentén működne. Vagy ha nincsenek olyan háttéralkuk, amik eddig nem ismertek és lehetetlenné tennék – részünkről – a dolgok helyeslését.

Nagyon fontos, hogy önálló energiaforrásunk legyen.

Magam hosszú ideig az OSSKI-ban dolgoztam, többek közt paksi dolgozók vérét vizsgáltuk, előtte pedig az onnan jött vizet mértem. Elmondhatom, tisztább volt, ami kijött az atomerőműből, mint ami bement a Dunából, lásd az ott lévő halastavat is. Mindenkinek mondom, ha a szabályokat betartják, nem lehet gond. Földrengés, nem várt elemi károk mindenütt nagy bajt okozhatnak, független attól, milyen erőműről van szó. A mai biztonsági elvárások szigorúak, ez is reményt ad, hogy nem lenne gond.

Tudjuk, a legtisztább energia jelenleg az atomerőművekből nyert. Lehet, hogy lesz jobb is, de jelenleg ez van (most már részletesen kidolgozott tapasztalatokkal bírnak felőle). Mindenhol lehetnek rendelkezéseket, előírásokat be nem tartók – bármelyik munkahelyen van ilyen, ha nem figyelnek oda, kiket alkalmaznak… -, a baj csaknem mindig ezekből származik. Ez viszont nem az erőműé, hanem személyi hiba.

A tisztább energia érdekében van még tennivalónk

Az AQP nagyon támogatná a hazai szélgenerátorok fejlesztését, ahogyan Győr környékén is látható. Sok helyen ki lehetne használni a víz erejét, több vízi erőmű kellene.

A jobb és kevesebb energiafelhasználás érdekében, már ismertek azok a kutatások, ahol a nagyvárosok hőszennyezettségét ez eddigi tetőkre helyezett zöld felületek, fák beiktatása mellett fehér háztetőkkel is csillapítanák. Ez kevesebb légkondicionálói működést jelentene.

Le kellene állítani minden olyan beruházást, építkezést, ahol az épületnek nincs ablaka, nincs lehetőség természetes fényforrásra, szellőztetésre. Ezt még nézni is rettenetes, természetellenes, hogy ilyen házak, üzletek, bevásárlóközpontok épülhettek. Vannak tavaszi és őszi hónapok, amikor egy ablak megléte vagy annak kinyitása bőven elegendő lenne, mind fény, mind hő tekintetében. Tiszta pazarlás, fölösleges energiakidobás az, ha nincs ablak az épületen.

Parlamenti választások nehézségei, akadályok

A választásokkal kapcsolatos adminisztratív nehézségek

Az AQP-ben talán túl lelkesek vagyunk, és sok választási irodánál elsőként adjuk be az ajánlóív-igénylő lapokat, de az a káosz, felkészületlenség, ami fogadott minket, az elképesztő. Igaz, hogy a Nemzeti Választási Iroda ügyésze, jogásza (?) kiváló munkát végez, készen áll, és látható, hogy intézkedik. Kifogástalan.

Nem úgy a periféria dolgozói. Káosz, hozzá nem értés, kb. 80%-ban ez a kép fogadott minket, reméljük, összeszedik magukat. Azt, hogy a választási idő kihirdetése után, 29-én még azt mondja a telefonban egy megyei tisztviselő Úr, hogy ne menjünk, mert nincs még meg a választói bizottságuk, ezt nem tudjuk hova tenni. (Jeleztük a Nemzeti Választási Irodának, gondolom reggelre meglett a bizottság…) Nem működnek rendesen a számítógépek, nincs meg az aláírás, amit az Alkotmány utcában beszkenneltek stb.

Az igaz, hogy az állami önkormányzati alkalmazottak kevés kivételtől eltekintve jó indulatúak, elnézést kérnek, de 80% nem tudja jelenleg, mit kell tennie. Ez a nagy igazság. Aki teljesen profi: a Nemzeti Választási Iroda ügyészei, dolgozói, ők valóban mindent tudnak és segítenek. Köszönet nekik.

Plakát kitevési anomáliák

„Szuper” ötlet – ha diktatúrára hajlamos lennék, én is éppen most hoztam volna meg ezt a rendeletet… -, hogy szinte sehova sem lehet plakátot tenni. Ötletes, így kell megakadályozni, hogy lássák, más is van, nem csak ők, hogy ne láthassa a nép a választékot. A sajtó zár, főleg a kiemelt adóknál csak pár párt szerepel mindennap, a többinek majd lesz összesen 10-15 percnyi ideje. Valóban „szuper”! Az is „kiváló” ötlet – mármint a jelenlegi kormány részéről… -, hogy azt a pénzt, amit a pártoknak ad kampányfinanszírozásra, a másik kezével visszaadja FIDESZ-es vagy közeli vállalkozóknak. Erre több eszközük is van, például a plakátrendelet, amely megnöveli az óriásplakátok iránti keresletet, s amely így az ebből élők profitját emeli meg. Döntöttünk, nem lesz óriásplakátunk.

Mi, az AQP, kijelentjük: nem fogjuk a jelöltenként adandó 1 milliós támogatást azért felvenni, hogy ebben a kézi vezénylésben egy olyan zsebbe kerüljön, amit nem kívánunk. Inkább maradjon állami keretek között, azzal el kell számolniuk.

Az is nevetséges, hogy egy hete írásbeli megkeresésünkre sem tudnak a Kincstárból az illetékesek választ adni, hogy hol mondhatjuk le a jelölteknek kiutalandó 1 milliót, mert mi ilyen feltételek mellett nem kérjük.

Valamint arra sem kapunk választ, hogy hol, hogyan, kinél lehet elintézni azt, hogy a kampányfinanszírozásnak csak egy részét utalják át, ne az egészet, hiszen nagyon szegény pártként nem akarjuk teljes egészében igénybe venni az egy hónap alatt elköltendő kb. 150 milliót (nekünk ez pazarlás).

Választópolgár Testvéreinkhez

Ezeket az alábbi észrevételeket, kérem, mélyen gondolkozva olvassák el, mert ez is megmutatja, kikre érdemes szavazni, azt az egy x-et odaadni, és kikre nem. Kérjük a kedves Választót, figyeljen jól. Ne dőljön be ennek az egymás ellen áskálódó, hamisan játszó népségnek.

1. Új, kis pártok futkosása, koalíció, szövetség, partner keresése a választásokhoz

Mi mindig magunkból indulunk ki, és eddig azt gondoltuk, az új, kis pártok zrikálása egy kicsit gonoszság is. Miért ne lehetnének valakiknek valóban nyerő, újszerű, jó ötletei, és ezt valamikor el kell kezdeni. Ezzel önmagában még nem lehetne baj. Viszont, ha csak egó, rang, pénz kérdése áll bármelyik párt mögött, és többnyire ez van, akkor azokat ki kell szűrni és nem kell támogatni, akár kicsi, akár nagy párt, mert tevékenységüktől életünk jobbra fordulása nem várható.

De ezt a mindenkinek megelőlegező jóindulatot most már nem teljesen merném javasolni.

Az elmúlt hetekben, napokban kis pártok heves rohamai alatt voltunk. Tisztelet a kivételnek – kettő ilyet is találtunk -, de a többség igazán nevetséges. Legtöbbjüknek médiamegjelenései (újság, helyi TV, stb.) sincsenek. Konkrét céljai sem, amúgy ez, mint látszani fog, nem is érdekes a számukra. Pl. írt az egyik egy standard sima levelet, postán küldve – mint kiderült 30 példányban – nem kötnénk-e vele szövetséget (de rohanunk…).

Többségének volt vagy 5-10 jelöltje, de ezzel a választási íven, a listán akarja tudni a nevét. Ezzel a „súlyos létszámmal” is a választások kihirdetése utáni napokban kezdtek el foglalkozni, tehát adtak elég időt, fáradtságot, ja, semmit sem, s ilyen lenne a tevékenységük az országért is.

Volt olyan is, aki azt mondta, most van kb. 10 jelöltjük, de még imádkoznak. Istenem, így lehet Téged – az amúgy is szkeptikus világ felé – nevetségessé tenni, és az emberek előtt komolytalannak feltüntetni. Ezek a dolgok nekünk istenkáromlások.

Voltak olyanok is, akik csak töltelékanyagnak akartak minket nézni, gondolták, elleszünk, mint a befőtt. Hát nem.

Kérdezem, ezek a kis pártok akkor mit tettek eddig? Nagy részének nincs, vagy nem is működő vagy éppen most elindított honlapja van. Sokaknak csak a pénz volt a kérdés, hogy juthatnak hozzá. Ami nagyon elszomorított, egynek sem volt az a kérdése: mit akarunk, ők mit akarnak elérni, jobbá tenni, hogy a kettő összefér-e? Ez az egy, ami a legfontosabb, nem érdekli őket, és számunkra ez a legnagyobb jelzés arra, hogy nem érdemes rájuk szavazni.

Az AQUILA Párt pedig az alapszabálya szerint sem szövetkezhet, nem lépünk senkivel sem koalícióra, mert minket Isten akart, csakis az ő tiszta akarata szerint dolgozhatunk, cselekedhetünk. Mi nem, semmikor sem alkuszunk, így természetesen az AQUILA egyedül fog szerepelni, amihez kérjük az Önök jóságos segítségét, aláírását és igenlő szavazatát is.

2. Nagy pártok játékai, többnyire önmaguk lejáratása az eredmény

Lehet, hogy csak mi az AQP-­ban vagyunk ilyen éles látással, kritikával, de ami itt megy, az egy kész cirkusz, irányítottan embereket hülyének néző, jól megtervezett akciók sora észlelhető, párat kiemelek:

A kormánypárt most jön elő számtalan „közérzetet javító”, díjcsökkentő ötletével. 4 évből miért csak most – eddig is magasak voltak a rezsi áraink, a fizetésünk arányait nézve szinte legmagasabbak közé tartozott Európában – mert velünk a politikusaink mindent megtehettek… Miért most, az utóbbi évben teszik immár harmadszor? Nem átlátszó?

Mikor jönnek elő azzal, hogy akik eddig kirabolták az országot, bilincsben vannak?

Helyette, mindennap a médiában átható szemekkel elmondják egymásról a tuti rosszat. Nem értem, miért nem azt mondják el – sok időnket rabolják el, lenne erre is alkalom -, mi jót akarnak a következő 4 évben tenni? Mi az, ami alapjaiban megjavítaná az életünket. Nekünk a 70 oldalas programunk 14 hónapja kint van (lásd: ITT) – ha valakié hasonlít a miénkre, akkor kedves Választó, reméljük tudja, honnan szedték le: a mi honlapunkról. Mi Isten segítségével tudjuk, hogyan kell megoldani az ország sorsát. Ők nem? Miért titok? Van elképzelésük? Tartunk tőle, nem sok. Van olyan parlamenti párt, aki a napokban tette ki a programját, van olyan, aki csak még mindig csepegteti, gondoljuk, csak ennyi van, mert ha tele lennének ötletekkel, az vonzó lenne, és akkor tálalnának, nem?

Nevetséges, hogy szövetkező pártok sora nem tud jobb nevet, mint egy meglévő pártét. Szegénységi bizonyítvány.

Az, hogy össze-vissza kötözgetik a szövetségeket, amiből a vaknak is látszik, nincsenek egységben. Egy tartja őket egybe: a hatalomvágy, vagy a hatalom megtartása, semmi egyéb. Ebben miért kellene bárkit segíteni? Többfelé húzott szekér soha nem ér a célba.

Itt még ketyeg egy bomba is, mert szerintem Gyurcsány, aki – biológiailag is – kiszámíthatatlan, fog még a baloldalnak is meglepő dolgokat tenni – alig várja, hogy legyőzze a többit. Mellesleg, nem a mi gondunk. Személy szerint ezen addig jól szórakozom, míg hatalomhoz nem jut. Már láttuk, mire képesek, és hogy csak külső kölcsönökkel tudják megoldani, de az ő zsebük tele lesz úgy is.

Mi ezt nem akarjuk. Mi szakembereket akarunk minden helyre, és az AQP csak szigorú ellenőrző, korrupciót megakadályozó szerepben lenne.

Nem azért, hogy az AQP-t ajánlgassam, de egyik oldal sem lenne jó. Meggyőződésünk: mindenhonnan el kell fogadni, ami jó ötlet, és a hazánkért fel kell használni, de nem hangos önös érdekek hangoztatásával, egók csatája nélkül kellene felépíteni az új világunkat.

Az AQP a békéltető, jóra kelesztő kovász akar lenni.

Végezetül: 3 szem krumpli…

forrás A cikkben olvasom; egy öreg bácsi 3 szem krumplit „lopott”, elkapták. Micsoda hőstett, micsoda igazságszolgáltatás. Akik ellopják az erdőket, leszedik a huzalokat, megölik az időseket az otthonaikban, azok szabadon vannak, többnyire el sem kapják…! De az éhező, 80 éves bácsival elbírtak. Lesülne a bőr képemről, ha én lennék egy áruház vezetője, és engedném, hogy ilyen éhező, idős embert meghurcoljanak. Könyörgöm, nem téliszalámit lopott! Akinek 3 krumpli kell, az nagy bajban van, hova jutottunk…!

Változtatni kell, az utolsó percekben vagyunk.

Igen, dübörgünk, minden ok, csak hír ne legyen a rosszról, ami nagyon is létezik.

Az AQP ezentúl a programjába iktatná, aki ilyen mennyiségű és ilyen egyszerű, filléres ételt „lop” , mert valóban éhezik, annak 2x annyit kell adni, és ezzel hazaengedni. Ennyit minden üzletlánc megengedhetne magának! Nemes lélek kell, és van káló is. Azokra koncentráljanak, akik „felöltözve” mennek haza, alul drága márkás ruhákban, ők viszik el a hasznot, nem a 3 szem krumpli.

Vagy 20 éve voltam Izraelben, és ott az alábbi esemény nagyon megragadt bennem.

Szépen megterített asztalok, a csoportunk vacsorához készült mikor a pincérek kérték, várjunk egy kicsit. Érdekelt, miért. Bent láttam, hogy egy ápolatlan, öreg zsidó bácsi a nagy, fehér abroszos, előkészített ételes asztaloknál egymagában komótosan eszik. Mikor végzett, fizetés nélkül távozott. Nem sürgette senki, nem vitték el a rendőrök, sem a biztonsági őrök. Utána leszedték az asztal, ismét megterítettek és mi bemehettünk.

Az idegenvezetőt kérdeztem, mi volt ez. Ő elmondta, hogy itt a szegény zsidókat így is segítik. Ha úgy érzi, éhes, bemehet enni, kibírják, belefér a költségvetésükbe. Itt is ez történt. Ma a 3 szem krumplit olvasva nagyon elszomorodtam. Nem tehetnénk mi is így?

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.