Az AQUILA Párt figyelmeztetése: veszélyben a megszerzett nyugdíj!

Figyelemfelhívás minden választópolgár felé! Az AQP a nyugdíjcsökkentés ellen!

Kérem, vegyék ezt komolyan, ez nem rémhír. Itt a hivatkozás teljes HVG-s cikkre, de már magam is hallottam hasonló előadásokat, melyek szerint a következő 10-15 évben csökkenteni kell a meglévő nyugdíjakat is 80-70 majd 60%-ra, mert nem lesz, aki megtermelje a rávalót. Ez állami intézmény előadásán hangzott el.
Kérem, mielőtt nagy futva mennek rezsicsökkentésre és/vagy céltalan betarthatatlan ígérgetések nyomán szavazni, maguk érdekében figyeljenek ránk. Ne emócióból, meg megtévesztésből szavazzanak, hanem bölcsen végiggondolva! Egyetlen párt sem ígéri a nyugdíjának olyan mértékű megtartását, mint mi!

Igaz, az AQP-nak most csak 8 elfogadott parlamenti jelöltje van, de nem hagyjuk abba tenni fogunk. Segítsék az AQP embereit bejutni a Parlamentbe, mert kívülről nem fognak hallgatni ránk!
Mi nem pénzét vagyunk, semmi pénzünk sincs, visszautaltattuk a fejenkénti 1 milliót is. Mi a népért vagyunk, Isten ezért küldött minket.
KÉRJÜK, SEGÍTSÉK SZAVAZATIKKAL AZ AQP KÉPVISELŐJELÖLTJEIT BEJUTNI A PARLAMENTBE!

MI NEM ENGEDÜNK ELVENNI A NYUGDÍJÁBÓL! Ez benne van a programunkban is! Önök ezért megdolgoztak, befizették, ha nincs meg, akkor mások elverték azt a pénzt, amit kötelezően a nyugdíjalapba levontak. Pedig az nem a haveroknak, stadionoknak szólt, hanem nyugdíjalapnak. Akkor hol van? Az, hogy hova tette az állam, mire pocsékolták el pl. 25 évig, kiknek a zsebébe landolt, milyen stadionok épültek belőle, azt ne fogadják el indoknak. Ez a mi pénzünk, és visszajár. Nem szabadott volna elkölteniük, és ha eddig megtették, teremtsék meg rá a fedezetet.

Láthatták, az lemúlt években elment a 13 havi nyugdíj, majd a mostani 4 évben láthatták, mit tettek a leszázalékoltakkal, a visszaminősítésükkel (pl. azzal, akinek keze sincs, de alig kapott a felülvizsgálat után valamit).

És most itt a HVG –s cikk, nyugodtan olvassanak bele, nem mi írtuk:

Idézek a cikkből (kiemelés, aláhúzás tőlem):
Jöhet a durva nyugdíjcsökkentés

Egy héttel ezelőtt adott ki a Világbank egy hosszabb tanulmányt a régiós nyugdíjrendszerekről, a több száz oldalas tanulmány bemutatja, hogy milyen főbb kihívások előtt állnak az országok. A tanulmány egyik fő következtetése az, hogy az esetek többségében nem sikerült hosszabb távon is fenntartható állami nyugdíjpillért kialakítani, vagyis további intézkedésekre van szükség. Emelni kell a nyugdíjkorhatárt, vissza kell vágni a nyugdíjellátásokat. A Világbank rendszeresen monitorozza a nyugdíjrendszereket, a közelmúltban kiadott tanulmányuk Magyarország számára is nagyon fontos tanulságul szolgálhat, hiszen kiváló helyzetjelentést ad a nyugdíjrendszerekre leselkedő kihívásokról és a potenciális megoldási lehetőségekről – írja a Portfolio.hu az intézmény egyik tanulmányára hivatkozva. Világbank elemzői szerint Európában a nyugdíjrendszerek további kiigazításra szorulnak. Az elsők között a kormányoknak el kell dönteniük, hogy mi a fő célja a nyugdíjrendszernek, ezen a téren érdemes lenne a Világbank szerint elmozdulni az alapnyugdíj irányába, amelyet általános adóbevételekből fedeznének. Ebben az esetben a cél az, hogy az öregkori szegénység elkerülhető legyen. Az alapnyugdíj mértéke nem lenne túlságosan magas, valahol az egy főre eső GDP 20 százaléka körül lehetne alapnyugdíjat adni. Ehhez viszont társulna egy nyugdíjjárulékokból finanszírozott állami nyugdíjrész is, amely lehetővé tenné, hogy a munkabérhez jobban igazodó járandóságot kaphassanak a nagyobb keresetűek.

Ugyanakkor ebben az esetben sem lehetne elnapolni az ellátások mértékének csökkentését, az alapnyugdíj és az a feletti munkanyugdíj együttes értékét csökkenteni kellene a jelenlegi szintekhez képest, ráadásul mindezt magasabb nyugdíjkorhatár mellett lenne szükséges végigvinni. Az emberekben azt kell tudatosítani, hogy legalább 65 éves korukig dolgozniuk kell, és olyan ösztönzőrendszert kell bevezetni, amely érdekeltté teszi őket a meghosszabbított munkavállalásban. …..Mindezek következtében a lakosságnak arra kell felkészülnie, hogy a következő évtizedekben magasabb lesz a nyugdíjkorhatár és az állami kezdőnyugdíj is csökkenni fog, akár nagyobb mértékben. Amennyiben az általunk elvárt életszínvonalat a nyugdíjban is fent akarjuk tartani, akkor szükség lesz a nyugdíjcélú megtakarítások felhalmozására. Ez még sok országban, köztük Magyarországon sem elterjedt, viszont a jövő egyértelműen az öngondoskodásé – írja a tanulmány.”

Nos, eddig a cikk. Az AQUILA Párt megoldása pedig alább olvasható

Megígérjük:
Az AQUILA Párt nem engedné meg a nyugdíjcsökkentést. Az AQUILA Pártnak részletesen kidolgozott programja van a nyugdíjak megmentésére. Olvassa el a programunkat ide kattintva. Az AQP elképzelése röviden összefoglalva:

  •  A korrupció megszüntetésével, az elszámoltatással, egy megbízható ellenőrző bizottság felállításával gondoskodnánk arról, hogy a járulékok ne tűnjenek el ismeretlen zsebekbe.
  • A régebbi, politikai okból kiemelt nyugdíjakat igazságos szinten, de meg kell vonni, hogy egy ember befizetése ne más ember zsebébe kerüljön.
  • A bejelentetlen állásokat megszüntetnénk.
  • A Világbank által is ajánlott “öngondoskodást” az állam irányítaná, kötelező előtakarékosság befizettetésével.
  • Ezen járulékok kezelésére külön, állami kézben levő Magyar Bankot kell létrehozni.
  • A járulékokat az állam garantáltan visszafizetné kamatos kamattal együtt a nyugdíjasok számára.
  • Biztosítani kell minden járulékot befizető ember számára az erre a célra létrehozott Magyar Bankban a személyre szabott számlavezetést. A számláján lévő összeg nyomon követhető. Ha a dolgozó 62 éves kora felett úgy ítéli meg, hogy nem bír, vagy nem akar tovább dolgozni, akkor a számláján lévő összeg után havi ellátást kaphasson. Vagy ha már igazoltan nincs erejéhez képest olyan munkalehetősége, amit el bír végezni, akkor már 58 éves korától, mert így már nem gyűjtheti tovább a nyugdíjalapját, ezért kérheti és kaphassa is a nyugdíját, ne kényszerítsék arra, hogy a megtakarított pénze mellett nyomorogjon.
  • Jelen nyugdíjhelyzetnél is meg kell teremteni, hogy aki dolgozott, az öregen is becsületesen és biztonságtudattal élhesse hátralévő idejét. Nem szabad lebegtetni, hogy kapnak-e nyugdíjat vagy nem.
  • Az általunk javasolt nyugdíjrendszer és a jelenlegi rendszer kb. 20 év alatt összefésülhető lenne, emiatt hátrány senkit sem érhet!
  • A nyugdíjkorhatár rugalmas legyen. Nyugdíjba menetelre csak 68 éven felül lehessen bárkit „kötelezni” vagy javasolttá tenni. Tehát kötelezni nyugdíjba menetelre 68 év alatt senkit sem lehet, de nem kaphat senki az állami költségvetés által finanszírozott munkahelyen egyszerre fizetést és nyugdíjat is. Vagy az egyiket, vagy a másikat. Azokon a munkahelyeken ajánlott kedvezővé tenni a nyugdíjba menetelt, ahol sokan várnak felszabaduló helyekre. A hiányszakmáknál maximum 70-75 évesig dolgozhasson az, aki akar, például az orvosoknál, egészségügyieknél a továbbdolgozásra ösztönző jutalékot kell bevezetni!

 

Vargáné Pável Márta az AQP elnöke és Szeibert Márton médiatitkár

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.