A választási eredményekhez

Vargáné Pável Márta AQP elnök

Eredményünk ismét ugyanaz a semmi, mint a parlamenti választásoknál. Megvalljuk, nem is vártunk mást.

Mint a jellegünkből fakad, „hordószónokok” soha nem leszünk, hazudozva, nagyokat mondva nem fogjuk szédíteni a népet. Pénzünk nincs riportokat fizetni, így a józanabb réteghez sem jut el a szavunk, kivéve, akik a honlapot olvassák.

Sokakban felmerülhet, most akkor miért is vagyunk?

Van értelme, még akkor is, ha Önök nem tudják, hogy sok minden valószínűleg tőlünk ered. Miről is beszélek?

2012 ősze óta fent van a programunk a honlapunkon, melyből eddig 2 párt is bőségesen csemegézett. Járnak a honlapunkon, a „programpontok asztalához” válogatni, majd, mint a saját találmányukat/ötleteiket beterjesztik a Parlamentben.

Ha most valaki hitetlenkedik, van egy tiszteletteljes kérdésem: miért nem jutottak eszükbe eddig ezek a programpontok korábban? Miért azután állnak elő velük, miután feltettük a honlapunkra? Ennyi véletlen nincs. (Reggelente még vidékről is felhívnak, hogy hallom-e, megint a mi programunkból van, amit terveznek…) Így elmondhatjuk, a jó programunkkal anonim módon aktívan részt veszünk az állam vezetésében, az által, hogy átveszik és megvalósítják a céljainkat. A programunkat eddig 3-szor írtuk át, de a régebbieket is archiváltuk a honlapon, hogy bizonyíték legyen, hogy mi utánunk lettek „véletlenül” azok az „ötletek” amikkel mások előálltak. Lehet csemegézni, de bizonyítható, mi előbb leírtuk, mint javaslat lett belőle.

Így kedves választó honfitársaink, igaz, nekünk nem adnak voksokat (mert nem tudunk és nem is akarunk eléggé harsogni, kóklerkedni pláne nem, ahogyan sem együtt virslizni, sem sörözni stb.), Önök mégis élvezik a mi létünk hasznát az által, hogy az országot mentő ötleteinket mások (igaz, nem teljesen jól) megvalósítják. Nekik lesz magas fizetésük, elérik az áhított rangot, a hatalom is az övék lesz. Mi, kedves magyarok, egyikre sem vágyunk, csak arra, hogy ebben az országban úgy menjenek a dolgok, ahogyan leírtuk.

A baj az, hogy a programunk minden pontját meg kellene tartani. Hiába vannak jó ötleteink, amiket magukévá tettek, ha a fő dolgokat, úgymint a harácsolásmentességet, a korrupció üldözését, az elszámoltatást nem teszik a magukévá, mert akkor nagyon keveset ér el az egész. Azt is át kellene venni, ami a zsebüket apasztja!

Van 4 évünk, történik-e valami, nem tudom. Mi tevékenykedünk, de míg Önök nem ébrednek fel, addig lehetetlen itt bármit is tenni.

2014.10.13.

A bölcs uralkodókról

(VII. 4.) Yang Ce Kü fölkereste Lao Tant, és így szólt:
“Ha valaki buzgó és erőteljes, mindenben kiváló, világos és átfogó értelmű, és fáradhatatlan kutatója a Taonak: az ilyen embert összehasonlíthatjuk a régi bölcs királyokkal?”
Lao Tan így válaszolt:
“Az ilyen ember a régi bölcs királyokkal szemben csak olyan, mint a törtető, aki testét és lelkét különböző apró gondokban emészti föl. Ezenkívül a tigrisnek és leopárdnak éppen szép bőre vonja magára a vadász figyelmét; a majom és a kutya épp ügyességének köszönheti, hogy pórázra fogják őket. Az ilyen ember hozzájuk hasonlít: hogyan lehetne hát őket a bölcs királyokhoz mérni?
Yang Ce Kü zavarba jött és így szólt: “De hát akkor hogyan is uralkodtak a régi bölcs királyok?
“A bölcs királyok uralkodása olyan volt – felelte Lao Tan -, hogy az egész világra kiterjedt, s mégsem tűnt fel, mintha belőlük származott volna. Átalakító hatásuk minden létezőt utolért, és az emberek mindebből mit sem vettek észre. Nevüket senki sem emlegette, s mégis őáltaluk lett mindenki boldog. Ők a fölmérhetetlenbe lakoztak, s a nemlétbe barangoltak.”

Brelich Angelo: Csuang Ce Bölcsessége

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük