Vasárnapi nyitva/zárva tartás

Vargáné Pável Márta
2014.11.03.

Nem értem, mi értelme ismét bosszantani az embereket?

Még el sem múlt az internetadó miatti jogos felháborodás indulata, sőt még teljesen le sem csengett ez az ügy, máris újat dobtak be, a vasárnapi üzleti zárva tartást.

Nem értem, bánják, hogy győztek, és mindenáron maguk alá akarnak ásni? Vagy mi történik itt? Józan ésszel gondolkozva ezt mi sohasem indítványoznánk. A nép nem gyerek, és nem kell a kormánynak minden lépésünket behatárolni, irányítgatni. Szabadságot akarunk! Ez az újabb rémötlet senkinek sem jó.

Elveszíti 10-15 000 ember az állását, hurrá, ugye állásokat teremt a kormányunk…! Nagyon boldog lesz a sok állástalan.

Az üzletek egy része csődbe megy, ez is szuper hatás.

Jó oldala nincs, mert amit mondanak az ájtatos szemforgatás. Ezzel több ember nem fog misére menni, mert ahhoz irgalmatlanul többet és teljesen mást kellene tenni (de ez hosszú…). A családok is csak rosszul járnak, ha program volt számukra a vasárnapi vásárlás, talán hét közben dolgoztak, már akinek van állása, mert akinek nincs, az nem fog vasárnap sem vásárolgatni!

Nem lesz nagyobb a családi összetartás, ez messze nem a boltok nyitva tartásától függ.

Nem értem, bárhogyan is forgatom az agyamat, miért kell mindenbe beleszólni? Miért kell mindent a maguk szája íze szerint úgy beszabályozni, hogy még véletlenül se lehessen az az érzésünk, hogy szabadok vagyunk. Isten sem teszi, akkor farizeusi keresztény indulatból, vagy ki tudja, miért nem tehetik: Értsék meg, szabad akarat van! S attól bárkinek lehet jó a hite, lehet jó a családi élete, ha időnként vasárnap vásárolni megy. Nem ettől függ! Mi a gond ezzel? Miért kell károkat okozni a társadalomban? Álljanak már meg!

Kérem, tüntessék el ezt a szörnyű ötletüket is.

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük