A riportokban adott válaszaink összegzése

Vargáné Pável Márta, az AQP elnöke
2015. 01. 10.

Kedves magyar Olvasó, kérem, szenteljen figyelmet az alábbi soraimnak. Összefoglalva ezeket a válaszokat adtam, és ezt is fogom adni a riportokban elhangzó kérdésekre. Remélve, hogy lesz egyedi kérdés is.

Miért én vagyok másodszorra is, meg harmadszorra is a jelölt? Oka egyszerű: legjobban én tudom elmondani, mit akarunk (ezt gondolják a tagtársaim, s talán ezért is vagyok az AQP elnöke). S mivel sajnos attól nem kell „félni”, hogy a pénzzel, harsánykodásokkal, hazudozásokkal teli kampányidőszakban a mi szelíd módszereink jutnak el ez emberek tudatához, szívéhez, így nincs tétje annak, hogy ki mondja el.

A múlt
Az elmúlt 25 év szerintünk, tele volt csalódással, kóklerséggel, hazugsággal, és kár volt elvenni az ország életéből ennyi időt. A mostani sem megfelelő, éppen ezért kínálunk az AQP által egy teljesen más, korrekt szerkezetet, ami korrupciómentes, abszolút az emberekért van. Nem politikusok, és azok haverjai, hanem szakemberek lennének a szakmát igénylő pozíciókban. Mi – terveink szerint állami alkalmazottként – kizárólag csak ellenőrizhetnénk a legszélesebb vizsgálati jogkörrel. Minden korrupciógyanús esetnél jelen lennénk, megvizsgálnánk – ahogyan a közzétett programunkban van –, és törvénytelenség esetén azonnal feljelentéssel élnénk, hogy súlyos büntetéseket, vagyonelkobzást, és egyéb más büntetési retorziókat szabhassanak ki. Tagjaink 17 éve Istennek fogadalmat tett, szigorúbb keresztény életet elő katolikusok, akik utálják a bigott, farizeusi, Isten megutáltató, álkeresztény viselkedést, így nem megvesztegethetőek, teljesen megbízhatóak, és azok is maradnak.

A megyei (most Veszprém) jelen

 • Mi jelenleg nem akarunk közvetlen helyi problémákkal foglalkozni, tudjuk ez a megye eléggé elégedett (kb. 65%-ban) a helyi ügyek menetével. Egy országgyűlési képviselőnek az a dolga, hogy szoros kapcsolatban legyen a helyi képviselőkkel, hogy a felmerült problémákra szolgáló megoldás keresését képviselje a Parlamentben. Ezért tevékenykednénk.

Országos problémák, melyek a megyét is szorosan érintik:

 • Munkanélküliség. Sok munkanélküli, nyomorgó embert ismerek, mivel ennek a megyének szülöttje vagyok, itt is érettségiztem.
 • Terjed a korrupció. Újgazdagok jelentek meg teletömve zsebüket az ország pénzével, ezeket vissza kell venni. Nem lenne baj, ha majd – a remélhetően megvalósuló tevékenységünk nyomán – a csaló, a korrupt réteg elmenekülne az országból, a becsületesek visszajönnének.
 • Szegénység leküzdése. A „mindent nekem” szemlélet helyett szociális humánus gondolkodást kell visszahozni a társadalomba, hogy ne legyen majdnem 3 millió éhező ember ebben az országban.
 • A most hatalmon lévők is diktatórikusak, csak nevében demokratikus a liberális „elit” politikai réteg. Valójában ebben az országban 25 éve elnyomó hatalom van, csak mindig másként nevezik magukat – sűrűn járnak a damaszkuszi úton…-, a nép pedig ezt beeszi. Mi ebből nem kérünk, teljesen mást kínálunk. Igazi szabadságot, igazi demokráciát, korrupció és hazudozás nélküli országba vezetést akarunk.

A jelenlegi kormány folyamatos, heti rendszerességgel behozott, rendkívül bosszantó ötletezései

 • A lakosság magánéletébe való bosszantó, antidemokratikus beleszólás: az emberek szabadidejébe, sportolási, óvodai, vallási, vásárlási ügyeibe. Ki kell szállni az életünkből, nem vagyunk rabok.
 • Vasárnapi zárvatartás, Istent megutáltató módszerek. Ha valaki akar, vásároljon, vagy menjen misére vagy tegye mindkettőt, de se erre se arra ne kényszerítsenek, nem ők a szüleink. Isten szabad akaratot adott, ez a nagy kereszténynek mondott parlamenti „gyülekezet” legyen szíves, tartsa be az isteni elveket.
 • Felháborító a Lázár-féle 10 órás munkaidő. Mi eleve a 8 óráért harcolunk, micsoda szemérmetlen dolog ez, és még csillogó szemekkel előadják, hogy jól van ez így.
 • Útpénz. Szörnyű. Fizetett színészek, emocionális túlsúlyban szenvedő FIDESZ-esek lelkendeznek, milyen jó ez…
 • A gimnáziumi oktatás ellehetetlenítésének terve, pénzmegvonások. Szakiskola nem ad általános tudást, mit akarnak elérni? Mindenkinek le kellene érettségiznie, hogy legyen általános tudása, és legyen ideje végiggondolni, mi akar lenni. Miért ne lehetnének érettségizett szakmunkások is?
 • Internetadó és kistestvérei. Mind pénzbeszedő akciók, az állami bevételekből kivont 2. adósáv helyett. Amit ugye a gazdagabbak fizettek volna be, most a szegény, amúgy is éhező néptől vasalják be a legváltozatosabb címekkel ellátott pénzkivevő módszerekkel. Miért nem lehet bevallani, hogy tévedtek, és kivenni az Alaptörvényből, ami nem jó?
 • Az önkormányzatok is sanyargatják a népet, és szinte meg van nekik engedve, hogy kivessenek olyan adót, amit törvény nem tilt. Tudjuk, hogy a mohóságnak és a korrupciónak nincs felső határa. Mi lesz veled magyar nép? Így is egyharmadának megélhetési gondjai vannak, vagy szabályosan éhezik, ki bírja ezt ki? Mit akarnak elérni, egy éhséglázadást?
 • Külpolitikánk, más országokkal való együttműködésünk hektikus, egyenesnek kellene lenni, semleges külpolitikát folytatni, amelyet kizárólag az határoz meg, hogy mi jó Magyarországnak.
 • A gazdaságpolitika is sok kívánnivalót hagy maga után. Például ne a haverok meg a milliárdosok kapjanak – ki tudja miért – kedvezményeket, hanem főleg azok, akik normálisan bejelentve 8 órás munkaidőben munkalehetőséget adnak a lakosságnak.
 • Kiszámíthatóságra kellene törekedni minden szinten, mert megbízhatatlan államban nem lehet beruházni.

Még sok mindent elmondhatnék, de a riportok ideje szűk, viszont ezen a honlapon sok cikk megjelent, azokban bővebben kifejtettük elveinket. Kérem, az AQP honlapján olvasgassanak, szemezgessenek köztük.

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük