A Veszprém megyei választás, Tapolca – vélemény

2015. 04. 14.

Gratulálunk a Jobbik győzelméhez ugyanúgy, ahogyan a veszprémi jelölt, Kész úr győzelméhez is. Megjegyzem, ez a gratuláció csak udvariasságból van, egyik felett sem tudok igazán örülni.

Szerintem Tapolcán nem a Jobbik győzött, hanem a FIDESZ és a KDNP vesztett szavazatokat a nyomorúságos ötletei, és saját korrupció gyanús tettei nyomán. Ez abból is látszik, hogy alig vesztett. Az a pár száz szavazat bőven meglett volna, ha azokat, akiket pl. a vasárnapi bezárással, az iskolai szemforgatással és egyéb „zseniális” ötleteikkel nem bosszantották volna föl. A hiányzó emberek voksaival meglett volna a győzelem.

Féleértés ne essék, mi az AQP vagyunk és nem FIDESZ-esek, sem JOBBIK-osok, viszont azzal tisztában vagyunk, hogy a mostani pénztelenségünkben, ismeretlenségünkben aligha számíthatunk nagy eredményekre, így jobb híján, elmondjuk ötleteinket. Mindezt azért, hogy felhasználják programpontjainkat, megvalósítsák az ország, a népünk érdekében. Nekünk most pillanatnyilag ennyire terjed a szolgálatunk.

Szerintem meg kellene válni a FIDESZ-nek a KDNP-től, így sem, úgy sem lett meg a 2/3, viszont a károkozás látható, a népszerűségvesztés kézzel fogható. Félő, hogy a FIDESZ és a JOBBIK lép koalícióra, de azt sem lehet racionálisan kiszámítani, mi jönne ki belőle, melyik irány erősödne fel. Több bajt is hozna, pl. a JOBBIK-nak – szintem – a kereszténység-képe szintén torz (tudok rá példákat hozni), és több szinten is a másik túlzó oldal lenne. Úgy tűnik, hogy az MSZP és „kis testvérei” nem nagyon vitálisak, nincsenek igazi nyerő, egyéni ötleteik, de többieknek sem sok. Inkább a populizmuson át, erős emocionális befolyásoláson stb. át nyernek azok, akik nyernek.

Egy biztos, senkinek sem szabad túl nagy hatalmat adni – mert az emberek többségének a fejébe száll…, sajnos ilyen a szerkezetünk –. Arányaiban az 50% körüli fölény is sok. A választóknak tudatosan sok kezdő, de jó programmal rendelkező párt – amilyenek mi is vagyunk -, és több egyéni jelelölt befuttatásával a politikusokat rá kellene kényszeríteni arra, hogy érdemben vitázzanak és legjobbat hozzák ki az ország érdekében. Ha egyik is erősen dominánssá válik, már elkapja a gőg és nem hallgat a többire, kiket szintén a nép szavazott be, és csak ülhetnek a Parlamentben és idegességükben a gyomorsavukkal maratják magukat, de mást sokat tenni nem tudnak. Ezt meg kellene akadályoztatni, ha racionálisan gondolkoznának az emberek, a választó nép meg tudná tenni.

Bevallhatjuk, ennyiből ez a választási eredmény nem rossz. Veszprém megye – igaz a húsosabb, gazdagabb pártokat részesítette előnyben – de szétterített; adott egy helyett a baloldalnak, meg egyet a jobbnak. Ez, ha az elveinket nézem, eddig így nem is rossz.

Varga Péterné, az AQP elnöke

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük