Esztergomban járt az AQUILA Párt

Szombaton, május 16. napján országjárásunk következő állomására, Esztergomba érkeztünk. Az utazás célja az, hogy megismertessük magunkat az emberekkel, szimpatizánsokat keressünk. Szeretnénk elérni, hogy a következő választáson megfelelő szavazatunk legyen, hogy bejutva a parlamentbe megtörjük a két nagy csoport hegemóniáját a politikai életben és megszüntessük a korrupciót, a hazudozást.

Pártunk 2012-ben alakult, korábban – 13 évig – az AQUILA Egyesület tagjaiként szegényeket tanítottunk ingyen, kórházba jártunk betegekhez, haldoklóhoz, amely tevékenységünket ingyen végeztük és végezzük a mai napig. Programunkban többek között a tisztességesen működő egészségügyi ellátás, a kiszámítható és biztosan folyósított nyugdíj, a magas színvonalú oktatás és szakmai képzés biztosítása, a munkához való jog törvénybe iktatása szerepel (részletes programunk ITT olvasható).

Szegény párt vagyunk (indultunk a tavalyi országgyűlési választásokon, illetve az idei veszprémi időközi választáson, állami támogatást azonban egyik alkalommal sem vettünk fel), akinek tagjai hívő katolikusként kínosan vigyáznak a tisztességükre, becsületükre, megszerzett jó hírnevükre, és akiknek legnagyobb kincsük Jézus Krisztus.

Amikor reggel Esztergomba értünk, első utunk a Bazilikába, Mindszenty József bíboros hercegprímás sírjához vezetett.

Ezt követően mentünk a piacra, a Széchenyi térre, majd a Kossuth Lajos utcába, hogy megszólítva a járókelőket beszélgessünk velük, szórólapokat osztogassunk. Bármilyen korosztályt szólítottunk is meg, az emberek kedvesek voltak, nyitottak, érzékenyek. A sok beszélgetés közül az volt az egyik legnagyobb élmény számunkra, amikor egy héttagú roma család három tagja meghívott bennünket egy kávéra a Kossuth Lajos utcában található szerény, tiszta otthonukba. Kedves kapcsolatot építettünk ki velük. Beszélgetésünk legjobban szívenütő pontja az volt, amikor egyik vendéglátónk azt mondta, hogy „Mi is emberek vagyunk.”, illetve megállapította, hogy a hit az, amiben egyenlőek vagyunk, ami összeköt minket. Megható szavaira elnök asszonyunk megmutatta nyakláncán –amelyet mindig viselni szokott – a Krisztus arcát ábrázoló medált.

Dél volt, amikor haza indultunk. Összesen negyven kapcsolatot sikerült összegyűjtenünk, reméljük, hogy ezeket tovább tudjuk majd mélyíteni.

Országjárásunk következő állomása Fallóskút és Pásztó lesz. Reméljük, hogy ott is ugyanilyen kedves fogadtatásban lesz részünk.

Köszönjük Esztergom!

A bejegyzés kategóriája: Írások
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük