Orbán Viktornak az ötéves kormányzását értékelő beszédéhez…

Jó lehet Orbán Viktor miniszterelnök úrnak…

Reakciónk Orbán Viktornak az elmúlt öt évre vonatkozó értékelő beszédére, valamint Gyurcsány véleményére

Varga Péterné AQP elnök
2015.05.31.

Az egész beszéd alatt azt éreztem, hogy nincs itt az országban, vagy ha testileg itt is van, úgy tesz, mint az a bizonyos 3 majom: nem hall, nem lát, de sajnos beszél. Elképesztő ez a nagy megelégedettsége. Az egészből a gazdagabb réteg kiszolgálása, megelégedettsége, komfortérzete beszél, a nyomorgó 3 millióval szemben. Nekünk az egész beszéde a realitás talaját vesztett ember porhintése.

Menjünk sorra:

Szerinte: több munkahely van.
Szerintünk meg amit ígértek, messze nincs meg az a számú munkahely, csak a közmunka van – ahol kb. fél millió ember tengődik kiszolgáltatva a mindenkori hivatali szerveknek…–, ami szépen, lassan, egye jobban leépíti az embereket, sokan nagyon is jól élnek a kihasználásukból.

Szerinte: kevesebb adó.
Kinek? A szegényebbeknek éppen hogy több, mert 15%-ról indul, a gazdagoknak viszont valóban kevesebb. Ergo kinek kedvezett? A gazdagoknak!

Szerinte: …kényelmesebb élet és büszkeség.
Már akiknek, ugyanis akik nyomorognak, azoknak ebből egyik sem igaz. Mire a büszkeség? El kellene menni saját lábán, ahogyan mi tesszük, az emberek közé, nagyon megnézném pár nap után – az igazi elégedetlenség, és nyomor láttán – mennyire lenne büszke. Végig kellene hallgatni (valami felismerhetetelen, fura maszkban), hogy a párttársai is úton útfélen hogyan korrumpálnak mindenkit – pont úgy, ahogyan 25 éven át eddig is tették –, büszke CSAK arra lehetne, ha TELJESEN meg tudná állítani az ország kirablását! De ezt nem is akarja, nem is akarhatja, mert akik támogatják, akkor vélhetőleg nem kapnának az ország kirablásából, és rögtön ellene fordulnának.

Szerinte: … akik szerint őt szenvedélyes hatalomvágy hajtja, azok tévednek.
Nem nagyon látja az ember magát kívülről, nem érzékeli, ha megcsúszott, ahhoz józan, jó, önzetlen barátok kellenének, hogy szóljanak, és alázat is, hogy ezt elfogadja. Biztosan mindenki – több, mint a fél ország…– téved, csak Ő nem.

Szerinte: Néhány évig még nem fogunk annyit keresni, mint a németek, vagy a franciák, de a megreformált gazdaságra már lehet építeni.
60 éve nem hallok mást, csak ezt, mikor még a 3 vagy 5 éves terveket alkották, eleinte naivan hittem, de most már rég nem. Milyen megreformált gazdaságról beszélünk? Egy alapos tanulmányt lehetne írni arról, hogy mi és hogyan működik – nem FIDESZ-es adatok alapján…– és kiderülne, hogy kis lökéssel feldőlne az egész. Ebben nem lehet bízni, az éhbéren dolgoztatott munkásokkal, segélyekből élő tömegekkel nem lehet várat építeni.

http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/ongondoskodas/drasztikus_nyugdijcsokkenes_johet_15-20_ev_mulva.174989
Szerinte: Drasztikus nyugdíjcsökkentés jöhet „… A konferencia szavazása alapján a konferencia résztvevőinek döntő többsége (63 százaléka) úgy vélte, 15-20 év múlva az állami nyugdíjak drasztikus visszavágására lesz szükség, ami felértékeli az öngondoskodás szerepét.”
Nem értem, ha most valaki 100 000 HUF körül keres – és kb. 2 millióan ennyit sem – ebből megélni sem lehet, nemhogy öngondoskodni. Erre kellene büszkének lenni, vagy ez lenne a „kényelmesebb élet”?

A bevándorlásról már megírtuk a véleményünket és a megoldást is, és ez nem változott. Ezzel Gyurcsány Úr is felidegesített – amikor a sajátos kókler szövegét hallom –, ártatlan, angyali arccal azt meri mondani: csak nem vagyunk olyan gyengék, hogy az EU által ránk testált 700 menekültet nem tudnánk ellátni? Milyen ármányság ez már. Nem 700 emberről van csak szó, ez jelenleg ennyi, és ezt Gyurcsány is nagyon jól tudja, valamint ez a szám rohamosan növekedni fog. Úgy látszik, a mai típusú liberális világ nem ismeri azt a fogalmat, hogy valami csurig van/megtelt (pl. ilyen: a magyarok hócipője is a politikusokkal, meg a nyomorunk is, meg a hazudozások is, meg az egész ország baleknak nézése is stb.). Persze az EU-tól pályázatot nyert Gyurcsánytól ki várhatna mást, mint hogy ezt mondja. Elgondolkozott-e azon valaki, hogy azt ki válogatja ki, és milyen szisztéma szerint, hogy ki jöhetne hozzánk a migránsok közül? Milyen alapon döntenének felettünk? Európa lassan kitűzheti a megtelt táblát. Megoldás lenne talán a kedves gondolkodásra képtelen politikusoknak azt szorgalmazni – és most segítek…–, hogy a hazájukban kellene maradni, és ott békét teremteni és jobb létet. A kapitalizmus és a korrupció eddig juttatta az országokat. De ha jól belegondolunk: Magyarországról is menekülnek az emberek, mint a patkányok a süllyedő hajóról. Miért? Nem hasonlít ez egy kicsit a többi migránshoz? Itthon is meg kellene teremteni azt, hogy NE kelljen elmenni. A napokban hallottam egy orvos házaspárról, akik 4x annyit keresnének külföldön 8 órában, hálapénz nélkül, mint itthon. Nem kellene, kedves milliárdosok, elgondolkozni, hogy a politikai és egyéb befolyásukat önzetlenül, jó irányba kellene kamatoztatni? Az embereknek egy nyugalmasabb élet lehetőségét, a tanítást szorgalmazni? Nem kellene megosztani az éhezők közt azok kizsákmányolásával szerzett vagyonuk egy részét, pl. úgy, hogy a fejlesztésükre fordítanák? Nem szabadna viszont fegyverek eladása céljából, műbalhékat/háborúkat „rendezni”, és a világ megosztása miatt diktatórikus viszonyokat kreálni, illetve fenntartani ezzel is előmozdítva a lakosság menekülését…
Nos, ha ezek nem lennének, jelentősen mérséklődne a migráció is. Ezzel kell szembenézni!

Vissza Orbán Úrhoz.

Szerinte: Mint mondta, követtek el hibákat, lőttek bakot is, de javukra legyen mondva, nem ragaszkodik a kormány a saját hibáihoz.
Még hogy követtek el hibákat az utóbbi években, hiszen mást sem tesznek, csak hibáznak! Ha egy héten nem tesznek valami felháborítóan hibás döntést, már aggódom, hogy csak véletlenül nem távoztam-e külföldre, vagy még mindig itt vagyok? A hibás döntések olyan tárháza van a Kormánynál, hogy időnként elképedésre késztet az ekkora fantázia. Micsoda arcátlanság ez: Még hogy nem ragaszkodik a hibás döntéseihez? Kérdezem: Mi van a vasárnapi boltbezárásokkal, a trafikokkal, a szétvert iskolarendszerrel, a gimnáziumi oktatás feldúlásával, az iskolák központosításával, az egykulcsos adóval, a barátok, haverok fokozott anyagi megsegítésével stb.? Miből tanultak? Semmiből. Minden megy tovább az ország tiltakozása ellenére, s mindenkit hülyének néznek, félelemben tartanak.

Szerinte: A miniszterelnök szerint már bizakodva nézhetünk a jövőbe.
Szerintünk meg éppen hogy nem! Ha ők maradnak tovább, akkor nem, de ha visszajönnének Gyurcsányék, az sem lenne jó. Nem látok semmi jó alternatívát sem, nem lehet hinni senkinek sem.
Persze, mint szoktam írni, mondhatnám: mi, az AQUILA azok vagyunk! Ez igaz, a programunk nagyon jó, erkölcsiségünk, akaratunk, hitünk is az, de még mindig kevesen és ismeretlenek vagyunk ahhoz, hogy megszavazzanak. Pedig tudjuk, ha ez így megy tovább, a nemzetnek ez hosszútávon tragédia lesz.
Nincs okunk bizakodni, ez csak akkor lehetne, ha megállítanák a korrupciót, az ország pofátlan kirablását, ha tisztességes és hazugságmentes, őszinte lenne a népért való küzdelem. Nos, csak ekkor bizakodhatnánk. Addig nem. Addig csak Istenhez fohászkodhatunk – mi ezt tömegek nélkül is tudjuk tenni –, hogy a nagyon jó kis országunk ezt is megússza. DE tenni is kellene!

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük