Brit kilépés az Unióból, gondolataim…

(Ez a saját véleményem, mivel pártunkban megoszlottak a vélemények, a többség osztja, amit gondolok, de nem mindenki.)

Megvallom, úgy örültem a kilépésük hírének, mint a 3:3 focieredményünknek.

Milyen hatása lesz, jobban járnak-e? Pontosan nem tudom, de úgy gondolom, eleinte lesznek nehézségek, talán betartások stb., de később nagyon is megéri nekik ez a jó húzás. Megértem őket és tisztelem a britek bátorságát, hogy a szabadságukra mondtak igent. Azt gondolom, a magyaroknak nem arról kellene népszavazást tartani, hogy mi mit mutatunk/mondunk meg az Uniónak, meg hogy mondjunk nemet a betelepítésre. Igen, mondjunk nemet mi is az EU-ra!

Miért is? Nem kell sziszegni, meg szemeket forgatni, és az eszemnél is vagyok, csak ki merem mondani, ami hosszú távon nekünk jó lenne.

Aki nemzetállam akar maradni, aki maga akar dönteni a nép sorsa felett, annak ez a lépés logikus. Főleg most, hogy majd többet is kellene befizetni (németeknek stb.), mert a britek pénze kiesik, amiből jó sok fizetést kaptak az EU-s alkalmazottak is. Ez az EU nem az, aminek kellene lennie, aminek indult! Az EU – szerintem – mára egy kényszerítő, meggondolatlan, tehetetlen, inkorrekt, kusza, Európa valódi milyenségét elveszítő, Merkel – USA – meg pár bennfentes által elferdítve, zsarolással vezetett, liberálisok által uralt UNIÓ. Nekünk ilyen nem kell, nem ebbe léptünk be, és nem azokkal a diktátumokkal, amiket ma akarnak.

Ami rossz, ami nem működik rendesen, ott lábbal kell szavazni.

Valóban jó lenne, KELLENE egy MÁSIK, egy olyan szövetség, ahol egységben lenne az erő, együtt mégis szabadon. (Talán a V4-ből kinőhetne valami…!) De senki sem erőltethetne rá a másikra semmit, amit nem akar. Az új szövetség barátságon, közös érdekképviseleten, a keresztény európaiság értékeinek megőrzésén alapulva, s ennek akaratával működhetne. Mindenféle vezetőjét min. 1-2 évente, rotációs rendszerben cserélni kellene, hogy senki ne melegedhessen meg, senki mániája ne okozhasson nagyobb bajt. Ugyanúgy egymás között – de erős külső határvédelemmel – nyitottak lehetnének a belső határok. (Megjegyzem: ez volt nekem szinte az egyedül tetsző dolog ebben az egészben.) Ha új, korrekt szövetséget hozhatnánk mi Európában létre, akkor senki nem dönthet a másik feje felett, hogy saját meggondolatlanul (vagy árulással felérő meggondolatlansággal) behívogató szövegére iszonyú sokan ömöljenek be a migránsok, majd aki nem kell, kiválogatva átadná a többinek, akik nem kérték őket. Kit néznek ezek hülyének? Eddig úgy tűnik, mindenkit. S aki ez ellen fellázad, az tisztelendő. Így igazuk volt a briteknek, jól tették!

Azt nem tudom – habár Orbánnál semmin sem lepődök meg -, miért volt jó neki annyi sok millióért azt a hirdetést feladni a brit sajtóban. Nem tűnik egy függetlenségi harcos stílusának ez a tett. Lehet, hogy ő akar a jó gyerek lenni, vagy a kinti magyarok állását féltette, hátha hazajönnek. Nem tudhatom, de nem volt jó húzás, az biztos, hacsak nem ő akarna az EU új feje lenni (s azzal kezdené, hogy egy másik népnek kéretlenül, a sajtóban ötletet ad, hogy ne lépjenek ki), ez esetben megérteném, különben nem.

Végezetül azt gondolom, most borulnak a dolgok, és ha az EU-ban Merkel és a kis társai zsarnoksága nem múlik, ha további tehetetlenkedés lesz, ha jó ötletek továbbra sincsenek, akkor ez csak a kezdet volt, jelenleg vagy 5 országot tudnék említeni, aki kacérkodik a kilépés gondolatával. Remélem, meg is teszik, meg mi is, azért hogy egy új, egy jobb szövetség jöhessen létre.

Pável Márta
2016.06.25.

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük