MSZP elnöke

Hát azt hittem, reméltem, hogy van némi új, némi meglepő tartalékuk, amitől újra erőre kaphatnának. A jelöltekből látszott, nem sok van, de az eredményből végképpen kitűnt, nincs új a nap alatt az MSZP-ben. Vannak olyan vélemények, hogy a falvakban már nincsenek MSZP alapszervezetek (igaz, nekünk sincs, de mi talán felfelé törekszünk és nem zuhanni). Látszik, hogy össze-vissza csapódnak, mind a „szövetségben”, mind a véleményekben. Nincs egy stabil, hathatós, győzelemre vivő koncepciójuk, elképzelésük az ország jövőjét illetőleg sem.
Megvallom, sajnálom, mert ha nincs egy jó, logikus, hathatós ellenzék, akkor baj van. A legmarkánsabb eddig ők voltak, de időközben sok hibát elkövettek pl. SZDSZ túlzott befolyása, Gyurcsány szélkakassága stb., ami időről időre megtaszította őket. Az látható volt eddig is, hogy a Parlamentben felszólalásaik, előadott ötleteik többsége indulatoktól, a liberális külső/belső befolyástól terhelt volt, logika nélkül, sokszor szánalmas kiabálással. Ha visszahallgatták volna, mit mondtak az utóbbi 5 évben; minden volt, mint a piacon és annak ellenkezője is. Így még ha nem lenne AQP, akkor is elvetném a támogatásukat, mert komoly ember nem számíthat rájuk.
Nagy igazság, amilyen a nép, olyan a vezetőjük (papságuk, orvosaik, tanárjaik stb.), mert csak olyat tud maga körül kitermelni, amiben felnőtt, amit átélt. Itt a tagság lelkisége ilyet hozott ki.
Őszintén sajnálom, jó lett volna gratulálni, de úgy érzem, most nincs mihez.

Pável Márta
2016.06.28.

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük