Burkini, bikini, vagy szabadság adása


Elburjánzik a félelem?

Megvallom, gyötrődtem egy kicsit, hogy megírjam-e ezt a cikket, de ma reggel láttam az alábbi címet, így mégis írnom kell.
Forrás: mno.hu
„Burkini-ellenhatás: Izrael a bikinit tiltaná a tévében
Törökországban hidzsábot viselhetnek a rendőrnők, Izraelben megmondanák, mit hordhat egy énekesnő, míg Indiában azt ajánlják a turistáknak, inkább ne vegyenek fel szoknyát – és ez csak a vasárnap mérlege. Ellentétes tendenciákat látunk Nyugaton és Keleten, ahol előretör a vallásos jobboldal.
… harminc franciaországi településen is megtiltották a muszlim nőknek az egész testet fedő burkini viselését…. Indiában nem ajánlják a rövid szoknyát…
közben a hidzsábos nőknek ezt vetette a szemére: „a terroristák muszlimok, és minden muszlim terrorista”. A férfi vasárnap végül bocsánatot kért tettéért, állítása szerint a burkini-vita miatt vesztette el a fejét.”

Ennyit az idézetekből és az utolsó sor a leglényegesebb, hogy a „burkini-vita miatt vesztette el a fejét”. Nos, magam ettől a fejvesztéstől félek legjobban. Az ISIS tudva és akarva elérte, hogy Európában a többség féljen, és ennek nyomán az eredeti elveivel ellentétes rendelkezéseket hozzon. A félelem a legkülönbözőbb reakciókat szüli, olyanokat is, amik a józan ésszel ellentétesek.

Hova vezet ez, ha minden ország valamit betilt, akkor hova lesz a sokat emlegetett sokszínűség, szabadság (nem szabadosság).

Lassan úgy fogunk járni, mint Hofi Géza mondta: már az is baj, ha valakin van, vagy nincs füstszűrős sapka. Nagy igazság, eljuthatunk oda, hogy mindenkit mindenben korlátozhatunk, és ha nem tartja be, üldözendő lesz. Lassan elérjük, hogy üldözik azt, aki apáca ruhában van, vagy a vidéki fejkendős néniket, vagy szerzeteseket, mert földig érő ruhájuk van, vagy akik kirakják a mellüket, vagy akiknek térden felül ér a ruhája stb.

Az igaz, lényegesen elősegítené a népek egymás mellett élését: a jó érzés, a kulturált, intelligens viselkedés. (A nép sajnos nem ilyen, pont ezért lehet felhergelni is, így akár háborúk indulhatnak …) Máshova elmenő emberektől elvárható, hogy másik országban annak a szokásait kövessék (pl. Meteoráknál ránk adnak egy szoknyát).

A betelepülni vágyó migránsokra nézve kötelező lenne az adott ország szokásait követni, tiszteletben tartani, helyette mik történnek; követelőznek, elvárasaik vannak pl. a franciáknál a hatásukra már rég levették a kereszteket az iskolákban, ami iszonyú nagy hiba volt, nagyfokú gyengeséget is üzen az adott társadalomról, hogy nem áll ki az értékei mellett. Így itt történt az első nagy hiba közvetlen az után, hogy beengedték őket. Tudomásul kellene venni, nem a farka csóválja a kutyát. Az AQUILA szerint, ha pl. egy iskolába 80%-ban mohamedánok járnak, akkor legyen kitéve az ő szimbólumrendszerük IS, de ha csak 20-30%-ban, akkor maradjon az eredeti kultúrának megfelelő keresztény szimbólumok sokasága. Ők jöttek ide, nem mi oda, mi ott nem mernénk leveretni az ő szimbólumaikat a falról. Ha mi ezt megtesszük, az nagyon rossz üzenet: Európa ideológiájáról, erejéről, hitéről, kultúrájának fontosságáról, összességében gyengeségéről ÁRULKODIK.

Szerintem, ha egy nőnek az arca kilátszik, többnyire azonosítható (mondjuk kb. 60%-ban…), ha nem egy tangában megy, ha ízlésesen öltözik vagy akár kihívóan, mert ő ilyen, de van rajta ruha, az nem kifogásolható, tolerálni kell, mert ez nagyon messze vezet, minden behatárolása, üldözése nagyon veszélyes is lehet. Higgyük el, nagyon rossz véggel jár egy társdalomra az ilyen viselkedés. Volt már erre példa a történelemben.

Amit törvénnyel szabályozni kell, európai országban olyan viselet sehol se lehessen – a közbiztonságunk miatt, mert ezt már eljátszották, nem tudnak bízni egymásban az emberek, némileg joggal…– ahol csak az illető szeme vagy az sem látszik ki! Ilyen burok alatt lehet egy férfi is, akár fegyverrel, s mivel bizalmunk már nincs, ennek ez a finom jogi következménye kell, hogy legyen.

Az AQUILA szerint senkit nem korlátozhatunk; sem hite, sem öltözete, sem elvei, sem származása, sem bőrszíne, semmi miatt, ha az nem ütközik a széles társadalmi normákba, és nem lesz veszélyes a környezetére. Viszont, hogy ez működjön, a széles néprétegeket kell megfelelő kulturális, humánus szintre felhozni. Gyűlölködő, bunkó, perverz, egymást kizsákmányoló emberek között nem működik a tolerancia sem.

Mi nem vagyunk liberálisak, de szeretettel toleránsak vagyunk, abban is a normális mértékig; ami jelenti mások sokszínű életvitelének megélését, ha ezzel nem zavarja mások nyugalmát, nem veszélyezteti mások éltét.

Az AQUILA-nak legfontosabb a szabad akarat és a lelki-testi SZABADSÁG megadása, megértetése.

Vargáné Pável Márta
2016.09.01.

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük