A Parlament nem mondott igent a bevándorlás elleni törvényre

Az AQP szerint, véleményünk, melyet az AQP elnöke közöl

Tény: Kényszerbetelepítés elleni alaptörvény módosítását nem szavazta meg a Parlament.

Módfelett kétségbeejtő, megalázó az egész ország, az egész nép hülyére vevése. Itt mindenki mással törődik, s nem azzal, ami a népnek fontos. Tegnap (11.08) is azt gondoltam, a FIDESZ valószínűleg számunkra be nem látható okok miatt csak játszott az egésszel, és igazán nem is akarta megszavaztatni. (Már előző cikkemben is írtam, a népszavazás is nagy pénzkidobás, értehetetlen húzás volt…)

2016.11.09-én olvasom itt: Index
„Megszeppentek a fideszesek és nem tudják, mi lesz holnap.”
Nem értem, mitől vannak megszeppenve, ezt ők akarták így, nem tudnak számolni, vagy nem is akartak? Azt hitték, nekik mindent lehet, és a bevándorlási kötvényekkel felhizlalt haverok szabad rablása mehet tovább, meg közben a 2/3 szavazás is ok?

Napok óta mást sem hallottam, főleg a TV1-en – amit nem fogok mostanában nézni –, hogy a demagóg szöveg ment, miért nem egyezkednek a JOBBIK-kal.

Azt gondolom, nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a Parlament elfogadja a törvényjavaslatot. Azzal a mi pártunk is maximálisan egyet ért, ha a JOBBIK (amúgy szerintünk az a párt is megéri a maga pénzét…) nem zsarol, hanem kéri, hogy vonják vissza a betelepítési kötvényt. Ez a kérés persze attól is függ, hogyan adták elő azt (követelésként, vagy meggyőződésük miatti feltételként, nem mindegy…), hogy semmi féle módon ne jöjjön be senki, akit a nép nem akar. Nem mentesíthet senkit ez alól az, hogy van pénze, vagy nincs. A FIDESZ-nek ezt az egész „emberei harácsolásának való kedvezést” a nép érdekeivel, jólétével szemben sürgősen abba kellene hagynia. A betelepítési kötvényre azt a választ adni – illetve sokféle válasz volt, köztük az egyik –, hogy később majd talán visszavonják, nem azt mutatta, hogy bármi szinten is el akarná érni a FIDESZ az alaptörvény módosítását. Miért nem lehetett megtenni előtte a visszavonást, ha ez volt a támogatás feltétele? Nem értem, miért kellett gőgösen felfogni, hogy egy másik pártnak nem vág össze a lelkiismereti (ugye milyen furcsa szó…) vagy politikai érdekeivel, elképzeléseivel a kötvények külföldi árusítása.

Nagyon alattomos és kétszínű dolog most a médiában azt hangoztatni, hogy az ellenzék hazaáruló, mert nem csak ők, szerintünk az összes az, aki nem szavazta meg, és az is, aki ezt úgy rendezte, hogy ne legyen megszavazva. Elgondolkoztató, mi van a háttérben. Talán ennyire tehetetlenek az EU betelepítési politikájával szemben, vagy talán lefenyítették őket, és félnek? Az okot vallják meg (amit soha nem fognak megtenni…), de akkor arról kellett volna szavaznunk; maradjunk-e, vagy lépjünk ki az EU-ból. Nem kellene ez a nagy színjáték, miközben az ország egyharmada nyomorog! Undorító.

Előttünk most nagyon elvágta magát a FIDESZ, mert kiesett abból az egyetlen szerepből, ami miatt még valamennyire támogatni lehetett, abból, hogy ő megvédi a keresztény országot, a nemzetet, megőrzi jellegét, védi a keresztény, európai kultúrát stb. Helyette hoznak egy semmire sem jó, keresztényeket védő határozatot, törvényt. Mire megyünk vele? Semmire! Ez az egész egy nagy nulla!

Igaz, mi, az AQP politikai párt vagyunk; de nem hamiskodó, hazudozó, népet madzagon rángató, félrebeszélő, felelőtlen egyének halmaza. Nekünk az igen valóban igen, a nem, az nem. Tudjuk, ilyen rajtunk kívül a politikában nincs is, és a nép nem is fogja fel, hogy ilyen is lehet, de mi csak ilyen tiszta szemüvegen át tudunk és akarunk politizálni, másként nem, mert nem lenne értelme a létünknek.

Talán – és részemről egyre biztosabb vagyok abban, hogy – nem is akarták az egészet megszavaztatni. Ugyanis, ha azt akarom, hogy egy párt mellénk álljon, nem így viselkedem. Ha valakitől elvárok valamit, azt NEM gyalázom. Szinte hergelik azzal a másikat, hogy már a szavazás előtt hetekkel elmondják mindennek. Ezzel nagyon úgy nézett ki, mindent megtettek, hogy megvadítsák őket, nehogy megszavazzák a törvényt. Sikerült. Még arra is lehetett volna gondolni – 11.07- ig abban reménykedtem…–, hogy parlamentiek közül 2 főt rábeszélnek, hogy meglegyen a 2/3, de félve gondoltam (igazam lett), ezt sem teszik meg. Ismétlem, egyre inkább úgy tűnik, ez nekünk, magyaroknak porhintés volt, de igazán kifelé, az EU felé nem is akarták megtenni. Ez vitte fel a népszerűségüket, ezzel a témával terelték el sok mindenről figyelmet, innentől megérdemlik a sorsukat, remélem, meg is kapják.

A népszavazást is akkor hajtották végre, amikor már késő volt, látszik az eredményen. Az is fura, és ebben a gonosz, hazug ”játékban” benne lehetett valamilyen szinten a JOBBIK is, tekintve hogy semmit sem tettek, illetve magukhoz képest csak minimálisan kampányoltak annak elősegítésére, hogy érvényes legyen a népszavazás. Mert akkor más lehetett volna a parlamenti helyzet is. Ekkora lehet a gőg, vagy a külső hatás. Itt eljátsszuk a jó hazafit, valójában viszont nem vagyunk azok. Emberek, hazafiak mi be vagyunk csapva!

Ezzel együtt nem kárhoztatom a JOBBIK-ot, azt sem fogadom el – ahogy most médiában a FIDESZ hazaárulózik –, mert világos, logikus volt, amit kértek, miért nem lehetett megegyezni? S ha kimond a Vona valamit – persze mindenben így kellene tennie nem csak ebben… – akkor azt következő nap nem másíthatja meg. Ha kimondják Orbán úrnak, hogy nekik mi lenne az elfogadható, és csak akkor szavaznak, ha visszavonja a kötvény árusítását, akkor ez nem feltétlen zsarolás, hanem alku pozíció, ami még jogos is volt. Miért nem egyeztek meg? Mi lesz most? Úgy látom, a hazánk igazi sorsa nem érdekli a magyar Parlamentet, csak az önző belső undorító politika játszmák sorozata.


Vargáné Pável Márta
2016.11.09.

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük