Az AQP minden erőszakos cselekmény ellen tiltakozik és mélyen elítéli

Sajnos ezt a cikket írhatnánk hetente is, de most egyszer és mindenkorra a tiltakozásunkat jelentjük be; nem tűrhető, nem elviselhető az, ami most a világban van. Minden áron meg kell akadályozni olyan „emberek” tevékenységét, akik mások életére törnek.

Őszinte részvétünk, megdöbbenésünk a meggyilkoltak, sebesültek, nyomorultak miatt, de ugyanúgy felháborító az otthonok lebombázása, földdel egyenlővé tétele is.

2016. márciusig hivatkozva pár terrorcselekmény (forrás):
2016-os kamisli robbantások
2016-os müncheni lövöldözés
2016-os roueni terrortámadás
2016-os terrorcselekmények Németországban
2016-os würzburgi baltás támadás
2016. július 14-i nizzai terrortámadás
2016-os ansbachi merénylet
2016. március 22-i brüsszeli terrortámadás, majd folytatódik hosszasan, pl.: Isztambulban/Törökország más részein is már egy horror az, ami megy. De ebből más országok sem maradtak ki, nem is tudnánk hitelesen összeszedni, ami ebben az évben volt. De ha rögtön azt nézem, ami ezen a héten történt; az isztambuli merénylet, majd uo. az orosz nagykövet lelövése, a berlini kamionos gyilkolása, és az USA sem maradt ki ezekből, csak ott kisebb tétekben cselekszik meg, stb.

Mit tehetünk? Ki a felelős? Azt kellene inkább kérdeznem, mit tehettünk volna kb. 20 éve, s azóta is folyamatosan.

  • Részben az önző, egoista, pénzéhes világ, az elbutított emberek tömege, ebből eredően a vallási őrületet megtűrők a hibásak.
  • Jóval előtte nem kellett volna gyarmatosítani, majd ezzel kirabolni, elszegényíteni a migránsokat szülő országok nagy részét.
  • Az igénytelen, hitetlen, szeretetlen nevelés, ami humánus kívánalmakat nem támaszt, ellenben a harácsolásra, önzésre hajló viselkedést megengedi. Nekem minden jár, tapossunk el mindenkit.
  • Ez a liberális, elkenő, sehova sem vivő, ájtatos szemlélet is ide vezet. Pont ide. S a mai napig ezen az EU és az összes politikai résztvevő nem változtat. Míg a tehetetlenség uralkodik, addig ez az áldatlan állapot működni fog.

S itt nem farizeusi módon elfeketíteni kellene a képernyőket, hanem – már rég, de most ‒ sürgősen minden tehetetlenkedőnek, téveszmékben politizálónak (pl. a migránsok kellenek, jöjjenek be, osszuk szét stb.) rögtön lemondani, otthon maradni volna jó megoldás, és mondjuk kertészkedni. Nincs kivétel, minden tehetetlen vagy megalkuvó politikusnak ezt kellene tenni.

Hát ennek most itt van az eredménye.
A különböző védelmi szervezetek nem hibáztathatóak. Ahol (pl. a németeknél) több millió migráns él, nem lehet mindenki mellé rendőrt állítani. Hogy lehet egy szénakazalban megtalálni a tűt? Sehogyan sem. Nem kellett volna eddig eljuttatni sem Európát, sem a világot.

Mondjam: ezen csak az ima segíthet? Igen, sok mindenre megoldás, de vannak olyan dolgok, amikből Isten sem ment ki. Mint említettem, a fenti dolgokat a gereblyeeffektus jellemzi, ha ráállok a végére, fejbe vág.

S mint leírtam, sok-sok helytelen dolgot tettek, ami visszavághat.

Mit is mondhatnék…?

Sík Sándor
Embernek lenni /részlet/…

Lehet-e, hogy levél ne értse
A szomszédos levél szavát?
….
A ház előtt a gyér homokban
Sikongatnak a gyerekek,
Kavicskáznak és hempergőznek,
Hányják a cigánykereket.
….
Olyan irígyen nézem őket:
Hogy értik egymást mindezek!
Ó én is, én is, minden embert,
Csak engem ők nem értenek.
Az egyiknek csak a tanár úr,
A másiknak író vagyok,
Ez csak a férfit érzi bennem,

A negyedik csak a papot.
Durva szemünk hát csak a felszínt,
A tarka köntöst látja meg?
Az emberösztön meg nem érzi
Azt ami ember, ami egy?
A buta bari bölcsebb nálunk,
És emberebb a kisgyerek.
Embernek lenni emberek közt
Mi nem tudunk csak, emberek?

Vargáné Pável Márta
2016.12.22.

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük