Politikai és hazánkban történt eseményekre való rövid reakcióink

2017 márciusa

Iszlám merényletek

Pont egy évvel az előző merényletek megtörténte után jött a londoni. Az emberek azt mondják, hogy igyekeznek nem félni, de kérdezik: miért kell nekünk így élni, miért kell azokat beengedni, akik ezeket a merényleteket okozzák. Hallom reggel a tévében egy iszlámhoz közel álló londoni ember szövegét, aki azt mondja, hogy óva int attól, hogy mindenkit a mohamedánok közül gyilkosnak nézzünk. OK. De hol a megoldás, és a védelem? Erre azt tudom mondani, hogy ha a mohamedánok nem akarják, hogy az ő nevük a véres merényletekkel legyen összefüggésbe hozva, mivel mi európaiak nem tudhatjuk, melyikükben mi lakik, mikor lesz ISIS behatás alatt, így nekik kellene ez ellen tenni!

Elegen vannak hozzá, hogy saját magukon belül szeparálják a gyilkos elemeket, rendet tegyenek a vallásukon belül, hogy tisztázzák, egységesítsék, miről is szól az iszlám vallás. Az nem elfogadható, hogy ők nem olyanok, de egyik napról a másikra némelyik „olyanná” lesz, és öl. Nekik kellene fellépni, imámjaikkal odahatni, hogy békések legyenek! A világnak ne kelljen tőlük félni! De míg nem tesznek semmit, addig könnyű mondani, hogy óva intenek attól, hogy általánosítsunk. Nekünk, a többinek, akikből időnként megölnek 1-10 stb. főt mindegy, hogy ha száz mohamedán közül egy öl, vagy ötezerből egy, a helyzet ugyanaz, ugyanúgy óvakodik, bizalmatlan feléjük minden életét féltő ember. Ezt nem mi kezdtük, nem örülünk neki. A mohamedánoknak figyelembe kellene venni, ha egyetemesen, békésen akarnak velünk élni, tisztelniük kell a mi normáinkat is, és ne legyenek felénk térítően agresszívak sem. Nagy kérdés: mi az igai céljuk? Mennyi belőlük az alvó sejt, egyáltalán, ismerve az 500 évvel ezelőtti szokásukat, nem egy új beszivárgási politika zajlik-e, hogy világuralmi szándékkal lerombolják Európát? Tisztán kellene látni, éppen ezért nagyon el kéne gondolkozni mindenkinek ezen. Míg nem látunk tisztán, nagyon óvatosnak kellene lenni – és nem eszetlennek – szerintünk, mint a mai EU-s politika -, de tudni kell, mindenki az ellenségünk, aki a keresztény európai civilizációt el akarja pusztítani.

Vörös csillag és egyéb jelképek használata

Nekünk, az AQUILA Pártnak az ügyben a véleményünk: az, hogy hol lehet vörös csillag vagy hol nem, az nem olyan kérdés, amivel a Parlamentnek foglalkozni kellene. Egyszerűen úgy gondolkodunk, hogy ha egy sörön vörös csillag van, az minket nem zavar, és ez ezután sem fog. A sas nem kapkod legyek után! Ezek az apró dolgok, szerintünk műbalhék, figyelemelterelések a nagyobb dolgokról. Jó lenne, ha az állam nem ezzel foglalkozna, hanem az oktatás nulla szintjével, és az egészségügy még mélyebb tragikus voltával. Ezekkel kéne foglalkozni, nem azt lesni, hogy hol van vörös csillag és hol nincs. Az AQP ezzel, hogy ő ilyen jelképeket elemezzen, nem foglalkozna. Mi nem tiltottunk volna be semmit, mindenki tegyen fel, amit akar, ha a lelke egészséges, nem lényeg, hogy mi van odafestve, de ha a lelke deviáns, akkor merényleteket fog elkövetni, a többi ellen fordul. A jelképek használatából talán lehetne figyelni, ki merre tart, és ezzel az elhárítás felé jeleket küldene…! Az oktatással, neveléssel, szülői szeretet gyakorlásával stb., arra lehetne hatni, hogy a társadalom tagjai egészséges lelkületű emberek legyenek, és ne tönkretett nyomorékokká váljanak ebben az országban.

Gúnyfotók politikusokról

A napokban láttam rajzokat, illetve egy képen három vagy négy fideszes úrnak a fotóját, előnytelenül bevágva. Így kétségtelen nem adnék nekik kölcsön, nem volt megnyerő a külsejük. Ugyanakkor elmondanám, hogy bármelyik liberális oldalhoz tartozó emberről is hasonlót lehetne összevágni. Ez nemcsak itthon divat, a kulturálatlanság másutt is megy, pl. Donald Trumpról is rengeteg ilyen negatív felvétel van. Nagyon szomorúnak találom, hogy addig jutnak, hogy az embereket így manipulálják. Rossz pózban, pillanatokban elkapott képek alapján állítják be negatívan. Így próbálják lejáratni, holott inkább azokat az értékeket kéne nézni, ami emberré teszi az embert. Ha ilyen érték nincs, akkor lehet valóban kritizálni, elő lehet szedni a jogos észrevételeket, és elmondani. De nem a manipulált külső felvételek alapján, ezt minden újságírónak és fotómontázs készítőnek a figyelmébe ajánlom.

Hittanítás eltérő volta

privatkopo.hu: „A gyerekek rendetlenkedtek a hittanórán, a plébános pedig úgy akart a rosszalkodásnak véget vetni, hogy közéjük dobott egy kulcscsomót. A kulcscsomó az egyik fiút a fején találta el, akit emiatt később kórházba kellett vinni, agyrázkódást kaphatott.”

Hogy tanítsunk hittant? Itt a fenti hírben olvashattuk, és tudunk olyan tanárokról – még gyerekkorunkból – aki vagy krétával, vagy vonalzóval, vagy kulcscsomóval dobálták a diákokat, mert ennyi tellett ki a pedagógiai érzékükből. Úgy látszik, ez a régi reflex még néhol megmaradt. Amúgy teljesen felháborító!

A napokban hittant tanítottam 12 -14 éveseknek. Egy kis házban vagyunk, ahol három teremben is van korrepetálás. Mi az órán olyan cselekedetet parodizáltunk, ami erősen ezoterikus, és kíváncsi voltam arra, hogy a gyerekek mennyire érzékenyek, hogy mennyire érettek teológiai érvekben és hitben. Kíváncsi voltam, mennyit vesznek észre a megtévesztésekből. Többször cseréltük, hogy ki volt a látnok, és ki a paciens. Így mindenki szerepelhetett és látható lett, hogyan gondolkoznak efelől is. Váltották egymást, közben számomra kiderült, hogy igen nagyon jól gondolkoznak, jól felfogott hitben élnek. Közben nagyokat nevettünk, nagyon hangulatos óra volt, és mindenki dicséretet kapott. A jókedvünk kihallatszott – a kint tanító társaink mesélték – irigykedek odakint, hogy mi milyen jókat nevetünk. A kinti korrepetálás közben kiderült, hogy ott is egy hitoktató (és gyerekei ülnek), aki hozta őket a matematikára, és kérdezte, hogy milyen óra folyik bent. Mondták, hogy hittanóra, erre megkérdezték, hogy ez biztos-e, mert látható volt, el se képzelte, hogy egy hittanóra ilyen vidám is lehet!

Hát igen, kedves hitet tanító bárkik (nem kulcscsomóval kellene dobálózni), Isten a szeretet, és nem is volt vakbélgyulladásos, hogy állandóan komornak kelljen lenni. Ő az örömet is hozta nekünk azzal, hogy maga felé felnyitotta a szemünket, ezt kellene átadni! Kedves tanítók, oktatók, tanárok, lehet így is tenni!

Egy kormánypárti kedvenc ügye

privatkopo.hu: „Egy MSZP-s képviselő, Teleki László firtatta Polt Péter legfőbb ügyésznél, hogy mégis hogyan áll a Farkas Flórián-féle „Híd a Munka Világába” szövetkezet kétes ügyeinek felgöngyölítése. A szövetkezet 1 milliárd 600 millió forinttal nem tud elszámolni.”

Más embert ennyi vissza nem fizetett, bizonytalan célra felhasznált pénzért nagy valószínűséggel már rég bezártak volna, de ennél kevesebbért is.

Miért azt nézik el, a tetteit? (Amúgy ki Ő…)? Miért nem azt veszik figyelembe, hogy egy ember a sok közül – a jelek szerint- elszámolni nem tud, ergo tisztességtelenül bánt közpénzzel. Jönnek a választások, és kell a cigányok szavazata. Nem hinném, hogy a cigányok nem tudnak gondolkozni, nem hinném, hogy örülnek, ha elsípolják a jobblétükre adott pénzüket. Inkább azzal lehetne őket maguk mellé állítani, ha maguk közül választanak/kineveznek tisztességes cigány vezetőket, akik a javukat szolgálnák. A cigányok között is, ahogyan mások között is, vannak rendes emberek. Korrekten is meg lehet csinálni a cigányok felzárkóztatását, tisztességes cigány emberek segítségével. A korrupció, az mindig korrupció, akár cigány, akár nem az teszi! Nem azt az embert kell védeni, aki korrupt, azt el kell zárni, meg kell büntetni, el kell kobozni a vagyonát, hanem a tisztességeset kell lehetőségekhez segíteni. Az ilyen tisztességtelen viselkedés, ahol eltűnik ennyi pénz, amit a nyomorgó cigányokra lehetne költeni, szemünkben megbocsáthatatlan bűntény! Tudjuk, hogy Borsodban egy babkonzerven szinte összeverekszenek, olyan nyomorúságban élnek, s ez a másfél milliárd forintnyi összeg mi mindent segíthetett volna rajtuk.

Az AQP-ból nem halat szeretnénk juttatni nekik, hanem halászni tanítani, szakmát adni, munkalehetőséget teremteni. Ezeket az állami pénzeket nem elsípolni kéne hagyni, hanem rájuk fordítani, hogy ők is emberi módon élhessenek.

Követeljük, hogy korrekt eljárásban minél gyorsabban, nem elhúzva az időt, amikor már nem lehet semmit tenni, a fent említett és ehhez hasonló ügyeket vizsgálják ki, hogy hova lett a pénz, mire fordította, és ha nem adja vissza – de ha visszaadja, akkor is, mert addig jogtalanul használta a közpénzt -, letöltendő börtönre büntessék meg (az előzőek is lépjenek érvénybe), azért mert a cigány társaitól elvette a lehetőséget! Nyomorgót megfosztani a tisztességes élettől a legnagyobb bűnök közé tartozik. Legyen ez példa, hogy minden embernek egyforma jogok és kötelezettségek járnak, és nem faj szerint, és ne haveri szinten működjék az igazságszolgáltatás!

Vargáné Pável Márta
2017.03.24.

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük