2017. április havi történtek nyomán ‒ Az AQP politikai meglátásai

Donald Trump és a bombázások
Amikor megválasztották az USA elnökének, azt is gondolhattuk, hogy jön végre valami más, végre egy olyan ember, aki nem a külföldi országokat bombázza, hanem a hazájára koncentrálva tesz rendet. Az első mozzanatok arra utaltak, hogy talán ez csoda lenne, habár az előző írásomban is leírtam, hogy nagyon nem vagyok benne biztos, hogy így lesz. Az is benne volt a kalapban, hogy azt fogja tenni, amit most, mert az amerikai háttér az erős nyomás, és ki tudja, milyen okoknál fogva változik meg. Látható, fokról fokra ugyanolyan kezd lenni ‒ véleményünk szerint ‒, mint az elődei voltak. Az lehet, hogy ez neki dicsőséges, de nekünk nagy negatívum. Hogy jön ahhoz, hogy megbombázza Szíriát? Kitalált/nem bizonyított vegyi fegyverek miatt? Nem vagyunk sem oroszpártiak, sem oroszellenesek, de rájuk is kellene hallgatni. Eddig is egy csomó más rágalom, hazugság volt az ok, ami „miatt” az USA bombázott, és bebizonyosodott, hogy nem volt igaz. Tartunk tőle, hogy ez is ilyen lesz. Nem értem, mi joga van az USA-nak arra, hogy megbombázza bármelyik országot, mi se megyünk oda megbombázni senkit. Már ezen az alapon félő – ki tudja, mikor mit találnak ki…-, hogy azért, mert az Orbán látszólag nem liberális politikát folytat, egyszer csak gondol valamit az USA, s eljönnek bombázni minket is, ahogyan szétverték a gyönyörű Jugoszláviát is. Remélem, nem megy el odáig, hogy ha nem a tetszése szerint mennek egy ország belügyi dolgai, akkor erőszakkal beavatkozik, pl.: határvédelmünk, CEU-törvény, stb.! Ezt nem kellene egyik országnak sem hagyni!

14-én reggel hallom, hogy: Index Amerika ledobta Minden Bombák Anyját, 36 halott
A bombát a terrorszervezet egy olyan bázisára dobták le, amit több föld alatti alagút köt össze Nangarhar tartományban. … A támadásban az ISIS 36 harcosa vesztette életét, megsemmisült három alagút, sok fegyver és lőszer, de civilek nem sérültek meg ‒ mondta a CNN-nek az afgán védelmi minisztérium szóvivője.

Ki kellett próbálnia? Miért nem háborodik fel Európa? Csend van, pedig a hír igaz. Miért hallgatnak erről az újságok, mitől nincsenek felháborodva az emberek? Hogy meri megtenni? Nem az zavar minket, hogy az ISIS-t bombázták le, hanem az, hogy bombáznak.

Tudjuk, az ő szemükben semmi sem számít, de az AQP innentől fogva, míg meg nem változik, nem támogatja D. Trumpot, eddig tartott. Nekünk csak a becsület, a másik országába be nem avatkozás, a korrekt politikai viselkedés az, ami támogatható. Jól tudom, neki ebből semmi baja nem lesz, de legalább az embereknek jelzés, hogy hol a tisztesség határa, ahol még valakit elfogadunk. És ez jelzés arra is, hogy az AQUILA Párt elvei meddig érnek, s mi következetesek és igazak vagyunk.

A CEU-törvény körüli hiszti
Hisszük, a valós ok nem egészen ez, hanem Orbán megbuktatása, s erre sok-sok pénzük van.

A CEU-törvény körüli balhé napok óta tartó randalírozást szült a magukat liberálisnak, demokratikusnak valló fiatalok részéről, kissé kiábrándító. A két diplomás, magukat intelligensnek gondoló emberek szemétdombot rendeznek az Oktogonon, eldobált piásüvegek halmaza mindenütt. Elmondások szerint dulakodnak a rendőrökkel, engedély nélkül eltorlaszolják az utat, ugyanakkor műemléképületeket dobálnak színes festékes palackokkal. Felháborító! Nekik semmi sem drága? Végül is ez csak Magyarország és nem a Soros-birodalom. Ki akarna ilyen törvényeket, rendet, tiszteletet be nem tartó embereket kormányzati pozícióba? Ha a köznép közül bárki is, bármelyikünk is nekiállna színes palackokkal dobálni bármelyik régi palotát, elvinnék, így van rendjén. Őket is el kellett, hogy vigyék. El kell járni ellenük, és ‒ szerintünk ‒ amit kaptak a hírek szerint, az igazán kevés.

Index Ez lehet sorozatban az ötödik nap, amikor tüntetés van Budapesten
A sorozat vasárnap a Parlamentnél kezdődött a CEU-törvény elleni tiltakozással, hétfőn volt az a festékes incidenssel színesített tiltakozás az elnöki hivatalnál, ami közvetve a mai ítéletet és így ezt a mostani demonstrációt is kiváltotta, és ami végül a rádiószékháznál ért véget. Kedden spontán tüntetés szerveződött Gulyás Márton fogva tartása miatt, szerdán volt a Hősök terén a civiltörvény és a CEU miatti tiltakozás, ami után a demonstrálók körbejárták a várost, és hajnalig az Oktogonon buliztak.
Gyorsított eljárásban közérdekű munka büntetéssel sújtotta a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön garázdaság és rongálás miatt azt a két fiatal férfit, aki hétfőn a Sándor-palota épületére festékes flakonokat dobott. Az ítélet nem jogerős.
Gulyás Mártonnak 300, Varga Gergőnek 200 óra fizikai munkát kell végeznie.

500 óra közmunka? Semmi! Tudom, hogy nem jogerős a végzés, az 500 órát fel kellene emelni 1000 órára, tanuljanak meg ezek az emberek is dolgozni. Ezalatt lemosatnám velük az összes grafitit, hadd lássák, milyen nehéz.

El kéne gondolkozni, hogy miért vannak ezek a tüntetések, szerintünk már rég nem a CEU-törvény miatt, főleg ha az USA-t nézem, ahol sokkal szigorúbban vannak ezek a dolgok szabályozva, akkor minek itt balhéznak?

Ez jogos, nem kell visszavonni, nem kéne megijedni, majd megunják! Ez nem az, ami a vasárnapi boltbezárás, meg egyebek, ez egy jogos törvény, jogosan írta alá Áder János köztársasági elnök, támogatjuk.

Nincs is migránsveszély???
Sokszor hallottam már ehhez hasonló véleményeket, és mindig megdöbbenek, hogy személyivel rendelkező emberek ennyire vakok, elvakultak legyenek. Nem akarnak sem látni, sem hallani, csak amit a baloldal beléjük ver, azt szajkózzák.

A napokban találkoztam egy régi ismerősömmel, akit eddig becsültem. Amit most előadott, mélyen megdöbbentett, véleményem szerint nem jól gondolkodik, és akkor finom voltam. A szemeimbe nézve elmondta, hogy itt nincs semmiféle migránsveszély, ide senki nem akar jönni, és itt nincsen semmi baj. Akik körülöttünk álltak, láttam, oszlottak szét, ezt hallani sem akarták. Nem kérdeztem meg – mert egy szint alatt már nem beszélgetek senkivel sem… ‒, hogy amikor a Nyugati Pályaudvarnál nem lehetett közlekedni, mert ott feküdtek, szemeteltek, megjegyzéseket tettek, mikor a déli falvak terméseit letarolták stb., az nem is volt? Akkor sem volt semmi baj? Most sincs, amikor az európai országokban robbantgatnak?

Megvallom, hogy akik hasonlóan gondolkoznak, amikor valaki hülyeségeket beszél, mint ő, úgy szeretném, hogy robbantsanak már fel mellette valamit, nem kell, hogy megsérüljön, csak nagyon megijedjen. Megjegyezze, mi van és mi nincs! Hogy engedheti meg magának egy tömeg, hogy nyilvánvaló dolgokat letagadjon?! Habár ha arra gondolok, hogy Istennél nincs nyilvánvalóbb és Őt is megtagadják, akkor min is csodálkozom?!

Jó lenne annyira kivilágosítani az agyakat, hogy mindenki lássa, ami van, merre tart Európa. Az igazán zsenik tudják, elmondják: végveszélyben van Európa, a keresztény életünk, de lehet, hogy ehhez elégséges ész is kellene, hogy valaki ezt fel is fogja. Mind hazánkban, mind az EU-ban, mind a világ más országaiban észhez kellene térni. Mi a hazánkért is vagyunk, előre gondolkodunk, hallgatni kellene a józan szóra.

Új EU-s határvédelmi rendelkezés ‒ FELHÁBORÍTÓ
kronika.ro új schengeni határellenőrzési kódex nemcsak a magyar–román schengeni határon, hanem az ország valamennyi határátkelőjén szigorúbb ellenőrzésre kötelezi a hatóságokat. … az uniós rendelet értelmében az EU-ban szabad mozgási joggal rendelkező polgárok úti okmányait is ellenőrizni kell mind belépéskor, mind kilépéskor, hogy a hatóságok meggyőződjenek arról, az illető nem jelent biztonsági kockázatot, közrendvédelmi, vagy közegészségügyi kockázatot az EU-ban.

Az az eddigi írásokból és az AQUILA Párt egész lényéből kiderül, hogy nem vagyunk EU-pártiak, és ez csak egyre jobban erősödik bennünk. Most itt van ez a határrendelkezés. Amellett vannak, hogy mindenki jöjjön be, mindenkit engedjünk be, akinek van útlevele, meg akinek nincs, akár menekült, akár nem, akár gazdasági menekült vagy bárki. Az is jöjjön, aki hazudik még a koráról is, de az EU migránspárti, jöjjenek csak bátran. KÖZBEN nem értem, akkor velünk miért kell ellenőrzést végezni a határon, akik magyar állampolgárok vagyunk? Kifelé-befelé ellenőriztetni kell magunkat? Ha mi is eldobálnánk az útleveleinket, akkor rendben lenne? Röhej, ez nekem direkt szabotálása, megnehezítése az utazásoknak, a nyaralásoknak!

EZT AZONNAL SZÜNTESSÉK BE! Ez igen nagy eszetlenség szerintünk! Ezen törvény ellen tüntetni kellene, hogy hagyják abba az állampolgárok nyomorgatását. Megértek a feloszlásra! Miért teszi ezt az EU? Rendes dolgot nem tudnak elhatározni, csak ami rossz nekünk! Nem vagyunk mazochisták, hogy minden nap valami ellen védekezzünk, valami ellen magyarázkodva írogassunk levelet, mert mindenbe belekötnek, még az élő fába is. Álljon már meg a menet, nem ezt írtuk alá, nem győzöm elmondani, menjünk el az EU-ból, hagyjuk ott őket. Nem leszünk egyedül, meg fognak bukni, mert nem tudnak gondolkodni, nem tudnak rendesen viselkedni.

Vargáné Pável Márta
2017.04.15.

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük