Kardiológus orvosnál voltam és az alábbi anomália történt

Amit most írok, azt nem csak a nyilvánossággal, Önökkel osztom meg tanulságul, kedves embertársaim, hanem az orvossal is ott helyben közöltem.

Kicsit messzebb kezdem, hogy érthető legyek. Közelítek a 70-hez, és egészségügyis révén (3 szakasszisztensi képzettséggel is rendelkezem) odafigyelek magamra, de nem hisztérikusan, hanem normálisan. Azonban ismereteim, tapasztalataim alapján az orvosokban eddig sem nagyon bíztam (tisztelet pár kivételnek). Így fordulhat elő, hogy ma is élek ‒ ez részben egészségügyi ismereteimnek is köszönhető ‒ mert odafigyelve levonom a jelekből a következtetéseket, mert végül is ez az én egészségem.

Hetek óta fájt a szívem, amikor az (új) körzetinek mondtam, hogy hosszában úgy fáj, feszít a szívem, mintha sebes lenne, és ez naponta kétszer, háromszor 5-10 percig is eltarthat. Igen nehezen küldött el kardiológiára, holott régebben Dr. Matos Lajos, nagyon híres kardiológus orvos 25 évig kezelt engem, de sajnos meghalt.

Összességében a bajaim: szívizomgyulladás után szívnagyobbodás, felmentett voltam általános iskolában tornából. Amikor gimnáziumban elhallgattam a felmentést és nekiálltam sportolni, akkor egy váltófutásnál összeestem, és ismét eltiltottak a sporttól. A szívem erősen hypertrofizált jobbra, a mitralis billentyű meszes, tachicardiám van (gyógyszerrel karbantartva), 3 vesém és magas vérnyomásom, aminek hatása látszik a szívemen is. Valóban csak ennyi bajom van, ezt több orvos egybehangzóan újra és újra megállapította.

Így heteket húzva az időt, előbb nyaki ultrahangra küldött el a körzeti. Az ottani orvos csodálkozott, mikor semmi olyan panaszom nincs, de a körzeti ragaszkodott hozzá, hogy majd ez a kardiológusnak kell. 2 hónap várakozási idő után eljutottam a tünetektől a célig. A kardiológusnál ‒ akihez soha többet nem fogok menni… ‒ letettem a leleteket a nyaki ultrahangról stb., amit a körzeti nagyon fontosnak tartott. Kétszer is hiába próbáltam neki adni, hogy nézze meg, azt mondta, hogy őt ez nem érdekli. Ezek után az összes vizsgálat annyi volt, hogy megnézte az EKG-mat, majd sztetoszkóppal meghallgatta a szívemet, kb. fél percig tartott. Ennyi volt az egész, majd kijelentette, hogy nekem a világon semmi bajom nincs. Kissé elcsodálkozva végigfutott az agyamon, amit 66 éve hallok, hiszen sokszor már én kértem az előző orvost, hogy ne sokkoljon annyira, ne legyen betegségtudatom. Hangsúlyozta a ‒ jelen írásomat okozó ‒ kardiológus, hogy nem a szívem fáj, hanem valami izomtól van. (Ez is benne van a kalapban, de akkor, mikor elkezdtem magamat öngyógyítani, miért múltak el a panaszaim, amit nem izomra kezeltem!?) Mondtam neki, tudom, hogy ez nem izomtól fáj, ez nem olyan fájás. Ezek után rám tette a holtert, és egy napig rajtam volt. Jellemző az alaposságára, 1 perc alatt átnézte előttem a 22 óra hullámait, és azt sem vette észre, hogy a vége felé beleakadt a kezem és véletlenül letéptem két tappancsot, így gyakorlatilag 5 percig nem mért semmit. Hát igen alapos orvos, nem hiszek neki. Ő ismételten kijelentette, hogy a világon semmi bajom sincs. S megkérdezte: miért szeretnék beteg lenni? Én – mivel ezzel ő kihúzta a gyufát, ez sok lett ‒ ekkor kipakoltam neki azt, amit fentebb leírtam. Az orvosok engem inkább disz-szimulánsnak tartanak, nagyon magas a fájdalom küszöböm. Mondtam az orvosnak, hogy ne haragudjon, de nem hiszem el az ön véleményét. 69 évig én vigyáztam magamra és nem az orvostudomány, nem lehet megvezetni, és tanultam eleget ahhoz, hogy még életben maradjak.

Tehát ezt én így elmondtam az orvosnak, és azt is elmondtam, hogy nem tartom valószínűnek, hogy az európai hírű Dr. Matos Lajos professzor úr ‒ Isten áldja meg, ahol van ‒ tévedett volna. Erre fel ő közölte velem, hogy ő a 30 éves korától ismerte Matos Lajost, és akkoriban, amikor nekem ezt megállapították, nem voltak még olyan műszerek, hogy helyes diagnózist állítsanak fel. Ez kész röhej, az ő sztetoszkópos fülhallgatózása felülírt mindent, egy UH-t sem csinált! A kardiológus még hozzátette: és nem tudták akkoriban fejlett műszerek nélkül megállapítani, mi a baj. Gyakorlatilag körbeírta, hogy az ő korszerű, fejlett fülhallgatózása autentikus, és a világhírű Dr. Matos Lajos professzor tévedett. Hát erre mondtam neki, hogy én nem akarok betegségtudatot, csak az életet. Hogy 69 évesen teljesen jó a szívem ‒ szerinte ‒, ez nagy öröm lenne.

Közben azon gondolkoztam, megmondom még neki, hogy akkor viszont detektáljuk mint Isten csodáját, hadd hirdessem ezzel is az Urat. Legyen még valami hasznunk ebből is, persze csak, ha igaz! De rájöttem, minek, nem értené.

Ezek után azt gondolom, hogy ezt meg kell osztani, mert amikor reklamálják a fizetésemelését, akkor a minőség, a lelkiismeretesség, a tudás hol marad? Nagyon nagy a mellényük, a pénzigényük, de valahol az alázatos, emberséges gyógyítás többeknél is hiányzik. Embertársaim, ne hagyjuk magunkat, ne higgyünk el mindent, hiszen az életünkről van szó. Ha kimennek külföldre, menjenek, több igazi orvost kell képezni. Az ilyennek kéne kimenni külföldre, aki nem nagyon törődik a beteggel, és szinte minden beteget meg akar arról győzni, hogy egészséges. Ezzel valószínűleg teleteszi a temetőt, de lehet, hogy ez a cél, mert legalább nem kell annyi nyugdíjat fizetni.

Miután már előzőleg láttam, hogy ezzel az orvossal meg a körzetivel sem sokra megyek, öngyógyításba kezdtem. Mint patikusi ismertekkel rendelkező ember csináltam jó tömény fokhagymatinktúrát, emelkedő adagokban szedtem, meg Panangint is, és a panaszaim szép lassan megszűntek. Majd megismétlem a kúrát. Közben rájöttem arra, amit régen is tudtam, hogy segíts magadon, és azért az orvos nem, de Isten ezzel megsegít.
Tudom, hogy ez ügyben senki nem fog tenni semmit, ez egy sajnos részben általánosnak mondható jelenség, de nem minden orvos ilyen, vannak jók is, akiket Isten áldjon meg! Kérem minden embertársamat, figyeljen oda magára, menjen oda, ahol igazán tőrödnek Önnel! Vigyázzanak magukra, Isten áldja meg Önöket!


Pável Márta
2017.07.19.

Kategória: Írások | A közvetlen link.

Kardiológus orvosnál voltam és az alábbi anomália történt bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Murmann László szerint:

    Ez egy tanulságos,egyben szomorú történet.
    Ezt az egészet annak idején a megyei kórház rontotta el.kompromitáló leletek tüntek el.ekg-k.holterek.mentőben készitett ekg..megmondták.hogy melyik vizsgálattól.nem lehetek rosszabbúl az egyik a terheléses a másik az elektrofiziológia vizsgálat után., ez a két vizsgálat az életembe kerűlhetett volna, annyit mondtak a vizsgálatoktól nem lehetek rosszabbúl az evés utáni eszméletvesztés túl súlyos szivbetegség biztos nincs, a terhelésre fokozodó mellkasi fájdalom fulladás nem probléma 190 pulzussal sétálhatok, szerintem ez nem normális felelős nincs.

    Ime a történetem:
    Arimias pulzus,bal kamra hipertrophia,59 mm.vlot vesek,spvt-k,vezetési késés ,pitvarfribrilláció,kamrai tachicardia,supraventlicularis tachicardia,qs komplexus,st-t eltérések,széles prs tachicardia 126qrs,sineoralis,funkcionalis szárblokk,av vlokk,bal elülső fascicualis blokk,jobb szárblokk.repol zavar,holosistoles zörej ,ef 30-40 %,szimptómás szivelégtelenség nyha3-4 stadium,” restriktiv cardiomyopathia..”DCM.hipofizis microadenoma.ezek dokumentálva vannak. amit okoz :só viz kálium hormonháztartás felborulása ill.zsir anyagcsere zavar miatt kialakuló szivizomsorvadása.erek meszesedése.Konkrétan teljesen meggátolja a szívizomsejtek nátrium-kálium-pumpájának működését, vagyis az a fehérje válik miatta működésképtelenné, amely nélkül a szívizomsejtek képtelenek nátriumot és káliumot felvenni és leadni – márpedig ez elengedhetetlen a ritmikus összehúzódásokat irányító elektromos impulzusok működéséhez. Ez egyben azt is jelenti, hogy a szív többé már nem képesek összehúzódni,Elviselhetetlen gyomorfájdalom, hasogató fejfájás, hányás, hasmenés és persze a szívritmus teljes felborulása, Végül tehát a szívösszehúzódásokat vezérlő elektromos rendszer összeomlása okozza az illető halálát,

    tünetek:2008 káliumhiány utána magasabb pulzus gyengébb fáradékonyabb lettem.nem megy az erős fizikai munka elötte 10 évig erdei munka. az enyhe mellkasi nyomás ill. magas 190 pulzus miatt.nem tudtam erős fizikai munkát végezni.nyha1..leépűlés kezdődött nyugalmi 40.2010 evés után 35 pulzus egy pillanatnyi ájulás..2012 futni úszni biciklizés fizikai munka favágás fűnyirás nem megy a 190 pulzussal ,izmok sorvadása ,melegintolarencia,alkoholtól ,kávétól rosszullét(10 évig napi 8 kávé)gond a házasálettel melegben.nyha2.2013 erős hasi hizás +15 kg egy két ételtől elfáradás.2014 máj. szivbeindulások éjjel mellkasi nyomással fülzúgással karzsibbadással nyha3..pár nap múlva 2014.jun. 200 méter után a pulzus elérte a 190et, nem megy le 1 órán keresztűl le kellett ülnöm útközben.nem megy a lépcsőzés 1 emelet is gond itt is leültem.aztán 2014.06.28. evés után alvásból 170 pulzus egészen 240 ig itt erős mellkasi nyomás fulladás karzsibbadás hátszúrás hányinger homályos látás szédülés beszélni nem tudtam a földön feküdtem. 240 nél szakadást éreztem az erőmet mindörökre elveszitettem.mentőt nem hivtam mert azt hittem elmúlik de nem. 2.5 órán keresztűl teljesen rendszertelenül.sajnos időben ekg nem készült .felelőtlenség miatt..a pulzus terhelés nélkül 80-160 között ingadozott.késöbbi ekgn vezetési késés.labor magas ck 222.ckmb 15.hugysav.420got.gpt.hgb.180cukor.7.5koleszterin.7.5crp.17alacsony kálium.3.4.azóta teljes korlátozás nyha4.a szivemet lehetetlen terhelni. folyamatos gyengeség szédülés ujjak lábak gyengesége.zsibbadása ujjak dagadása lila kézfej.erőtlenség.fáradtság állandó fülzúgás.köhögés.sétánál erősödö.mellkasi nyomás fulladás.emelni nem tudok egyből szorit a mellkasom a pulzus a maximumra ugrik. olyan ritmuszavar ami az eröltetéstől hányingerrel mellkasi nyomással fulladással hátszurással szédüléssel karzsibbadással eszméletvesztéssel jár az eszméletvesztés evéstúladagolás miatt is.ha eszek még 100 méter is sok.ill eszméletvesztés az emelgetés miatt.ami még tilos.a kávétól gyengeség..meleg.alhohol 170 pulzus..fekete tea .sós füszeres étel .meg a fürdővizem se lehet meleg.ill.intim együtlét esetén erős mellkasi nyomás fulladás hányinger teljes erővesztés ill.eszméletvesztés is lehet.ezért szigorú ágynyugalom.ill.a terheléses vizsgálatnál a 2 fokozatban 185 pulzus a széket alám kellett tenni bal kamra hipertrophia piros ekg. az elektrofiziológia vizsgálat után teljes kimerültség nem tudtam felkellni annyira kimerültem.extrém erős mellkasi nyomás fulladással 5 méter is gond 4 óra mulva még mindig 100-160 között ingadozott.ha fel akartam kellni kisebb mozdulatokra drasztikus pulzusemelkedés extrém erős mellkasi nyomás ill. fulladás. pulzus 200.aztán az erőltetés miatt .6x 7x beindult a szivem és hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással
    szédüléssel hátszúrással fulladással teljes leizzadással eszméletvesztésem lett a kezem -lában a gyengeségtől 3 napig remegett kb 5 nap alatt állt helyre a sziv.amit nem lehet kontrollálni gyógyszerekkel sem.a vérnyomásom 99/85 ,75/55 ,130/110.205/150 diastoles értékem emelkedett.ill.a két érték között sokszor 15-30 közötti különbség van..pacemakerem van a 30 as pulzus ill.asistolia miatt. Az evés után következő dolog történik erőtlenség gyengeség erősödő fűlzúgás mellkasi fájdalom ami hátba sugárzik szédülés ill evéstúladagolás miatt ájulás következik be Eddig 7x volt ájulásom.sajnos.semmit sem tudok csinálni pár méter is gond .a két kamra csúcshoz közeli résznél a sövény altt,hegesedés,falmozgászavar.
    gyógyszereim:inspra,coverex.a pulzuscsökkentőket már nem birja mégjobban fulladok szorit a mellkasom szédülök és hányingerem is van a többi gyógyszert birja..ráadásul volt olyan azt hittem meggyógyultam bevettem a pulzuscsökkentőt próbáltam dolgozni de a szivem kiütötte.eszméletvesztésem lett.ezt kellene regisztrálni csak a pacet ki kell kapcsolni.hogy túlterhelés esetén mit csinál a sziv?mert ez igy egy élhetetlen élet.szeretnék teljes életet élni amit most sajnos nem tudok.ez bármikor összeomolhat,ülve alszom de egész éjjel nyom a mellkasom átsugárzik a hátamba a karomba néha az álkapcsomba és a kulcscsontomba.az időjárásváltozás is megvisel.
    aki eddig vizsgált:Dr .echo bal kamra 59mm ef 35 %.Dr .echo 40% DCM..Dr echo 32%.infarkt nyoma. qs komplexus.bal kamra hipertrophia st-t eltérések.falmozgászavar a két kamra sövény alatt csúcshoz közel,elég rossz helyen.tágabb bal kamra. a széles qrs az infarktus nyoma az ekg-n.a billenyűhiba is .DCM.Dr .45%sziranyagcsere zavar miatt kialakult. szivizomgyengeség.szivizombiopszia.szivizomsorvadás sejtszinten restrektiv cardiomyopatia.
    Prof :pulzus 185 korábbi echo 35%további vizsgálatok szükségesek…prof .DCM. holosistoles zörej.billentyűhiba,v iv ben ,súlyos frekvenciazavarok,a sziv pumpafunkciója gyenge..ritka szivizombetegség szivizmot kicserélni nem lehet nyha4.ami nem műthető 1 esély van javaslatok:transzplantáció?a káliumot képtelen felvenni a szivem, ez sajnos biokémia, ami gyógyíthatatlan.
    Bno:i2380
    Elöbbi betegségekKoraszülött voltam 7 hónapra születtem 1.3 kg anya arh negativ apa pozitiv .vérösszeférhetetlenség állt fenn.teljes vérátömlesztést kaptam igy maradtam életben.2 testvérem elhunyr.születési rendellenesség ezért valószinű garantált volt a szivbetegség.1984 mandulaműtét1994 magas 41.5 fokos láz .véres széklet.180/110 vérnyomás 1 évig nyomó mellkas csak feküdtem .Tesztek:pulzus 70 felállok 120.séta 200 méter 190.álló pulzus 170..próbáltam biciklizni ill.fát vágni a pulzus pillanatok alatt 180 erős mellkasi fájdalom szédülés fulladás .190 pulzusnál összeestem .az erőltetés miatt késöbb .hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással szédüléssel hátszúrással karzsibbadással eszméletvesztésem lett.gondolom ujabb infarktus.hiába próbálok mindent nem megy .2 autóbalesetem is volt az egyik az evéstúladagolás a másik az emelgetés miatt.egész életemben erős fizikai munkát végeztem erdei munka stb .a 240 óta meg semmi. Van olyan ekg amin ez áll.144 pulzus bal elülső fascicualis blokk.inferior infarktus.anterior infarktus nem zárható ki.ez biztos nem jó.
    a bal elülső fascicuális blokk az infarktus miatt hegesedés.ezért bár mikor összeomolhat minden hirtelen szivhalál.59mm tágabb bal kamra 3 echo igazolta.
    az első infarktus fáradtam értem haza evés utáni alvás utána történt 2014.06.28.eszm.vesztés
    a második infarktus újsághordás biciklizés közben az eröltetés miatt 2014,06,30.eszm.vesztés
    a harmadik infarktus az elektrofiziológia után túlterhelés miatt.2014.09.12.eszm.vesztés.
    a negyedik infarktus a terheléses vizsgálat után .túlterhelés miatt.2014.09.15.eszm.vesztés.
    az ötödik infarktus terheléses vizsgálat után megint 2015.05.eszm.vesztés.
    a hatodik infarktus favágás miatt emelgetés miatt 2016.02.eszm.vesztés.
    evéstúladagolás miatti eszméletvesztés.2015.12.10.
    ezért szigorú ágynyugalom!
    Nem akarok több kisérletezgetést!
    senki leleteimet nem nézi meg pedig mindenhol van eltérés.

    Megvan az eredmény 54%-ot lát 140 es pultusnál.30-40%jhelyett.
    Ill.interventlicularis aszinkronia a jobb kamra késésével.ill.kontraszt anyag adását követően a basalis anteroseptalis segmentumban látható myocardialis halmozás.ez mit jelent?esetleg az infarktusok miatt halmozódik a kontrasztanyag?itt kötőszövet van a szivizomszövet helyett mondta a radiológus.
    Intraventlicularis vezetési zavarra utaló falmozgás kontrakciós mintázat
    ha lassabban dobog a szivem érzem a famozgászavart is.azért jutottam idáig mert annak idején nem hivtam mentőt ill .az ügyeletes nem csinált ekg-t .

    Dr mr-es..ezt mondta.

    A DCM-es esetek 1/3-ában látjuk, de nem az az okozó, csak egy
    részjelenség. Üdv: Dr.
    Némi kötőszövet van ott, nem szivizomszövet.szivizomgyulladás
    ez biztos nem normális.restriktiv cardiomyopathia.valami megtámadta a szivizmot.

    Kedves Kérdező, Az első három sor alapján szívizomkárosodás van a jobb és bal kamra közti falrészleten. Ritmuszavar nehezíthette a vizsgálatot, erre következtetek a tovább szövegből, illetve az EF: 30-40% azt jelenti, hogy közepes mértékben károsodott a szív pumpáló képessége. Többet megállapítani nem tudok, de beszélje meg a leletet a beutaló orvossal is. Tisztelettel: Dr.
    Ill.itt egy sziv mr lelet is
    az eredmény 54%-ot lát 30-40% helyett 140 es pultusnál
    Ill.interventlicularis aszinkronia a jobb kamra késésével.ill.kontraszt anyag adását követően a basalis anteroseptalis segmentumban látható myocardialis halmozás.ez mit jelent?esetleg az infarktusok miatt halmozódik a kontrasztanyag?
    Intraventlicularis vezetési zavarra utaló falmozgás kontrakciós mintázat
    ha lassabban dobog a szivem érzem a famozgászavart is

    A kardiológus semmit sem mondott a
    Kezembe nyomta aztán ennyi.
    válaszát köszönöm.

    Kedves Kérdező!
    Leletén röviden összefoglalva súlyos ritmus és ingerületvezetési zavar, a bal kamra túlterheltsége (magas vérnyomás?) és szívelégtelenség képe látható
    A lehetséges kezelés meghatározása mindenképpen kardiológus feladata.
    Üdvözlettel: dr.
    .kardiológiai vélemény.
    hypertonia?érbet poz.doh nincs,alk nincs,drog nincs,vc IGT,pp érték 1.0,hasi tip.elhizás volt utána 12 kg fogyás,chol:pot,tg,hdl,hugysav elev.koraszülött,pm betegség,sok léguti hurut,teszt.szint csökk.évekkel ezelött felmerült sss gyanu,pm-t latolgatták,lab.hypertoniát nem kezelték,2014.jun.inf myoc,2015 dec autóbaleset,evéstúladagolás miatt gyógyszer szedés bizonytalan, a .megyei card. gondozta EF,PM impl,coron megtörtént,mindez neg.????eredménnyel???.2008 káliumhiány.óta egyre fáradékonyabb.mellkasa nyom,fullad,1 alk.volt eszméletvesztéses rosszullét kapcsán 240/min
    frekv széles qrs tachycardiája,állitólag EF szerintl.nem ventr. eredettel????korábban már voltak ekg-ján vez zavarok,ES-ek,SVPT.k,a PM beült.után is.holter igazolta RR volt.kl,ingadozó,max 180/110,hgm volt,sec DCM alakult ki,rossz bkf-fel-PM functio??? panangin,metropol z napi fél időnként 2008 óta fokozatosan romló status,fáradékonyság mellkasi nyomás RR p ingadozások,12 kg fogyás,rutmuszavarok egyértelmüen fiz. terhelésre,sex terhelésre ill-étkezésre indulnakel.bb.nem segit.status.Pulmo tiszta,cor balra 2 hu maius,légzési arrh,,sovány ,hepar 1 hu,anasaraca nincs,cyan nincs acrák hidegek.St p impl PM/Metronic 1 éve/elmondás alapján jó PM funct,holteren 150-180/min frekv tachycardiák,maior esemény nincs.
    testm:180 súly 63 kg .RR B:115/80 J:135/85.Ekg jelenleg 71/min átl frekv,bal dev,PQ,0,21 l foku AV blokk p pum,p term force,QRS,0,10,0,11,Qtc0,44,V1-3 r reductioQS,átm V5,V4-6 T magas csúcsos poz,BK i vol terh jelek,ill qs,T poz,pozic,mko carotis compr neg. hozott Ekg 144/min frekv vékony QRS tachycardia,sec ST T eltérésekkel.Echo:BK 59/40,S:11/9,Hf 14/10,a septum és a csúcs anterior regioban distalisan elvékonyodott,hypo-akinetikus,uez látható a posterio basalis regioban,a BK hátsó fala hypertoniás,mozog,E/A 60/79,Vo 0,99 m/s EF:32-35%.MMV vastagabb prolabál,MPS MI i-ii,perif jet,non signif.MS nincs,ao gy 29,asc 39!!!!kit 22,AI I-II,érdemi grad AS nincs.JK 29,BP,43×43,JP 43 mm,TI I-II Apsp 20+15 Hgmm,elev,jelzett PF a csúcson,nagy üregi thr-t,acut történést nem látok,PI jelzett,PS nincs.Diagnózis:Hypertonia lab,BKH,sec,dilat,DCM,csökkent glob BKF,fenti falmozgászavarok,amelyek lezajlott myoc történést valószinűsitenek.a két kamra .csúcshoz közeli részén a sövénynél hegesedés..SSS emiatt PM impl,ennek ellenére hiányos med miatt RR és pulzus ingadozások,adynamia.Ao asc picit tágabb,AI I.II,érdemi AS nincs,funct TI,emelk.APSP,min PF,THr,acut tört nincs,szóba jón Ao asc controllja,progresszió esetén mellkasi ct aneur kizárásra.PM funct kontroll Metab paraméterek,és TSH ell.P.RR,labor kontroll ,CDS,ill. perif Doppler.IEprofilaxis.Card gondozás.gyógyszeresen .coverex.1×1.inspra 50mg 1×1.a katétervizsgálat eredménye kérdéses.a LAD distalis harmadban gracilisabb lefutást mutat..ez is okozhatta az infarktust, csak nem véleményezték.
    Javaslatok icd,végső esetben transzplantáció.
    beteg amnaesiseben évtizedek óta hypertónia ischemias szivbetegség inf.myoc elhúzodó kamrai tachykardia miatt 1.33 postprandalis vc. sin. arithmia kp tengely állás p pulmonale pq 0.20 qrs 0.85 qtc 0.045 v1-v3 ban qs komplexus t poz átmenet v5 ben v 4-6 ig t magas csucsos poz avlt izo spike nincs,lab. hypertonia st post inf. myoc.mi ti . csökk. bkf 32% eszméletvesztést okozó ventlicularis tachycardia. A szivultrahang vizsgálat eredménye attól függ ha sziv lassaban ver látható a falmozgászavar csökkent ef 30%.ha a sziv gyorsabban ver a vizsgálat alatt akkor jobb ef mérhető falmozgászavar nélkül.ez sajnos tiszta fizika.Kedves László,

    sajnálom, de ez egy teljesen más szakterület, melyhez nincs képesítésem.
    Itt kizárólag szorongás és pánikbetegségben szenvedőkkel foglalkozunk.
    Igazán sajnálom!

    Dr.
    az EKG.Bigemimia látszik.2 központ működik.A normális sinus ütést szinte minden alkalommal egy jobb szárblokkosan vezetődő ütés követi.Mikori ez az EKG?Nekem úgy tűnik, h volt egy teljes – pitvar – kamrai disszociáció, vagy harmadfoku AV block.Majd ezután a lezajlott infarctus képe.
    az MR – t. A qrs 0,08 normálusan.Önnek 0,126.Annyit jelent , hogy a kamrákban az ingervezetés lassult.Önnél a dilatatió és a infarctus miatt.Ha a kamrai vezetés lassult, akkor nem syncron a 2 kamra munkája.Ez neheziti a balkamra functioját. Ami biztosan látszik, az egy tágabb, rosszul contraháló Balkamra és egy normális jobb kamra.Mi 2 heget látunk.Az egyértelműen nagyobb, pericardiumhoz nőtt mellső fali és csúcsi nagyobbat, illetve egy oldalsò a jobb kamra felé iranyuló postetior kisebbet.
    A LAD , azaz a mellső bal oldali leszálló kodorúsér ágban egyenetlensegek, meszek.Kis mesz az aortaban és amennyire megitélhető a kéthegyű billentyú felfüggesztésénél az annulusban.volt infarctus , betegek a koszorúserek ,tagult a a balkamra ,mozgása renyhe asyncron.
    Az adenoma daganatok sebészi rezekciója szinte teljes gyógyulást ígér. Kisebb daganatoknál a műtét halálozási aránya 1% alatt van, nagyobb tumorok esetén 3% körüli.
    A további túlélési esélyek kevésbé függenek az életkortól, sokkal inkább a már kialakult szövődmények határozzák meg a végleges gyógyulási esélyeket. Cushing-kór esetén például a túlélési esélyek függenek a kór szövődményeinek (magas vérnyomás, cukorbaj, érelmeszesedés, koszorúér-betegség, kardiomiopátia, stb.) stádiumától is.
    Vezető tünetek: arrhythmia, decompenzáció, kamrai tachycardia…. javaslom minél hamarabb !! Szívelégtelensége van és ennek egyrészt oka a magas pulzusszám, másrészt következménye. A folyamatos tachycardia tovább rontja az állapotát…. véleménye alapján (amennyiben javasolják a várólistára vételt) – szívtranszplantáció.
    Ha a… vizsgálnak, és már prof meg is látta, akkor én többet ehhez sajnos nem tudok hozzátenni.
    A leírásod alapján nagyon súlyos cardiomyopathiát van, amelyet kardiológiai kezelésekkel már nem tudnak korsában tartani, mindenképpen szívtranszplantációra lesz szükséged, addig esetleg ICD terápia, esetleg ideiglenes műszívkezelés szóbajöhet.
    ha szívtranszplantra lesz szükség, azt is ők fogják végezni.
    Kedves Kérdező!
    Ez egy előrehaladott betegség.
    Súlyos szívelégtelensége van, ami nem fog sokkal javulni. Öröm a kezelő orvosának, ha szinten tudja tartani.
    Életmódbeli változásokkal sokat tud javítani az állapotán. Vegetáriánusként, kávé nélkül sokkal több energiája marad.
    Üdvözlettel:Dr.

    Tisztelt M. Az Ön által leírt vizsgálati eredmények alapján a panaszok hátterében súlyos szívelégtelenség, különféle ritmuszavar áll, mely alapján szigorú orvosi ellenőrzés, kórházi ellátás szükséges. Kérem sürgősen keresse fel a kardiológusát a fent leírt panaszai miatt. Tisztelettel: Dr.
    A szívnek az a része, amelyik a nagy vérkörbe, tehát az egész testbe pumpálja a vért, megvastagodott. A szív ingerültvezető rendszere, ami a szívveréseket generálja, elégtelenül működik, túl gyorsan és szabálytalanul ver a szív. Ezek meglátszanak az EKG hullámon is. Elég komoly szívritmuszavar, a szív pumpafunkciója 30-40%ban, tehát közepes mértékben csökkent. Nyugalomban, illetve a legkisebb fizikai aktivitás hatására is fokozódnak a beteg panaszai (nyha 3-4).

    Számtalan szívbetegség létezik – azoknak számtalan stádiuma – minden általánosított leírás hamis, mert minden szervezet különbözik ! Szívbetegséget csak a beteg egyénre vonatkoztatva szabad orvosilag értékelni. Jó példa a koleszterin-kérdés – Mást mondott Dr. H. I. mást mond Dr. P. L. Egyikük orvos-biokémikus (volt sajnos…..:( ) – másikuk szívsebész, akinek módjában állt “egyenesben” összehasonlítani a boncoláskori állapotot, a kardiológus véleményét, a szedett gyógyszereket és hatásukat ……A beteget folyamatosan kezelő, kontrolláló orvos látja igazán a folyamatot – mert folyamatról van szó. Ahogy az életkor halad előre, úgy kell – szükséges mindig az aktuális helyzet szerint kezelni a beteget. A tíz éve meghatározott gyógyszerelés már lehet idejétmúlt, túlhaladott – az újonnan felírt gyógyszerek hatása egy adott betegnél csak v á r h a t ó s á g – előre úgyszólván semmi nem biztos. A biztos csak egy…..de azzal ne foglalkozzunk !!! Nem hiszek a nagy hirtelen kimondott “pánik betegség”-ben…….amit ma pánikbetegségnek mondunk, az régen vegetatív neurózis volt, azaz szervi elváltozás nélküli funkcionális zavar. De ehhez előbb alaposan ki kell zárni minden szervi betegség lehetőségét !!!!! (Dr.
    ” a terhelésre fokozodó mellkasi nyomás nem probléma.ill.nem lehetek rosszul a terheléses vizsgálat (közben…) után….. ” Akárki mondta, hazudik !!!!! Vagy nem hozzáértő !!!!!László Valami nem jó.nekem ilyen a pulzus meg a vérnyomás (fénykép)…….Erre írtam:A vérnyomásod normális, a pulzusod nagyon megfutott…mit csináltál?? Úgy értem, milyen mozgást végeztél ??300 méter séta 180 pulzus
    Tisztelt M.
    Köszönöm megtisztelő bizalmát, hogy hozzám fordult a panaszával.Átnéztem a z elküldött anyagot, levelezést, kórtörténetet, a felállitott dg-t.

    Az a véleményem, hogy állapotát, kezelést leginkább a lakóhelye szerinti Szivelégtelenség Ambulancián tudják ellenőrizni, kezelni.

    Az Ambulancián, ha indokolt, megszervezik önnek a resynchronizáló Pacemaker kezelést is, optimalizálják a gyógyszer-beállitást,életmódbeli tanácsokkal lát

    ják el, hiszen döntő többségében az Önéhez hsasonló szivpanaszokkal biró betegekkel foglalkoznak, nagy tapasztalattal.

    Üdvözlettel: dr, kardiológus

    Tisztelt M. L.

    Levelében leírtak alapján Ön súlyos szívbetegségben szenved, mely alapján állandó orvosi felügyeletre és szükség esetén kórházi ellátásra szorul.

    Javasolnám, hogy lakhelyéhez minél közelebbi kardiológus segítségét kérje, aki kórházi hátteret is tud biztosítani.

    Kitartást, egészséget, sok türelmet és egy jó kezelő orvost kívánok Önnek!

    Üdvözlettel:

    Dr. Sz. I.

    2019.04.09.

    Kardiológiai vélemény
    Anamnézis :ISzB, st, p, inf, myoc, sec, dilat, Mi, TI. 2 éve asystolia? miatt PM. impl. Biotronic AAI. 2 éves vidéken. Azóta számos helyen vizsgálták. Rosszullétei miatt. Igen gyenge pulzusa pillanatok alatt 190 ig felmegy. Fullad, otthonában feküdni tud csak mellkasa gyakran nyom RR labilis. 130-140 min. Supraventlicularis paroxyzmussal érkezik köhögés ingere van. Carotis pressióra semmi változás pp, vc alacsony volt 1-2 hypofizis microadenoma.
    Gyógyszerei:coverex AS 1×5 mg. Inspra 1x 25 mg.
    Cave:nem tud róla.
    Jelen panaszok, 120-140/min supraventlicularis paroxyzmus tachycardia sec. isch. Qrs 0,11.
    carotis pressió hatástalan. Iu
    Status, sovány pulmo tiszta, cor b maius. ritmusos tachycard szív hangok, hepar 1 hu
    anasarca nincs, mko FV. perif cyan.
    Magasság 180 cm. Súly 63 kg.
    Vérnyomás bal 148/100.jobb 130/100.
    EKG, 140/min supraventlicularis paroxyzmus tachycardia. sec, isch, AAI PM mellett.
    Echo:BK 59/42mm,Septum 13/11mm. Hátsó fal 13/9mm. Posterobas hipoakinesis, az anterior Septum és a csúcs elvékonyodott mozgása dyskinetikus a globális BKF jelentősen csökkent E/A 50/65 a két hullám összeolvadása a bal pitvari nyomás növekedésére utal. V-0 0,95 m/s
    EF 30-32%MMV vastagabb meszes prolabál Mi gr I-Ii MS nincs 3 tasakos jól nyíló aorta billentyű Ao gyök 28 mm Ao asc. 34-35mm
    Ao Bill sep 22mm AI gr I-Ii Ao max gr 10 hgmm
    JK 32mm BP 40×39 mm JP 44mm TI gr II
    APSP 20+15 Hgmm IVC 16mm Thrombus és
    Friss PF nem látható. Jobb pitvarban követhető a PM elektróda.
    Diagnózis supraventlicularis parox tachycardia, DCM st p inf. myoc jelentősen csökkent BKF.
    Amely inspra ellenére sem mutat javulást calcif, MMV, MPS I-Ii. Ao asc tágasság a norm felső határán. fenti áramlás zavarok, emelkedett APSP, Card. decomp. NYHA III.v AAI PM impl utáni Status a PM impl 2 éves. Továbbra is isch eredetű DCM csőkk BKF, fenti vitiumok, AAI PM funkciója nem elég ehhez az állapothoz. ICD? HTX lista?a LAD a bal kamrához vezető koszorúér veleszületettel túl vékony ez okozhatta a problémát, de ezt senki sem véleményezte, pedig kellett volna.
    A kezelőorvosom leirta, hogy hol vannak a bajok, Av blokk van, tehát a koszorúserekkel baj van, a bal elülső fascicuális blokk az infarktus miatt, a 126qrs szivelégtelenséget jelent, a szív zörej, meg billentyűhibát, a magas ck ckmb szintén a károsodás miatt. 1, a bal kamra 59mm az aorta tágabb, 2,két heg van a szív mren, késik a jobb kamra aszinkron mozognak a kamrák, 3,az egyik billentyű meszes nem jól zár a kéthegyű, 4,az egyik koszorúér veleszületettel túl vékony ez is okozhatta a bajt, bomlik a szív izom kötőszövetté alakul, ritka szivizombetegség magas ck, ckmb, látta a szív uhn, sajnos nem mindenki veszi észre
    , meg melyik betegség mit okozott, de ez senkit sem érdekel,nagyon alaposan megvizsgált, és átnézett mindent. szeretném ha segítene. Hiába mondja a kardiológusom, hogy nagy a baj ez nem játék 40 éve van a szakmában, nem törődik senki sem vele, ez a szomorú. Eddig senki sem vette a fáradságot, hogy átnézze Leleteimet, pedig minden Leleten van eltérés, csak 2 orvos. P. L. és a kezelőorvosom. Dr. F. G. főorvos. 3x küldőtt sürgősségivel, de senki sem tesz semmit

    Súlyossági stádiumok

    A szívelégtelenség legrégebben és legszélesebb körben használt stádiumbeosztása a New York-i Kardiológus Társaság (New York Heart Association, rövidítve NYHA) javaslata alapján az alábbiak szerint történik:

    NYHA I. osztály: ebben a stádiumban a fizikai teljesítőképesség nem korlátozott, a szokásos fizikai aktivitás nem okoz fáradtságot, nehézlégzést, vagy szívdobogásérzést.

    NYHA II. osztály: ebben a stádiumban a fizikai terhelhetőség enyhén korlátozott, a beteg nyugalomban panaszmentes, a szokásos fizikai aktivitás azonban fáradtságot, nehézlégzést, vagy szívdobogásérzést okoz.

    NYHA III. osztály: ebben a stádiumban a fizikai terhelhetőség kifejezetten korlátozott, a beteg nyugalomban panaszmentes, de már a szokásosnál kisebb fizikai aktivitás is tüneteket okoz.

    NYHA IV. osztály: ebben a stádiumban bármilyen fizikai aktivitás kivitelezhetetlen panaszok nélkül, a betegnek nyugalomban is vannak szívelégtelenségre jellemző panaszai.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.