Apró észrevételeim az életünkből, az országunkban történtekről

Egy ideje nem írtam, mert sok más munka is összejött, pl. a 9 napos táborunk sok időt és erőt is kivett, rengeteg őszi kerti munka, sok-sok befőzés, mert ez is kell, de megtizedelte az időmet.
De most ismét nyitogatom embertársaim szemét a másként látásra.

Nyugdíjas szövetkezetek

Gondolom megrendelésre, manipulálásra állandóan fenyegető cikkek jelennek meg, hol itt, hol ott, hogy milyen baj ennyi nyugdíjast eltartani. Ezt már leírtam, ismét közlöm: senkit sem tartanak el, hanem azt a pénzt mi mindnyájan évtizedek alatt befizettük, az aktuális kormányok másra elköltötték, most meg fáj visszafizetni! De lépjünk tovább.
Nem kéne állandóan sokkolni senkinek sem a nyugdíjasokat, sem pikírt, gyalázkodó megjegyzésekkel, sem utálkozásokkal, semmivel sem, mert mind róluk tesz tanúbizonyságot… A nyugdíjasok tiszteletet érdemelnének, elég a maguk baja, a romló egészségük és a rettenetes egészségügyi ellátás, aminél sok jelből úgy látszik, hogy már 70 év felett nyögvenyelősen költ a drágább műtétekre az állam, de ez hosszú cikk lenne.
Most a munkavállalói gondokat az eddig munkából kivett nyugdíjasokkal akarnák megoldani. Ez egyrészt nem rossz, mert a passzivitás öl, és ha valamivel több pénzük lenne, sem lenne baj, mert akkor nemcsak csirkeaprólék meg láb jutna a kis nyomorult, sokszor nyugdíj mellett keményen éhező szegényeknek.
Másrészt, amit nekik ‒ úgy látom, hogy jelenleg ‒ fizetnének, az annyi lenne, mint egy diákmunkásnak, az pedig botrány. Egy 65 év feletti ‒ remélem ‒ nem fog a multiknak pl. árut pakolni, nem érdemes, főleg ha munkahelyi tapasztalata és képzettsége van, 1000 körüli órabérért nem fog elmenni. Ha már segíteni akarnak, olyan munkát kellene szervezni/adni, amiért érdemes elmenni, és el is tudják végezni. Mindkét félnek jól kellene járni.

Kereszténységről

Forrás: eloben.hu
„50 százalék alá csökkent azoknak a fehér amerikaiaknak az aránya, akik magukat kereszténynek vallják – igaz, az Egyesült Államokban még így is többségben vannak a keresztények. A szerdán nyilvánosságra hozott jelentés szerint a változáshoz nagyban hozzájárult a bevándorlás is, valamint azoknak az embereknek a növekvő aránya, akik összességében elvetik a szervezett vallásokat. (…) Jelenleg az amerikaiak nagyjából negyede semmilyen vallást sem követ.” Ez nagyon aggasztó és szomorú, de szabad akarat van, mindenki azt tesz, amit akar.
Hát igen, pár évvel ezelőtt hallottam egy amerikai kijelentést a tévében, miszerint az USA nem hívő ország. Azóta, mikor hurrikánok és más természeti csapásokról hallok, ez mindig eszembe jut, nekem… és nekik mikor?

Orbánról gyalázkodó videók

Nem gyűlölködöm, nem is tehetném. Viszont nagyon fájdalmas azt látni, hogy a magát elitnek hívő réteg ennyire primitív. Ha valakiről annyi felvett anyag van, mint Orbánról, abból ‒ főleg, ha ismétlik is a mozdulatokat ‒ bármennyi kompromittáló kocka kivágható. Másrészt igen nagy feszültség és sokoldalú harc a miniszterelnöki poszt.
De ilyen videót – ezt már leírtam ‒ meg lehetne csinálni Gyurcsányról és a többi liberálisról is. Hogy lehetnek ennyire ízléstelenek, hogy ilyen dolgokkal jönnek elő, a választási kampány kvázi bemelegítőjeként. Egyenesen szánalmas.

Szél Bernadett miniszterelnök jelölt…

Hát, ha hasonlóan irreális lennék a mi nulla százalékunkkal, mert az a vélhetően LMP-s 3..5 % sem sokkal több, nyugodtan magamat is bejelenthetném, mint az AQP miniszterelnök jelöltjét. Egyiknek sincs valós esélye/tétje, maximum kinevetteti magát. Hát tegye, csak az a baj, hogy erre is pénz megy el.

Kvótaper

Forrás: ma.hu
„Ugyanakkor úgy vélte, nonszensz, hogy miközben az Európai Tanács, az EU “csúcs döntéshozó szerve” azt mondta, hogy a kvóta önkéntes, ezt egy alacsonyabb szintű intézmény, a belügyminiszterek tanácsa felülírta, kötelezőnek nyilvánítva a kvótákat, és az Európai Bizottság ezt végre akarja hajtatni. Amelyik tagállam pedig nem tesz ennek eleget, az ellen kötelezettségszegési eljárást indít ‒ tette hozzá a külügyminiszter.”
Meglátásaim:
Sokan azt mondják, hogy jöjjenek, úgyis elmennek. De akkor nem mennek el, sőt vonzóak leszünk, ha az EU ugyannyi pénzbeli támogatást, lakást stb. adat nekik itt, mint amit pl. a németeknél kaptak, akkor mi még nagyobb vonzásba kerülünk, mert itt olcsóbb az élet. Korábban már erről is volt szó. Hiába mondjuk, hogy ez belső feszültséget, lázadást szülne, sőt jogosan nekik mennének, mert kb. egy-másfél millió mélyszegénységben élőnek ki ad ennyi támogatást? Erre az országunknak kerete sincs, DE ez sem érdekli az EU-t.
Másik: Mi a csatlakozáskor ezt nem írtuk alá, ez abszurdum. Ez nem demokrácia, ez szerintünk diktatúra.
Végezetül: ha egy ország lakossága valamit nagyon nagy százalékban nem akar, hogy dönthet egy EU vagy akárki ellenünk?

MSZP/Botka és a liberálisok

Nem segítségnek írom, de nem értem, s nekem nem logikus, hogy aki győzni szeretne, az miért így cselekszik.
Ha az ország több mint 80% kvóta-/bevándorlás ellenes (tévés hírek szerint), akkor miben reménykednek a fent említettek? Ha reálisan gondolkozunk, akkor a maradékkal (akinek feltehetően fele el sem megy szavazni…) azt gondolják, hogy nyerni fognak? Az a tizenvalahány százalék semmire sem elég – még nekik sem elég. Így végképpen nem értem! Hacsak nem az a cél, hogy ne jussanak annál tovább, mint csupán a parlamentbe kerülés!? Nincs semmi vonzó programjuk ‒ legalábbis eddig még nem hallottam róla ‒, de van olyan, ami még taszító is. Miért jó az, ha Botka nyilvánosan ássa magát a kerítéslebontást stb. emlegetve? Miben reménykedik? Hogy az a kevés, amit eddig nyújtani tudott, az elég, mert ő az önjelölt Botka?
Szánalmas ez az egész brancs nekem, főleg hogy a hatalmas egók mentén ízekre vannak szakadva, a sok miniszterelnök jelöltjükkel stb. Van egy mondás: oszd meg és uralkodj rajta, gondolom, ezt nem ismerik.

Pável Márta
2017.09.10.

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük