2017. SOKSZÍNŰ októberi ÉSZREVÉTEL, BOSSZANTÓ DOLGOK

GYÓGYSZERTÁRVEZETŐK, -TULAJDONOSOK MOHÓSÁGA
(Kivételek vannak.)

Forrás
Az „RTL Klub Híradójának (…) [mondta a] miskolci gyógyszertárnak a vezetője, (…) türelemre kérik a vásárlókat a munkaerőhiány miatt (…) A patika vezetője ma azt mondta, egy év alatt felére csökkent a munkatársak létszáma, a korábbi 19 helyett 11-en vannak, van, aki boltban lett inkább pénztáros.”

Az állam, mivel a gyógyszertárak NEM költségvetési szervek, így hivatalból nem rendezi a bérüket úgy, mint az egészségügyieknek, mert régen ők is azok voltak, de ma ez már vállalkozás.

Mindezt a szakemberhiányt nagyrészt a mohó tulajdonosok, gyógyszertárvezető gyógyszerészek (akik sokszor nem ugyanazok) okozzák. Tudom, miről beszélek, két évtizedig gyógyszertárakban dolgoztam.

Üzenem a miskolci patika vezetőjének, nem az ablakba kell neki írogatni, önsajnálatot végezni, hogy nincs munkaerő, mert elment a közértbe pénztárosnak stb. Ez az ő szégyene és nem a munkaerőé!

Tapasztalatom és ismereteim szerint a gyógyszertár-tulajdonosok és – vezetők több millió (!!!) forintot keresnek havonta, míg azok a szakasszisztensek, akik érettségi után min. 3 évet (két év plusz egy év szakosított képzés) tanulnak, a kiadóban állva gyógyszerészi munkát végeznek, ők többnyire csak 110-200 ezer között kapnak havonta. Forrás A Kormány a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényben kapott felhatalmazás alapján, a 430/2016. (XII. 15.) Korm. rendeletben szabályozta: A legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma havibér alkalmazása és teljes munkaidő teljesítése esetén 2017. január 1-jétől 161.000 forint, 2018. január 1-jétől pedig 180.500 forint.

Erre is van/lesz frappánsnak nem mondható variációjuk ‒ végül is okos, tanult emberek…‒, nem jelentik be a munkaerőt, csak 4 vagy 6 órásnak, ahogyan másutt is teszik.

Csak az tudja, milyen nehéz ‒ szellemileg és fizikailag fárasztó ‒ munka ez, aki már végezte. Már nagyon ritkán van olyan, hogy valaki szakadatlan figyelemmel dolgozik 8-10 órát ennyiért. Hogy várható el, hogy olyan munkát szinte minimálbérét végezzenek, ami egész nap 100 százalékos odafigyelést kíván, nehogy gyógyszert cseréljen, kedves legyen, szaktanácsot adjon a betegnek, észrevegye azt is, ha az orvos hibázik, ugyanakkor annyit kap, mint egy közértes pénztáros, aki sokszor csak 8 általánost végzett. Forrás Egy pénztáros havi bruttó átlagbére Magyarországon: 164 885 Ft Látható, a számok magukért beszélnek, nincsenek sem megbecsülve a patikai szakemberek, sem megfizetve.

Nem panaszkodni kellene, meg papírkákat írogatni a kiadó ablakba, hanem a mohóságot abbahagyni és elgondolkozni a munkájuk értékén, felemelni a munkások bérét. Nem beszélve arról, hogy némelyik patikavezető minősíthetetlen stílusban beszél a beosztottakkal, akik mind tanult emberek.

De vannak tisztességesek is, csak nem túl sokan.

64 ÉVES NYUGDÍJAS USA-beli TÖMEGGYILKOS

Forrás „A férfiról rögtön nyilvánosságra hozták, hogy nincs katonai múltja, és nem büntetett előéletű. Azóta az is kiderült, hogy sikeres ingatlan befektető, több lakása és háza is volt, dollármilliói voltak.ˮ A tévében hallottam: az apja híres bűnöző, bankrabló volt, persze ez sem jelent sokat. Az emberek között vannak olyanok, akik időközben megbolondulnak. Most itt is ez van. Az amerikai lövöldözőnek eddig semmi baja nem volt – igaz, a fegyvereket sutyiban gyűjtötte …‒, majd valamiért bekattant, és egyből kinyírt több tucat embert.

Pár dolgot megint nem értek. Egy elit szállodában hogy nem tűnik fel, hogy valaki kb. 10 bőröndöt bevisz, tele fegyverekkel és egyéb célszerszámokkal? Nem takarítanak, nincs szobaszerviz stb.? Azért ez is eléggé elgondolkoztató.

Kérdés: mit tehetünk? Úgy tűnik, most semmit nem lehet tenni az ilyen és hasonló dolgok ellen, mert ha eddig 64 évet leélt békességben, majd egyszerűen fegyvert ragad és gyilkol, akkor ott megáll az ész…, hogy van ez? Komoly társadalmi kérdés, hogy tudunk egymásra vigyázni, egymást megfékezni? Félek tőle, hogy sehogyan sem. Nem tudunk mindenki mellé rendőrt állítani, és hogy kinek mi van a lelkében, azt meg végképp nem tudjuk. A társadalom nyomon követi a kirívó példányokat, de mint a közmondás is mondja; alamuszi nyuszi nagyot ugrik. Ő pedig nyugdíjas házban lakott. Gyakorlatilag úgy érzem, tehetetlenek vagyunk.

Amit jónak látnék, s valamennyire hathatós megoldásnak, hogy azokat a vallásokat és gyűlölködést, haza érdekeit veszélyeztető, külföldi érdekeket szorgalmazó civil és nem civil szervezeteket le kellene tiltani, amelyik békétlenségre, gyilkosságra, a másik ember letarolására, szeretetlenségre uszítanak.

Hát talán ez lenne a legegyszerűbb, utána pedig nívós, korrekt neveléssel kivájni az emberek hallását, hogy hallók legyenek a jóra.

BOTKA LEMONDÁSA, GYURCSÁNY MEGINT HELYZETBEN VAN

Forrás „Több momentum is nyilvánvalóvá tette Botkának, hogy nem tudja érvényesíteni az akaratát, a pártvezetés nem teljesíti a kívánságait.”

Elég nagy a szeretetlenség és a zűrzavar az MSZP háza táján „Miután Tarjányi borított, Lattmann egy interjúban elárulta, hogy Molnár Zsolt adott neki felhatalmazást a médiaszereplésre. Az a Molnár Zsolt, akit Botka a nyáron árulónak nevezett, majd egy szegedi találkozójuk után a szavak szintjén kiegyezett vele. Tarjányi azon kívül, hogy médiavállalkozó (a nemrég újralapított Zoom.hu tulajdonosa), Molnár biztonságpolitikai tanácsadója és egyben barátja is.ˮ

Nem hinném, hogy a választások előtt ekkora széthúzásból győztesen jönnének ki.

Uo.: „Az MSZP belső megosztottságát amúgy jól példázza az is, hogy néhány pártvezető múlt héten Brüsszelben járt, köztük Molnár Zsolt és Mesterházy Attila is, ám csak Szanyi Tiborral találkoztak, a másik EP-képviselőnek, a pártalelnöknek nem is szóltak, hogy ott vannak.”

Megvallom, nem bánkódóm Botka távozásán, ez kellett. Hogy ki jön utána, az még kérdés, szerintem Gyurcsány azt gondolja, hogy ő, s amilyen ravasz, addig helyezkedik, míg valami jó helyre be nem fúrja magát. Nem szabad alulértékelni, iszonyú nagy a hatalomvágya.

Mókás nézni, amit egymással művelnek.

Részemről tudom, ha a mi pártunkban ilyen széthúzás lenne, azonnal meg kellene szüntetnünk.

FERENC PÁPA BŐVÍTENÉ A MIGRÁCIÓS ÚTVONALAKAT

Erre legszívesebben azt mondanám: no comment, de már nem tehetem, mert egyre inkább a kereszténység alapjait rázza meg.

Ha valaki 81 éves, és olyan dolgokat tesz, amik a 2000 éves egyházunk alapjait rengeti, akkor el kellene gondolkozni azon, hogy nyugdíjba megy. (Talán az egyháztörténelemben nincs is példa arra, hogy ennyien kérték volna fel – különböző módokon ‒ a Pápát a távozásra, de mindhiába.)
Finoman szólva ráférne a pihenés, szerintünk is.

Forrás 2014-ben lehetett azt olvasni: „»Úgy tekintek (a népszerűségre), mint Isten embereinek nagylelkűségére. Próbálok a bűneimre, a hibáimra gondolni, és igyekszem nem büszkévé válni. Két-három év, és távozom az Atya házába« ‒ mondta Ferenc pápa újságíróknak azon a repülőgépen, amellyel dél-koreai látogatásáról utazott vissza a Vatikánba.” Kiderült, hogy nem beteg, csak fáradt. Mondom én, pihenni kellene, lenne ideje átgondolni a sorunkat érintő javaslatait. Azóta 3 év eltelt, a magának adott idő lejárt, pihenni kellene, talán a Benedekkel lehetne együtt.

Forrás „Ferenc pápa az európai püspöki konferenciák migrációs felelőseit fogadta a Vatikánban. (…) A katolikus egyházfő hozzátette, ennél is jobban aggasztja az a “szomorú megállapítás, hogy Európában katolikus közösségeink sem mentesek ettől a védekező és elutasító reakciótól, amelyet a kulturális és vallási identitás megőrzése erkölcsi kötelességével indokolnak” ‒ idézte az MTI. (…) A pápa “bizalommal” teli nyitást szorgalmazott “a korlátok és a falak” lebontására. (…) Migránsok = lehetőség”

Nagyon szeretném megkérdezni Ferenc Pápa őszentségét, lehet-e egy kereszténynek repülő pózban ‒ mikor robbantják, vagy lövik, vagy elütik stb. ‒ misszionálni? Ő már próbálta?

Uo.: „Úgy vélte, a migránsok érkezése az európai egyházak számára lehetőséget kínál, egy új “misszionárius front” megnyitását, hogy a gyakorlatban is tanúsítsák a hitet, a keresztényi szeretetet, a könyörületességet és a többi vallás iránti tiszteletet az ökumenikus párbeszéd jegyében. Ferenc pápa a törvényes és biztonságos migrációs útvonalak bővítését szorgalmazta, az érkezők méltóságteljes elhelyezését, az alapvető szolgáltatásokban való részesítésüket (…) Ferenc pápa bejelentette, hogy az átfogó emberi fejlődés szolgálatára felállított vatikáni hivatal 20 akciópontot dolgozott ki, amelyeket a püspöki karok “jó gyakorlatként” használhatnak fel pásztori szolgálatukban, hogy kézzelfogható választ tudjanak adni a migránsok és menedékkérők igényeire.”

Azt gondolom, a Pápának arra kellene akciótervet kidolgoznia, hogy minél több ember VALÓBAN hazataláljon Istenhez, ne csak olyan langyos keresztények legyenek, ami sehova sem visz. Ja, hogy ezt nem lehet leellenőrizni? De igen, csak akik az áldatlan következményeket látják, tudják (a misztikusok), azokra nem hallgatnak.

Úgy gondolom/gondoljuk, Istent és Jézus Krisztust, mint második isteni személyt valljuk, imádjuk, hisszük, az életünket adnánk érte, de abba, amit Ferenc Pápa javasol, nem megyünk bele, mert a lelkiismeretünkkel, az ősi keresztény kultúránkkal, nagyjaink pl. Prohászka, Avilai Szent Teréz stb. felfogásával és az életösztönünkkel ellentétes. Ugyanakkor a jelenlegi kultúránk és hitünk veszélyeztetése miatt NEM FOGADHATJUK EL!

Akár valaki nekünk a Pápa, akár nem, ha 81 évesen, erősen liberálisnak tűnő beállítottsággal lassú öngyilkosságot javasol, akkor minket senki nem kötelezhet arra, hogy ezt megtegyük, elfogadjuk, ezt EGYEDÜL ISTEN TEHETI MEG, de Ő MEG NEM TESZI!

Így ébresztő Mindenkinek!


Pável Márta
2017.10.07.

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük