A közmeghallgatásról…

Kedves Tószegi Zártkertesek, kedves Olvasók!

Meghallgattam a közmeghallgatást, nekem tragikomikus. Ezt itt Önök is megtehetik. Gondolom ezt is letöröltetik a FB-ról, ahogyan a mai hozzászólásaimat is, ezért teszem fel az AQP honlapjára is.

Azt érzem, akármit beszélünk, a Polgármesterig igazán nem jut el, nem is érdekli, Ő láthatóan jól elvan. Itt is igaz a közmondás: nem akarásnak nyögés a vége. Látszik, nem is akar fejlődést, emberi körülményeket. A zártkertet rossznak tartja, a zártkerti téma és belterület ellentétben vannak egymással NÁLA, de mi nem így gondoljuk.

Ez teljesen elképesztő, amikor magyar falvak is kihalnak, vannak olyan helyek, ahol ingyen telket adnak, csak menjenek oda az emberek, itt meg szinte ki vagyunk utálva. Mi műveljük a földet, biogyümölcsöt termelünk, egészséges fiatalságot hozunk létre azzal, hogy falun lehetnek pl. nálunk a pesti gyerekeink, akár koszosak is lehetnek a sártól, a mezőtől, igazi falusiak kb. két hétig egy évben stb. Ez neki mind semmi! Több mint fele a zártkertieknek – nem megszorultságból, hanem – azért van itt, mert szereti a vidéket, szereti Tószeget, és akár Budapestről jön kipihenni magát a földmunkákkal.

Nem is értem, ez a polgármesteri vélemény nekem maximálisan antiszociális, antihumánus viselkedés. Főleg, amikor az eladósodott, állandó külterületi /zártkerti lakosokról beszélt. Könyörgöm, ezek az emberek – nagyrészt áldozatai a politikának, a bankrendszernek stb. – hogy lehet őket így kezelni? Ők vállalták a sarat, a sötétet, a mocskos kukakörnyezetet, s ezeken – ahogyan elhangzott – a törvény embere nem is akar segíteni! De Ők nem állnak sorba segélyekért, nem sírnak, nem adták fel! Újrakezdték, Őket is segíteni kell! Lassan összeszedik magukat, és nem lettek hajléktalanok, hanem normálisan élnek. Minden tiszteletem az Övék. Ezeket kell – nekem – megvetőnek tűnő stílusban említeni?! Fel vagyok háborodva.

A Polgármester válaszát, amit meg kell írnia, majd ha megjön, közzéteszem, hogy mindenki olvashassa. Az, amit elmondott a Polgármester azzal, hogy éles határt húzott a belterület és külterület között, az egy szándéka is. Az előző Polgármestertől van egy olyan levelem, amiben közölte, hogy azon igyekeznek, hogy ez belterület legyen.

Hát azt látom, ehhez bizony polgármesterváltás kell, hogy valósággá legyen.

Köszönöm, hogy elolvasták.

Varga Péterné/Pável Márta (AQP elnöke)
2017.12.14.

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük