Decemberi – januári vegyes észrevételeink

Kár volt!
A Fidesz/Orbán Viktor sárga csekkes levelet küld, hogy támogassák a kampányt. Ezért nagyon nagy kár volt, mert ettől többre tartottam a Fideszt. Ezt már Juhász Péter, meg a JOBBIK is stb. eljátszotta, nem használt magának egyik sem. Igaz, többen úgy vélik, hogy ez választások előtt divat. Nagy szegénységi bizonyítvány az én szememben, ha erre szükség van. Szerintem egyenesen azoknak kellett volna szólni – ha pénzszűkében érzi magát a Fidesz, ami nekem egyenesen komikus… – akik iszonyú sok pályázatot nyertek, például Mészáros Lőrinc és kistestvérei. Az összeset meg kellene kérniük, hogy egy pár milliárddal dobják meg a Fideszt valami módon, hogy ha kevésnek érzi azt a pénzt, amit ezalatt a 8 év alatt összeszereztek. Nem tartom sem vonzónak, sem tisztességesnek ezt az ötletet, KÁR VOLT!

KAMPÁNYT gyűlölködés nélkül
Gyűlölködéssel, dühvel feltüzelt lényeket észlelek, s egyre többet. Megfigyeltem, hogy ahogy közelednek a választások, egyre több emberben gyomorból fellövő iszonyatos gyűlölet izzik fel, kegyetlenül, sokszor hazudozva hergelik, szabályosan nyírják egymást. Ez minket is elért. Naponta írogatnak nekünk, telefonálnak, hogy elvárásaik szerint tegyünk valamit, és gyilkos indulataiknak levezetésére szeretnék az AQP-t felhasználni, de ez nem fog senkinek sem sikerülni – ne is próbálkozzanak –, mi józanul gondolkodunk, Isten pártja vagyunk, így csak a mellé állunk, ami jogosan elvárt, igaz ügy. Előzetesen megjegyzem, az embereknek csak a jogos érdekeiket védjük, gyűlöletkampányba senki oldalán sem vagyunk hajlandóak belemenni, meghallgatni se szeretnénk. Úgy vélem, a választások közeledtén – szokásostól is jobban – felerősödött gyűlölethullám a negatív erőtől való dolog. Szerintünk lehet úgy képviselni a dolgainkat, hogy elmondjuk, mi bajunk van, ha nem hallgatnak ránk, akkor dolgozzunk új képviseleten. Ha reménytelen a képviselő, le kell váltani, hideg fejjel, józanul. Tények mentén, emóció, gyűlölet nélkül, racionálisan. Ezt a szavazófülkében akár fütyörészve is megtehetik, persze oda el is kell menni, és nem a 30-40%-nak otthon ülnie, s lesni a sült galambot, hogy majd jobb lesz. Ha nem aktívak Önök, a választópolgárok, mitől lenne jobb?
Megkérem a honfitársaimat, ezalatt a három-négy hónap alatt ne ugorjanak be a sötétség csövébe, ne engedjék a lelküket beszennyezni, egyik párt hívei által sem. A gyűlölet sötét luxus, csak maguknak ártanak, ne adjanak helyet a lelkükbe, higgyék el, mindenki csak magának árt ezzel. Mindenkit kérek, s ajánlom, gondolkozzon, van feje, van személyije, remélem elképzelése is, mit akar. Vegyék elő a bölcsességüket, amivel végig tudják gondolni, mik az érdekeik, gondolják át, melyik párt mennyit hazudott, és amit a választások alatt ígért, abból mit tett meg. Nézzék meg azt is, mennyi az ígérgetéseikben a magyar érdek, és mennyi a lefizetett külföldi érdek, hazánk elárulása stb. Remélem, ekkor már kristálytisztán tudják, hogy kire szavazzanak, és ha ez megvan, akkor odamennek mindenféle gyűlölködés nélkül, de behúzzák az X-et. Úgy gondolom, ez a józan viselkedés.

Árnyékkormány
Jaj, már megint, mert eddig is alakultak, olyan eredményesek voltak… 🙂 Durván 14 héttel a választások előtt alakulhat bármi, ha nem a lelkiismerettől /belülről vezérelt, hanem a liberális hazaárulás mozgatja, nem lesz rajta Isten áldása, de tudom, ez őket messze nem érdekli.
Mielőtt mindenki a hatalomhoz/pénzeszsákhoz közel akarna jutni, gondolja józanul végig, hogy a hazánkat, a magyar népet, a szegényeket akarja képviselni, vagy a saját egója, buzgalma vezeti.
A 168 óra írja, alakul az árnyékkormány, Bod Péter Ákos és társai, akik Karácsony Gergelyt segítenék. Hát Bod Péter Ákosról csak annyit, hogy amikor anno a Fidesz megbukott, akkor emlékeim szerint Bod Péter Ákosra cserélték ki – gondolom a szövetséges Dávid Ibolya nyomására… – Orbánt, és így éppen, hogy nem jutott be a parlamentbe a Fidesz úgy, hogy kormányalakítást végezzen. Tehát Bod Péter Ákos lehet, hogy nagyon okos a szakmájában, de ez már azért ma nem így működik.
De nyugodtan lehet mindenki, nem hinném, hogy az árnyékkormány Karácsony Gergellyel bármit is elérne.

Végezetül: ÚJÉVI VÁGYAIM
Mivel számunkra rajtunk kívül egyik párt sem megfelelő, mi meg nem vagyunk elegen a győzelemhez – pár kívánságunk lenne. Talán a választópolgárok is besegíthetnének, hátha teljesül belőle valami.
A Fidesznek abba kellene hagyni az osztogatást: a haverok (pl. Habony Árpád), képviselők, ismerősök lehetőségeinek abszolút felháborító kedvezményezését, pályázatok elnyerése pl. Mészáros Lőrinc – könyörgöm, előbb-utóbb minden lufi kipukkan! –, közpénzek – pl. akik 2x annyit költöttek mint lehetett volna… –, közbeszerzések stb. területén. Nem kellene évekig egy stadiont sem felhúzni, már 20 évre előre megtették.
Aki kormányzati pozícióba kerülne, annak erősíteni kellene: a honvédséget, a határokat, az egészségügyet, oktatást, a magyar erkölcsi morált, és gyűlölködés szítása helyett szeretetet sugarazni.

Varga Péterné /Pável Márta,
2018.01.06.

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük