TÚLLÉPÉS 2018 / I.

Azonnali olvasáshoz Letöltéshez

Kivonat a tartalomból:

 • Örökké élni? – Pável Márta
  Lelki és testi síkon megközelített kérdések, elemzések, válaszok. Mi értelme lenne a földön 1000 évig élni? Milyen anomáliákhoz vezetne? Készen áll-e erre az emberiség, mely már ma is erősen kettészakadt az életszínvonalt tekintve? Mik lehetnek a génmanipuláció veszélyei? A testi életkor megnövelése hogyan hathat a lelki egzisztenciára? Milyen hipotézisek merülhetnek még fel az ember fejlődését illetően?
 • A teljes megsemmisülésig – Marton Janka
  “… Prohászka gondolatait ezért most rávetítem az egyházra, azt kiemelve, hogy ha az egyház az eucharisztia valóságának mély megélésére koncentrálna, abból miként újulhatna meg, válhatna élőbbé, hatékonyabbá és biztosíthatná fennmaradását a jövőben, illetve teljesíthetné feladatát a jelenben.”
 • Nagy magyar népnevelők a kommunista idők előtt: Mindszenty József és Márton Áron – Kis Enikő
  “Két kolosszus a magyar nép történelmében. Mindketten hihetetlen életerejű, fáradhatatlanul kitartó, karizmatikus személyiségek. Mindkettő hajlíthatatlan volt katolikus hitében és értékeiben…”
 • Gondolatok a hazugságról és a világról – Szeibert Márton
  Ennek a filozófiai fejtegetésnek a célja, hogy új megvilágításból, új megközelítésben vizsgálva a hazugságot jobban megértsük a világban való létünket. Az írás megmutatja, hogy a hazugság miért az antropológia és ontológia központi témája.
 • EMBER és ember! – Pável Márta
  A nagybetűs ember nemességéről, amit jelenleg pusztítanak. “Ki az igazi EMBER, miért van, mi a célja, végső soron mivé lehetne? Mi határozza meg milyen az ember, kis- vagy nagybetűs lény lett-e belőle?” Az írás első része ezt a kérdést teszi fel, és sugallja az emberi érték nagyságát. A második rész filozófiai úton közelít ugyanehhez a kérdéshez.
Kategória: tullepes | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük