Januári és februári vegyes észrevételek, gondolatok a közéletről

Vona Gábor évértékelő beszéde
Nagy részét láttam a beszédének, de ennyi elég is volt. Míg beszélt, közben azon gondolkoztam, hogy nekem egy jól előadott hablaty az egész, mivel szinte semmi konkrétumot nem ígért, nem is mondott, csak szokásához híven helyzetet értékelt. Azt mindenki tudja, hogy mi a baj, de a megoldás az, ami kellene. (Nálunk megvan, csak hátterünk nincs hozzá, hogy meg is valósítsuk.) Azok között, amiket Vona úrtól hallottam, az AQP elnökeként nem találok olyat, aminek tapsikolhatnék, vagy azt mondanám, hogy jól van, kivitelezhető. Jellemző rájuk, itt megint csak elemzés van.

Hallottam tőle olyanokat is, hogy Orbán Viktor megbízhatatlan. Most kérdezem, ezt pont ő mondja, akinek az irányváltoztatásaiba a szélkakas is beleszédülne? Olyanokat bírál, amik – szerintünk – végre jól mennek, pl. a külföldi miniszteri tevékenység. Vona tudja, kikkel kell szövetségre lépni? Tán a mohamedánokkal, hogy fizikailag is közel lehessen Allahhoz? Talán előbb tudniuk kellene, melyik kikötőben akarnak kikötni…

Hiába beszélt választékosan, amit az utóbbi időkben tettek, abban teljes a megbízhatatlanság, ki hisz nekik? Jobb lenne, ha elhagyná a Jobbikot, hátha összeszednék magukat.

Hogy meri azt mondani – mikor a parlamentben nem szavazták meg a migrációval kapcsolatos törvényt –, hogy az Európai Unió tagjaként a szuverenitásunkat az összes nagyhatalommal közölni kell. Hát eddig nem nézett TV-t? Mást sem tett a FIDESZ, mint ezt mondja, és TESZI is. Ha nem szavazták meg a bevándorlásról szóló törvényt, amikor nem elég aktívan kampányoltak, hogy a népszavazás sikeres legyen, akkor az ilyen ne beszéljen erről. „Szent szavak”, pont erről beszél Vona, hogy mit jelent a magyar nép, a magyar polgár és a Magyar Nemzet, szemforgatás az egész.

Forrás: Index
A Jobbik „visszatalálva gyökereihez, újra xenofób, szélsőjobboldali pártként áll a választási kampány rajtkövére, vagy marad kommunikációjában óvatosabb, a nem szélsőséges szavazók kegyeiért folytatott harc.” Ha visszatalálna is, lenne, aki hinne nekik? uo. „nem uralkodni, hanem szolgálni, nem harácsolni, hanem együttműködni akarnak, lehetőséget kínálni a tudásra, az alkotásra, hogy egy virágzó országot hozzanak létre együtt.” Kivel akarnak együttműködni, akivel eddig sem tették, miért éppen most tennék? Milyen tudásról beszélünk, pl. nincs egy kiforrott vallási rendszerük sem, akik a tanácsadóik, nekem rém zavaros elmék, milyen tudás lenne itt?

„A Jobbik a kormányváltó erő”. Hát igen, ebben reménykednek, de nem lesznek azok, bármennyi pénzt is pumpálnak beléjük.

Uo. „nekünk nem elsősorban a Fidesszel kell megküzdeni, hanem önmagunkkal, a bennünk lévő démonokkal: a pökhendiség és a korrupció démonával. Amikor ezek megkísértenek, le kell győzni, hogy tiszták maradjunk, áldozatosak.” EZZEL EGYETÉRTÜNK!

Uo. „Vona szerint félelem jellemzi az országot, “mindenki fél”, “a diák, az orvos, a szülő, a közmunkás, a polgármester, a fiatal, az idős”… “Mi megszüntetjük a félelem légkörét, és azt üzenjük, véget érhet a félelem országa április 8. után.” Mi, az AQP, kijelentjük, nem félünk senkitől sem. Igaz, nem is teszünk olyat, ami büntetendő lenne, vagy ami miatt Isten segítő kezét levetetné rólunk. Nem kell bebeszélni az emberekbe a félelmet, tudatilag kiszolgáltatottá tesz, és ez nagyon negatív dolog.

Uo. „De nem nekünk kell félnünk, hanem azoknak, akik ezt az országot szétlopták. Most kell változás, nem 4 vagy 8 év múlva, most kell elszámoltatás.” (Ennek a lehetetlenségéről már írtam cikket…) Míg szinte mindenkinek (kb. 80%-ban) vaj van a fején, belátható, hogy 30 éven belül – mivel korrupt a rendszer…– senki senkit sem fog elszámoltatni, ezek a pusztába küldött hangzatos szavak.

Uo. Vona kijelentette, hogy egyedül maradtak, ők a kormányváltó erő. Van erejük és elszántságuk is. Ebből egy szó sem igaz, nincs erejük, sem jó programjuk, sem elég tisztességük sem. Uo. Vona szerint ma Magyarország nem biztonságos. Számos olyan hely van, ahol közbiztonság nem jó, az emberek nem mernek kimenni az utcára. Míg az ilyenek, mint ők hatalomra nem jutnak. Éppen az, hogy Európában az egyik legjobb a közbiztonság.

Gondolom ebből ennyi elég. Konklúzióm: ne higgyenek minden vékony fehérgallérosnak, de kövérnek se… Nézzenek a dolgok mögé, hogy az illető mit tett eddig. Egy órát lehet „szépen” beszélni, de az nagyon kevés.

Gyurcsány évértékelő beszédéről
Róla nem lehet elmondani, hogy Vonával hasonlított a beszédszerkezetük, mert az övé inkább vulgárisabb és emocionálisabb volt.

Forrás: Origo
…3-400 milliárd hiányzik az egészségügyből… Kérdésem, ki kezdte tönkretenni? Ők. Az igaz, hogy most Balogh tehetségtelen úrral folytatták.

…Ha tíz éven át 5-15 százalékkal emeljük a béreket, sokkal többre megyünk – mondta Gyurcsány. Amikor tehette, miért nem tette? Miért kellett rohamban Bajnainak átadni a „trónt”? Eszébe jut ez a rész akkor, amikor így kapaszkodik a hatalom után?

…Három hét múlva a DK kongresszusa ajánlatot tesz majd Magyarországnak, és bemutatja a Sokak Magyarországa végleges programját – jelentette be Gyurcsány. Soha nem volt jó programjuk, most különösen jól látom, amikor mi többedszerre is azt írtunk. Úgy vélem, olyan ad hoc dolgok voltak, amik vagy bejöttek, vagy nem.

…Gyurcsány, aki szerint a kerületben egy friss felmérés szerint a Fidesz mögött már csak 2 százalékkal van lemaradva a Demokratikus Koalíció. Fenét tart ott, ez is porhintés, mint az összes többi.

…Akkor is hazudnak, amikor kérdeznek – állapította meg Gyurcsány a kormányról… Na, ez végképpen röhejes, pont ő mondja, mikor az őszödi beszédében elismerte a hazudozásukat. Nem is értem.

…Az állam impotens sok területen, a kormányával együtt – mondta Gyurcsány, aki szerint Orbán süket, miközben az egészségügyben és az oktatásban sokan tiltakoznak. Szerintem is valóban gyalázatosan teszik. Viszont nem ott a megoldás, amit igazából ki sem fejtett. Baj az, hogy vannak a lobbik, amik mögött iszonyú pénzek vannak: hogy többen menjenek fizetős magán rendelésekre és szolgáltatásokra, a gyógyszer lobbi, a mindent kirabló közbeszerzés, az orvosok pressziója. Pl. miért nem szüntetik meg a hálapénzt, ami megalázó és undorító, amúgy külföldön nincs. Az oktatásban sem az kell, amit ő mondott, hanem okos, politikamentes, humánus oktatási rendszer, pl. elhagyva a tornaórák felét, az olyan tantárgyakat, mint a tánc/dráma stb. és egyéb fölösleges foglalatosságokat /tanárokkal kellene megbeszélni…/, helyette valódi, ma használható és klasszikus, valódi tudást is kapjanak a tanulók.

…A biztonság garantálása mellett korlátozott, ellenőrzött és szabályozott módon Magyarország képes befogadni messziről jött embereket, akikkel még jól is járna az ország – mondta Gyurcsány, aki szerint a hiányszakmák sora hosszú: nincs elég kamionos, kórházi dolgozó, informatikus. Hogy igaza legyen a liberális, nihil oldalnak. Mindenki tudja, nem lehet megállítani egy özönvizet szabályozással. Úgy lehet, ha nem erre terelik, és helyileg oldják meg a problémát. Ebből is látszik, hogy tragédiába vinne minket, magyarokat. Vissza a hiányszakmákra. A napokban hallottam autentikus személytől: jött egy külföldi kamionos fagyasztott áruval. A kamionvezetőt Mohamednek hívták, aki karba tett kézzel közölte, ő nem pakolja az árut. Jól összevesztek vele, majd elhajtott, de este visszajött, akkor sem akart pakolni. Kinyitották a kamiont, kizúdult belőle a víz, kiderült, hogy útközben nem ment a fagyasztója, nem kapcsolta be. Sok milliós a kár. Na ennyit ezekről a hiányszakmákra választott megoldásokról.

…Nem lehet következmények nélkül szétlopni ezt az országot, úgyhogy ha ennek egyszer vége lesz – márpedig vége lesz –, akkor törvényes eszközökkel visszaveszünk mindent, amit elvettek – ígérte Gyurcsány. De látható, hogy lehet… Ő sem felelt eddig semmiért sem. Eddig ki felelt a megszerzett vagyonáért, akik szétlopták Budapestet, vagy akik eladták megvesztegetésért a gyárakat pl. a nagykőrösit stb.? Én sok politikust tudnék az elmúlt 25 évből. Többen vannak, mint 200 fő. Tudnám, kikkel kezdeném a teljes vagyonelkobzást.

Megint levél Orbán Úrtól
Levélben magyarázza el mindenkinek a Stop Sorost a miniszterelnök.
Értem én, csak mégsem értem. Nem így tenném ezt a dolgot sem. Világos, megfogható törvényeket hoznék, kiskapuk lehetősége nélkül. Majd ezt a legszigorúbban betartatnánk. Nem lehet hetente variálni, hogy mit lehet, mit nem.

Azt jogilag kellene meghatározni, megakadályozni, hogy bárki külföldről beleszólhasson a dolgainkba, akár pénzzel, akár nemzetközi lobbival, akár más manipulatív dolgokkal. Mindenkinek felmérhető, tiszta, átlátható törvényekkel kellene szembesülnie. Ha így teszik, jól teszik. De elkenni a dolgokat, az soha nem vitt messzire. Mi az EU-s szabályok újratárgyalásával kezdenénk, meddig mehetnek el, meddig nem a dolgainkba való beleszólásban. A napokban olvastam egy külföldi tanulmányt, miszerint mi befizetésileg nem jobban, hanem rosszabbul járunk, ha az EU tagjai vagyunk.

Áldatlan korházi állapotok
Ismerőseim mindig azzal vigasztalnak, most már biztosan elmegy Balogh Úr, de hiszem, ha látom. Mindezek ellenére sem hiszem azt, hogy minden tehetetlenkedés ellenére, csak ő a hibás, hanem az egész rendszer, a politikai nem akarás, a lobbik stb.

Forrás: Index
„A magyar sürgősségi ellátással nagyon nagy bajok vannak:
Itt arról írtunk októberben, hogy az RTL Klub híradója szerint egy nő és az apukája 18 órát várakozott a Jahn Ferenc Kórház sürgősségi osztályán, amíg sorra kerültek.
Itt arról az Abcúg nyomán novemberben, hogy teljesen megszokott és általános, hogy a kórházak sürgősségi osztályain 10-18 órát kell várakozni.
Itt arról decemberben, hogy szintén a Honvédkórház sürgősségijén egy idős nő a rengeteg beteg miatt nem kapott időben ellátást, így végül belehalt a betegségébe.
Itt pedig arról még tavaly májusban, hogy egy urológus szakorvosjelöltre hagyták az egész sürgősségi osztályt Sopronban, utána nagy cikket is írtunk az orvoshiányról.”
…Meghalt egy férfi, miután egész nap várakoztatták a Honvédkórház sürgősségijén.

Ismerősöm (CS.R.) elmondása szerint a Szent Imre Kórházban 19 órát ült beteg anyukájával a korházban, míg végre sorra került. Másik eset – a korház nevét itt nem írom ki ‒, egy orvost sem láttak el, míg órák múlva egy ott dolgozó orvos meglátta folyosón, és szólt az érdekében, hogy ő egy jó orvos, ne hagyják már így. Rettenetes, ami itt megy.

A Honvédkórháznak eddig jó hírneve volt, most pár negatív esetet lehet hallani felőle is. Pl.
uo. Elhunyt egy hasnyálmirigy-daganattal küzdő 58 éves férfi, miután a Honvédkórház sürgősségi osztályán órákig haldoklott egy vérrög miatt, és mire sorra került, elzáródott a vékonybele… A család egyeztetett a férfi onkológusával, aki beutalta őt a Honvédkórház sürgősségijére. Mire beértek, már nem tudott lábra állni a férfi, és iszonyatos fájdalmai voltak.
• Két óra múlva megvizsgálták, de nem közöltek vele semmit.
• Délután fél 4-kor vért hányt, de fájdalomcsillapítót sem kapott. Inni nem tudott.
• Cukorbeteg is volt, estére már 20 felett járt a cukra.
• A férfi lánya 7-kor ordítozni kezdett, hogy foglalkozzanak az apjával.
• 7 és 8 óra között CT-re vitték, ekkor derült ki, hogy a hasi artériája elzáródott, vérrög keletkezett, a vékonybél egy része elhalt.
• 22 óra 45 perckor bevitték a műtőbe. Felnyitották és rájöttek, hogy a vékonybél teljes hosszában elhalt, nem lehet már rajta segíteni.
• A férfi másnap délelőtt 11 óra után elhunyt.

Itt a visszaütője a “csak pénz” szemléletnek, az oktatásnak, a felvételi hibáknak. Látom, hogy az orvosok – kb. 80%-nak ‒, akiknek annyi pénzük van, hogy kifolyik a fülükön, siránkoznak, hogy milyen kevés van. Ezek közül egy sem a betegek miatt siránkozik, hanem maga miatt. Ha lelkiismeretes, elhivatott, embereket szerető orvostanhallgatókat keresnénk, akkor el sem mennének innen, s nem tartanák a zsebüket stb. Igaz, valóban rendezni kell a bérüket úgy, hogy zsebpénz eszükbe se jusson.

Úgy tűnik, a prostituáltak időnként korán halnak
Hazánkban is volt egy eset a hetekben, és rendszeresen előfordul a világban is.

Forrás: Index
Megöltek egy magyar prostituáltat Olaszországban… A gyanúsított egy 50 éves játékfüggő férfi, aki korábban 23 évet töltött börtönben rablógyilkosságért, egy idős nővel végzett az 1990-es években. Három éve szabadult.

Nem akarok előítéletes lenni, de ha valaki magát/testét árulva minden helyzetbe belemegy, annak iszonyú következményei lehetnek, mint ez is.

Mindig azt tanítom, ha nem megy valaki kocsma közelébe, akkor ott nem fogják pofán vágni. Innentől már a lehetőségek behatároltak. Tudom, ősi mesterség a prostitúció, elég baj ez. Tanulás nem kell hozzá, az eszközök adottak. Mutatja az emberiség szintjét. Ha Istenben hinnének, tudnák, hogy a testünk a Szentlélek temploma. Akkor végig kellene gondolni, micsoda förtelem ez Isten szemével. Remélem, megkönyörül rajtuk.


Vargáné Pável Márta
2018.01.30.

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük