Februári vegyes meglátásaim, 2018-as kampány anomáliái

Senki mellett sem vagyunk, Istent kivéve, így kívülről is tudjuk – pártként is -, sajnálattal szemlélni az elvadult dolgokat. Igazából jobb a többségébe bele sem mélyedni, mert ezek csak a jéghegy csúcsai és ki tudja az igazságot, mi van a mélyben.
Csak párat említenék.

Hirtelen előkapott rémtettek oda-vissza.
S még áprilisig mit húznak elő kölcsönösen a tarsolyaikból…? Ez akármelyik oldalt nézem, szánalmas.
Itt van a Tiborc ügy, a FIDESZ plakát árai, az hogy Paks süllyed-e vagy nem, van itt minden, mint a bazárban. Most jönnek a Soros stop törvényből adódó vérre menő viták, rágalmak stb.

Stop Soros-törvénycsomag
Forrás: 24.hu: Tuzson Bence azt mondta, a kabinet megvitatta a több mint hatszáz beérkezett érdemi javaslatot, és „levonta a megfelelő következtetéseket”. A törvénycsomag szigorított formában kerül majd az Országgyűlés elé.
A legfőbb változás, hogy nem regisztrációs kötelezettséget, hanem engedélyhez kötöttséget írnának elő. A cél, hogy Magyarországon migrációt szervezni, támogatni vagy finanszírozni csak engedély birtokában lehessen, amelyet a belügyminiszter adna meg a nemzetbiztonsági vonatkozások megvizsgálása után.

Mi erről a véleményünk? Van, de nehéz véleményt nyilvánítani, mert minden információval nem rendelkezünk, hogy mi van a dolgok mögött, mennyi a kampány része és mennyi a valóság.
Azt viszont valljuk, s mint volt egyesületi elnök elmondhatom: Egy civil közösség a lakosság egy önként szerveződött kis csoportja, annak akarata és céljai szerint alakultak meg. Őket valóban senki sem választotta meg népképviseletre, az országunk jövőjét illető dolgok beleszólásába sem, csak annyira, indirekt módón, ami a szabályzatukban benne van. (Ennek mindig javító szándékúnak kell lenni!) Így a politikába közvetlenül nem szólhatnának bele, mert nem arra alakultak. Szerintem, csak azt tehetné meg a civil közösség, ami benne van az alapítási okiratában, amire engedélyt kért és kapott. Pl. oktatás, karitatív tevékenység is, DE részletezve, mettől, meddig, kikre/mire vonatkozik stb. Itt a lényeg. Rögtön az alakulásnál kellene erősen megszűrni, behatárolni, hogy ki és mire kaphat engedélyt, ki nem, ki kitől kaphat támogatást és ennek a feltételeiről is. Ha ez előrelátóan működik, utólag nem kellene kapkodva mindenféle törvényt hozni. Nekünk ez ennyire egyszerű és tiszta ügy lenne, így ha a megállapodott dolgoktól, amire egyesületi engedélyt kapott, eltérnek, azonnal meg kell szüntetni, s ennyi.
De ami mélyen felháborít, és évek óra irritál, az a:

Juhász-ügy
Eddig is mindenki tudta – erősen látszik is rajta…-, hogy az Együtt elnöke, Juhász Péter drogozott, amiről leszokni rendkívül nehéz…, ebből lehetett volna következtetni arra, hogy az önkontrolt vesztett agresszióra is képes, amire a napokban fény derült.
Forrás: atv.hu: „…volt élettársa a három gyerekkel, az Együtt politikusa napokra bezárta volt élettársát a lakásba, nyugtatókkal begyógyszerezte, és megverte,…” Ő előbb tagadta, majd némileg bevallotta, igazat nem mondásáról ő is híres egyéniség.
Viszont nem értem, miért kellett ezzel megvárni a kampányt? Nem lett volna jobb az elején, még a csírájában ismertetni az emberekkel, kivel van dolguk? Én már akkor kiiktattam volna a politikai hitelesség vonalától, amikor nyilvánosan koldult a megélhetésére…, szánalmas ez az egész. Gondoljunk bele, aki felelőtlen a világra hozott gyermekei ügyében, diplomával képtelen önként eltartani őket, és koldulnia kell, mert a saját pénzét sem tudja megkeresni, sem beosztani, az mit tenne az állami vagyonnal? S ennek egy ország látná a kárát, még jobban, mint ami van. Így lehet hinni nagy szavaknak, pont azt teszi meg, hogy erőszakos egy hölggyel, – újságok szerint – gyermekei előtt drogozik, ami ellen harcot hirdetnek stb…
Emberek, ne higgyenek minden kétszínű embernek!

Mindenki a Soros embere?
Kollektív üldözési mánia, vagy igazság?
Mi nem vagyunk a befolyása alatt, de nekem nem tűnik butának Soros, főleg nem mondható a saját pénze ellenségének. Nos, logikátlan lenne – az én szememben feltétlenül az lenne…-, ha Szél Bernadett is, illetve Karácsony Gergely is Soros elnökjelöltje lenne, és egymással szemben futtatná őket. Ennek mi értelme lenne, főleg hogy mindkettő baloldali. Van annyira potens, hogy megmondaná nekik, egyesüljetek, de így kétfelé nem kaptok semmi pénzt sem! Vagy én gondolom rosszul? Nem hinném, hogy Soros bácsi maga ellen kettő vasat tenne a tűzbe. Így kérem, végre döntsék már el – nem miattam, én nagyon is jól tudom, mi van… -, hanem a nép miatt, hadd lássanak tisztán, most kit is futtat Soros Úr?

Hamis like!
Napokban egy barátom – aki nagyon jól ismer és, tudja, soha nem tettem volna…-, elküldött egy nevemben benyomott like-ot, amiben állítólag én a Vonának nyomtam egy „tetsziket”. Végképp nem értem. Én a Vonának SOHA nem tenném, a szélkakasok nem tetszenek nekem, ez nem fordulhat elő. De akkor, hogyan került oda a nevem? Ki érti ezt? Én nem!
Tiltakozom a nevem felhasználása ellen.

Már úgy megszoktam, hogy van/volt MSZP?
Megszoktam, de zseninek sohasem tartottam őket, ezt most is bizonyították. Azt láttam, hogy emocionálisan túltengős idősek vannak többnyire velük, mindenki ölelget mindenkit, és ez míg ki nem halnak, így marad. De filozofikus kérdésem, elegen vannak-e ehhez a 10% hoz, hogy biztosan bekerüljenek?
Forrás: HírTV.hu: „Az MSZP-Párbeszéd szövetségkötés azt is jelenti, hogy így nem 5, hanem legalább 10%-ot kell elérniük, hogy a Parlamentbe kerülhessenek.” Nekem ez elég veszélyesnek tűnik, viszont pozitív vonást nem találok benne. Választások előtt ki tudja, ki mit rendez a másik ellen, így ±1..2% elmozdulás könnyen előfordulhat. És akkor bajban vannak Karácsony Gergelyestől, mert ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy ő vagy Szél Bernadett miniszterelnök lehet.
Szóval nem értem, az 5% sokkal könnyebben elérhető lett volna számukra, mint ez az ingatag küszöb. De minek is aggódom, nem én vagyok az elnökük. 🙂

Pável Márta
2018.02.17.

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük