2018. márciusi vegyes meglátások

Hódmezővásárhely veszteség…
Nagy hír, baloldali örvendezés Márky-Zay Péter nyerése. Ez engem eléggé elgondolkoztat. Direkt olvastam róla cikkeket – amiket Facebookon, interneten bárki megtalálhat –, hogy pl. azon gondolkodott, lesz-e állása vagy nem, és ha nem jön be a polgármesterség, akkor majd indul az országgyűlési választásokon stb. Na most nekem ez nem elkötelezettség, és nem az, amire most annyira szükség van. Hiába örvendezik a baloldal, csak szájhősködés van, de milyen tartalom van mögötte? Főleg, aki már egyszer elmenekült hazánkból Kanadáig, és házalt is, majd még több gyermekkel visszatért és itt akar boldogulni, mert látható, ott nem köszöntött rá a nagy Kánaán. Persze, teheti, miért ne, de amiket olvasni lehet róla, azok megélhetési gondok. Ez az Úr, aki kisnemes, 7 gyermeke van, kénytelen eltartani őket, ezzel mindenki így lenne és elkötelezett keresztény. Ez eddig nem gond, csak az a kérdés, hogy melyik keresztény csoport támogatja, mert biztos, hogy pénzes és sokan vannak, ergo katolikus nem lehet. Tudjuk, hogy az ATV a választás napján adott egy hosszabb műsort vele/róla, akkor könnyű kikövetkeztetni, hogy kik álltak mögötte. Tudjuk, hogy a hívők száma elég nagy és Amerikából eléggé támogatottak ezek a vallási csoportok.
Így én a baloldalnak a felhőtlen összefogásos örömében nem osztoznék. Most behelyettesítették magukat a győztes mellé, akinek – nekem legalább is úgy tűnik – mindegy ki, csak támogassa (de ha gonosz voltam, bocsánat…)! Szerintem egy vallási csoport segítségével győzött a baloldal… Nem hinném, hogy ez egy országos jelenség lenne.

Kire kellene szavaznunk, mivel nekünk sajnos nem lesz AQP-s pártlistánk
Közlöm a saját megfontolt nézeteimet, ha választanom kell, hogy a baloldali Gyurcsány, Molnár és/vagy a Szél csoportosulás győzzön, akkor talán a Fideszre szavazok. A Jobbik már ki tudja, melyik fordulóban van a szélkakasságában, így nem jöhet számításba, más jobboldali meg nincs.
Fentiek fényében menteni kell, ami menthető, ezért AQUILA Pártként is el kell azon gondolkozni, hogy megüzenjük a FIDESZ-nek, nem a legjobban teszik a kampányolást (sem). Nem is értem, miért is nem. Ahogy szedtük az aláírásokat, az emberek azt mondják, hogy ebből a migránsozásból már teljesen elegük van. Ha a Fidesz adna magára, akkor a programjából közölne – ha lenne!!! – a jövőre nézve részleteket, ami az embereknek talán jobban vonzó lehetne. Sokkal jobbat tenne magának, mint hogy éjjel-nappal a migránsozással már teljesen lefárasztotta az embereket, és már ezzel mindenkinek tele van a hócipője. A nép azt szeretné látni, hogy mit ígérnek az oktatásban, az egészségügyben (hogy javul az ellátás, csökken a várakozási idő), mit ígérnek a nyugdíjasoknak, hogy a minimálbér emelkedésével úgy emelkedik-e a nyugdíj is? Szeretnék tudni, mit tesznek majd az ország gazdasági szétszakadása ellen, hogy a nagyon szegények és az iszonyatos gazdagok közti szakadék megszűnjön. (Nekem kell ezeket elmondanom, amik evidensek, miért kap az a sok léhűtő a tanácsaiért milliókat?) Azzal nyerhetne, ha megígérné, nem lesz több stadion, meg a haverok támogatása. A FIDESZ-nek, hogyha nyerni akarnának, a választásokig erre kéne már koncentrálni ebben az utolsó hónapban.

Demokratikus?
index.hu – jelölti vita Náluk az vitázhat, aki elérte az 1%-ot.
Budapest 18-as választási körzetében meghívtak esélyesnek vélt 6 jelöltet a Gulyás Márton vezette Közös Ország Mozgalom által szervezett jelölti vitára.
Ők már prekoncepcióval éltek. Az AQP-t, akinek előbb volt meg az 500 aláírása, mint a Jobbiknak, meg sem hívták. Ha jobban belegondolunk, valóban, mit keresnénk mi a baloldaliak között?
Ezen az alapon mi majd összeszervezünk egy kispártokkal való beszélgetést, vitát, majd egy közös koncepciót dolgozunk ki, de mi kispártok vitájának fogjuk hívni, mert ez így korrekt.

Választási ígérgetések felsőfokon
A DK ígérgetések sorával, hogy ingyen adná a víz-, a gáz- és a villanyfogyasztás egy részét, kissé szánalmas. Hát ez éppen olyan, mintha mi ígérgetnénk bármi hülyeséget, nem lenne tétje, mert sem ő, sem mi nem leszünk abban a helyzetben, hogy számon kérhető lehessen. Úgysem kerülhet hatalomra. Ez körülbelül áll arra is, amit az LMP ígérget, meg az is, amit az MSZP, mert mindegyiknek nagyon jó, ha 10% körül vannak, vagy lehetnének. Szóval ezekkel az ígérgetésekkel tele a padlás. Aki meg helyzetben van, nem ígér semmit – pedig kellene –, azt könnyű lesz betartani.

Pável Márta
2018.02.28.

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük