Az Exodus című film manipulatív egyoldalúsága

A TV-ben néztem az Exodus című filmet, ami eléggé nyilvánvaló szándékkal a migránsokról szólt, és belőlem messze nem azt a hatást váltotta ki, amilyen célzattal készítették. Nekem ez az egész egy választások előtti kampányfilm, ami a migránsok elfogadásáról szól. Olyan érzetem lett, mintha a baloldal a Sorossal karonfogva készítette volna a többrészes filmet.

Rögtön az elején megkérdezem, a filmet kiötlők mit szólnának hozzá, ha egy – bármilyen szép arcokat vágó, magukat sajnáló ‒ mondjunk, 5 fős afrikai család megállna az ajtajuk előtt közölve, hogy ők most, bármi is történjen, de bemennek, mert ők ezt eldöntötték. És ha ön elkeríti, hogy ne mehessenek be az ön privát szférájába, akkor ön a film szerint is antihumánus, hogy finom legyek. Hát ha még fegyverrel meg is védené a háza táját, oh, az skandalum lenne, hogy meri a saját házát=hazáját megvédeni.

Ez az agymosás. Meg kell védeni az életünket, a házunkat, a hazánkat. Ha nem tesszük, megérdemeljük a sorsunkat, hogy mindent el fogunk veszteni: a békénket, a viszonylagos jólétünket, a rendet, a hitünket, a humánus életünket, a nők egyenjogúságát, a vallások tiszteletét, az összes ingóságunkat is! És itt nem egy-egy családról van szó, mert az kit érdekelne, jönnek-e vagy nem, hanem több tízmillióról! Mindenkinek figyelmébe ajánlom a klasszikustól származó tintahasonlatot: ha egy hordónyi vízbe pár cseppet teszünk, nem lesz kék, de ha egy üveggel, kék lesz. S lásd a többi nyugat-európai országban már kék a hordó vize, kimutatható, hogy az iskolába is több muszlim gyerek jár, mint keresztény. Ki akar öngyilkos lenni? Egy biztos, mi, magyarok nem, ettől több eszünk, több életösztönünk van, kivéve a megfizetett, áruló külföldi bérenceknek!

Ebben a filmben nagyon manipulatívan pár bevándorló teljesen saját szemszögéből nézett sérelmeiről, szenvedéseiről van szó, hogy pl. mi, magyarok, hogy merünk kerítést építeni, mikor ő úgy döntött, bármi is történjen, eljut rajtunk keresztül a németekhez.

Megjegyzem, egyszer sem jut eszébe ‒ nem is ezt akarta… ‒ a film készítőjének, hogy mi, akik itt élünk, itt építettünk fel mindent a verítékünkkel, könnyeinkkel, mit szólunk hozzá. Talán már bekopogtatnia sem kell a saját magántulajdonunkba? Meg sem kell kérdezni, mi akarjuk-e őket? Mikor panaszkodtak, meg kellett volna tőlük kérdezni, egyeztettek-e, akarják-e őket, van-e rá pénz, munkahely, mit tudnának beletenni a közösbe, vagy csak a segély kell? Ha pl. 50-60 millióan elözönlik Európát, mi lesz itt? Borítékolom, ugyanaz lesz, mint ahonnan eljöttek, mindenki magával cipeli az esőfelhőit. De nem erről van itt szó, hanem szerintem Európa megszállásának előkészítéséről szóló reklámfilm ez.

A migráns a filmben „meghatóan” panaszkodik, hogy több hónap után sem tud behatolni. Nem is értem, hogy merjük mi, magyarok megvédeni a hazánkat. A filmből az lesz az ember érzete, hogy milyen szemét ez a magyar nép! Csak akadály az ő egyoldalú akaratuknak, amit a pénzvilág, az embercsempészek akarnak, az Európa szétdúlását kívánók pénzelnek és bujtogatnak. Ezt merik belénk sulykolni, hogy micsoda árulás ez, hogy meg merjük védeni magunkat!

Senki ne felejtse el azt, hogy ha valaki keresztény, az nem jelenti, hogy ezzel együtt mamlasz és hülye is. Isten szerint is jogunk van az életünkhöz, a hitünkhöz, a békénkhez, az erkölcseinkhez, nem romhalmazt kíván tőlünk az Úr. Ha mi mindezt megvédjük, jogosan tesszük, aki nem ezt mondja, az hazudik és félremagyarázza a hitünket, az életünk célját. Szeretni kell, és meg kell teremteni helyben nekik is a békét, habár azt az ő lelki szintre emelésükkel kellene kezdeni, mert ahol elérik, hogy a nép évtizedek óta lövi, gyilkolja egymást, az már erősen megdurvult lelkiség, lassan lehet helyrehozni.
A filmben mondják: ők mindenáron (???) jönnek, semmi sem tántoríthatja el őket, nekik is jár a szabadság, a jobb élet, a tanulás és a béke. Igen, járna, de a saját hazájukban, amiért tenniük kellene, nem menekülni. Mi is megvívtuk a saját szabadságharcainkat. Nekik a jobb lét nem a mi felélésünk, nem a mi békétlenségünk árán valósulhat meg. Itt a kultúrák, a vallások, az erkölcsi normák szöges ellentétben állnak egymással, ezt nem lehet csak úgy szinkronba hozni. Főleg, hogy nekik, akik erővel be akarnak jönni, nincs is szándékukban alkalmazkodni. Sőt, ma olvastam: egy tévévitában ki is mondta egy németországi török vezető: nektek se hitetek, se igazságotok, se kultúrátok, csak technikátok, amit most tanulunk el tőletek. Mihez asszimilálódjunk?

Igen, ezzel az elhatározással vannak és erővel jönnek. Elvárják, hogy tartsuk el őket. A filmben egy életerős kb. 50 éves szír férfi megérkezett a németekhez, a lánya iskolába jár, ő pedig nem dolgozik, nem is akar, egyik bagót szívja a másik után, azt játssza a gyerekeivel, hogy üss, lökj, lőj, elesik, pont úgy, mint ott, ahonnan eljött. Erre nevel és azt gondolja, ez így rendben van. Ismétlem, azt akarják, hogy tartsuk el őket. Hát nincs rendben! Az ő akaratuk az a liberális világnak van rendben, nekünk szólni sem lehet, mert a liberális Európa rögtön sivalkodni kezd, mondjuk engem ez teljesen hidegen hagy. A film közben elhangzik: Németország nem bír el több migránst. Hát akkor ne hívogassa be őket, hirdesse ki a kiinduló ponton, hogy eddig volt, ne tovább, DE NE akarja más országokra rákényszeríteni a maga hülyeségét, mert ez az!

A magyar államnak ott vannak a cigányok, nagyon nyomorúságos helyzetben és évszázadok alatt sem tudtuk a helyzetüket megjavítani. Nekünk ezt kellene előbb rendezni, ugyanis sokan vannak és nagyon szegények. Most akármilyen kereszténységgel zsarolnak minket, meg humánus cselekedettel, meg emberi jogokkal stb., mind csak blabla, ebben az esetben ennek nincs értelme! A nálunk élő cigányokra is ugyanaz vonatkozik, és ha még beengedünk 1 millió migránst, akkor olyan feszültség lesz, ami nagyon véres polgárháborúban folytatódik, mert a cigányoknak végképpen nem jutna semmi. Az ő sorsuk nem érdekli sem a baloldalt, sem az EU-t, sem a Sorost, senki mást, csak minket, magyarokat, akik értük is felelősek vagyunk, még ha az európai politika meg is buggyant.

Vissza a film egy részéhez. Elképesztő volt, ahogyan az afrikaiakat zsarolták és pénzt, adományt szedtek a másik afrikaiakból álló csapattól, majd egészen elképesztő módon alkohol és kábítószer hatására nekirohantak a spanyol határnak.

Annyira látszik a filmben a hazudozás, a megrendezettség, ahogy a lány gondolkodik, ahogy a szájába adják a szavakat, hogy ő már beilleszkedett. Nem illeszkedett be sehova sem, mert pár hetes „beilleszkedés” nem nevezhető annak.

Ebben az egész történésben nagyon sok vétkes van: a gyarmatosítók, a habzsolás, a kapitalista szemlélet, a politika eszement elhatározásai, fegyverkezési hajsza, az embercsempészet elképesztő biznisze stb. A megoldás HELYBEN VAN, nem Európa megszállásában. Le kellene mondani a nagyhatalmaknak a fegyverek, az olaj és egyéb okok miatti kevergésről, a háborúra uszításról, a kizsákmányolásról. A gyarmatosítók Afrikában tönkretették a bennszülötteket, a jó termőföldek 70%-a a gyarmatosító országok kezében van. Nekik kéne lemondani mindezekről, amivel ezt okozták és NEM NEKÜNK MONDANI, hogy FOGADJUK BE ŐKET. Mi semmi ilyet nem tettünk!

Ami még számomra érdekes, mind Istent emlegeti, hogy megsegíti őket, hogy Európába érjenek. Ezt nem egészen értem. Itt valaki téved, Isten nem beszél kétfélét, maximum az emberek torzítják el az igazságát. Isten akarata a béke, egymás szeretete, s nem legyilkolása. Ha mindegyik Istent emlegeti, miért nem így élnek? Hogy a mai kereszténységünk a szemükben semmi, de itt keresik a békét, akkor minket igazolnak, ők a nagy vallásosságukkal egy tévedésben élnek, egy nagy semmi a kapaszkodójuk. Nem mi öljük egymást halomra, hanem ők. Ez adjon nekünk, keresztényeknek erőt, hogy mi nem engedhetjük senkinek sem elpusztítani a hitünket.

Nekem ez a film egy manipuláló botrány, kérem, racionálisan gondolkozzanak, hiszem, átlátnak ezeken a célokon, s rájönnek, az egész egy hamisság.

Pável Márta
2018.03.10.

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük