Az AQUILA Párt hivatalos MTI közleménye

Látván/hallván a beszélgetéseket a média keretein belül: melyik párt miért van, kinek van jogosultsága, ki maradjon vagy menjen stb. Megkímélve a keresgéléstől az illetékeseket, szeretnénk összefoglaló és végleges állásfoglalásunkat közzé tenni.

KÖZÖLJÜK, PÁRTUNKAT MEGTARTJUK, ÉS EGY LEHETŐSÉGKÉNT LEBEGTETJÜK A NÉP ELÖTT, ÍGY IS MŰKÖDHET EGY PÁRT. Létszámunk változatlan. Bejegyzésünk 2012. novemberben történt. Állami támogatást soha nem vettünk fel. Adósságunk és pénzünk sincs.

Az AQP különleges párt révén és a tömegbázisunk hiánya miatt közöljük, nem indulunk sem az európai parlamenti, sem az önkormányzati választásokon, látván a parlamenti választásokon elért nulla eredményeinket.

A népszerűtlenségünket, ill. szavazatok hiányát több okban is látjuk:
1. A megalakulásunkkor eldöntöttük, hogy utcai megmozdulásokban nem veszünk részt. Az inkorrekt viselkedést, sem a szokásos negatív pártoskodást nem gyakoroljuk: miszerint váltakozva adni megosztó, gyűlölködő, bujtogató, egymásra mutogató nyilatkozatokat. Ezek a mi pártunk erkölcsiségéhez és lelkületéhez nem illenek.
2. Az AQP egy kulturált, igazán keresztény párt, amely még életképességét megtartva válogatás nélküli szeretetet gyakorol és a szegények érdekeit képviseli.
3. Országosan sokan egyet értenek velünk, legalább 10 -12 000 fő van így velünk – pl. akiket 20 éven át önkéntesként tanítottunk, kórházi lelki segélyben részesítettünk, akik barátaink, jó ismerőseink stb. –, de lokálisan nem szavaznak ránk, mert tudják, a szavazatuk a nagyobb tömegbázis hiánya miatt elveszne. Ha országos listáig eljutnánk, jobb lenne, de ahhoz sok pénz is kellene, ami nincs, és nem is reménykedhetünk abban, hogy lesz, mert mi nem kóklerkedünk, nem ígérgetünk.
4. Elveinket soha nem adjuk fel, sem a hatalomnak, a pénznek, még a megtéveszthető népnek sem, hanem Istennek akarunk megfelelni, ezáltal valóban jobbá tehetnénk országunk létét. Így erkölcsi, tisztasági, ideológiai elveinkből nem engedünk, gerincünket Isten alkotta.
5. Soha nem ígérgetünk, nem hazudunk, senkinek sem mondunk olyat, amit hallani akar, csakis az országot segítő igazságot, isteni elveket.
6. Közöljük, hogy alapszabályunk szerint nem fogunk össze egy párttal sem, illetve csak olyannal lehetne összefogunk, akinek az alapelvei ugyanazok mint a mieink, de ilyen nem létezik. Az AQP nem akar, és nem is közösködik egyik párttal sem, mert elveinket semmiért sem adjuk fel. Ha az országnak kellünk, rendben, ha nem, akkor is, mi tenni fogjuk, amit a lelkiismeretünk diktál /rengeteg dolgunk van/. Ugyanis, ha feladnánk az elveinket, pontosan olyanok lennénk, mint a kb. 200 pártból egy, és akkor nincs értelme a létünknek, nincs létjogosultságunk.
7. Ezzel együtt a pártot nem szüntetjük meg, mi egy olyan alternatíva vagyunk, amilyen nincs több! Oka: hogy a honlapunkon önzetlenül, tanácsadói díj nélkül, időről időre közöljük a nézeteinket, országot jobbító ötleteinket. Ezzel, amint látjuk, hasznára vagyunk akár a meglévő pártoknak, akár az emberi lelkeknek, illetve a szemlélet megváltoztatásával tisztítjuk a közéletet. Sok önkéntes munkát végzünk a kultúra terjesztéséért. Jelenleg ebben tudunk segíteni, ezt tesszük.
8. Az AQP azt gondolja, hogy ez sokkal több, mint egy olyan gyűlölködő pártot fenntartani, amelyre senki sem hallgat. Azt gondoljuk, hogy a háttérben az országunkat javító ötletekkel előállni sokkal több, mint akár kotkodácsolni, sípolni, gyűlölködni, haverokat fizetgetni, választási pénzből ruhatárunkat felfrissíteni, lesi fotókat készíteni stb., s ezzel együtt az állam pénzét elpazarolni önös célokra.

Nem adjuk fel, akaratunk töretlen. Itt tartunk, ahol most vagyunk. Ez az állapot nekünk jó, hogy alternatívát is kínálunk, de szembe tudunk nézni magunkkal, meg tudjuk mutatni azt, hogy lehet olyan párt is, amelyik becsületes, amelyiknek nincs adóssága, amelyik nem hazudozik senkire, csak kritikai észrevételeit – mint egy jó ellenzék – tárgyilagosan közli, de maximálisan és önzetlenül jót akar.

Köszönjük a figyelmet,
AQUILA Párt elnöke, Varga Péterné
2018.08.25.

Linkek:
MTI közlemény 1. rész
MTI közlemény 2. rész
MTI közlemény 3. rész

Kategória: Írások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük