Nyílt levél Vekerdy Tamásnak

Reakció az ÉS-ben megjelent cikkére

Véleményemet közlöm, ahogyan Ön is tette Orbán Viktor felé. Ugyanakkor Pázmányon végzett katolikus hittanár létemre nem fogom a Bibliát használgatni (ugyanis a hitemet és Krisztus iránti keresztény eltökéltségemet még a legnagyobb ellenségeim sem merték kétségbe vonni) bizonygatásul. Így én nem teszem, ahogyan az agymosott téveszméi bizonygatására, Ön tette Vekerdy Úr.

Merkel és Ferenc pápa emlegetése is eléggé nyilvánvaló szándékú az Ön írásában, hogy azt ne mondjam egyoldalú, s így együtt…, igazán sokat mondó!

Ha Önnek valamennyit is igaza lenne, akkor „a déli harangszó (Pulsatio Meridiana) az 1456. július 22-én kivívott nándorfehérvári diadallal függ össze, amikor a középkori keresztény Magyar Királyság déli kapujának tartott végvárat Hunyadi János „védője a keresztnek, megrontója büszke tarnak” megvédte a muszlimok támadásától. … jel adassék minden hívőnek, hogy imáikkal segítsék azokat, akik a török ellen harcolnak” III. Kallixtusz pápa (forrás) is ”lúzerség” lenne?!

Ergo, Ön szerint a római pápa kb. fél évezrede tévedésben tartotta a világot, amikor a törökök mohamedán vallásától féltette hazánkat és Európát, így felettük való győzelemnél elrendelte a déli harangszót. Így ”lúzer” Orbánnal együtt a III. Callixtus pápa is, – aki ezek szerint – súlyosan tévedett, mikor 1456. június 29-én elrendelte, hogy a katolikus templomokban minden nap harangozzanak.

Tévedett Vekerdy Úr szerint, hogy megmentette Európát a törököktől, a muszlim vallástól! Nem lehet, hogy Ön ment félre, de súlyosan, és hogy ők az igazi keresztények. Nekik nem homályosította el senki sem a szemüket, ők, akik látták a kereszténységet megölő iszlám vallás terjedését, és nem emócióktól csepegő gondolkodásban írogatnak. (Mi nem kértük a migránsokat, hogy idejöjjenek és arra sem, hogy a tengerbe fojtsák magukat, ők ezt szabad akaratból, de megtévesztésből teszik. Talán azoknak kellene nyílt levelet írnia, hogy hagyják abba, akik erre rábeszélik őket, erre még nem gondolt?!) A migránsoktól most egyrészt Orbán és közben felébredt politikusok, akkor pedig főleg a MAGYAROK mentették meg Európát, úgy tűnik a sors ismételi önmagát.

Vekerdy Úr Ön NEM LÁT? Ugyanis ha látna, észrevehetné, hogy a migránsok zöme csupa harcedzett, fiatal férfi. A kormányunk most sokkal keresztényebb, mint a jelenlegi bármelyik parlamenti párt lenne. Orbánék – s igazuk van – nyíltan megmondják, a népet ott kell segíteni, ahol a hazájuk van. Önnek a ma is működő gyarmattartóknak kellene nyílt levelet írni, hogy ne fosszák ki őket, s ez lenne a keresztényi!

Nem azt mondja a Kormányunk, hogy nem kell segíteni, de segíteni kell! Ott kell tenni, ahol tényleg nagy baj van. Mindenkinek kell annyi eszének lenni, hogy semmi okból sem megy a tengernek (túlterhelt) gumicsónakkal. Így ha valaki belefullad a tengerbe, de senki nem kérte meg rá, senki sem kényszerítette, hogy tegye, saját esztelensége miatt tette meg. Ez a gondolkodás hiánya és Merkelék hívogatásának következménye (nekik is levelet kérünk..), a könnyű élet és a pénzszerzés miatt is teszik. Viszont akik igazi menekültek, azok nem dobálják el útleveleiket, nem követelőznek, nem hazudoznak stb. nekik mindig is adott hazánk segítséget és fog is adni. De ez ma üzlet, egy bujtogatás (hogy finom legyek) a kereszténység ellen.

Igen, a mai Magyarország keresztény, s nekünk mindent meg kell tenni, hogy az is maradjon. Orbán Viktor Úr a csapatával nagyon is jól teszi a keresztény magyarokat mentő dolgát. Fejlődni, finomodni kell, de ez mindenkire vonatkozik. Itt senki sem bántja sem a zsidókat, sem a cigányokat, sem más nemzetiségeket, itt béke lenne, de bujtogató hazugokkal, hazaárulókkal el kellene számolni.

Az igazi kereszténységet globálisan nézve az életünk célja nem az, hogy lusta, parázna, tanulatlan népeknek odaadjuk a hazánkat, a földjeinket, az életünket, hanem az, hogy az életünket győzelemre visszük Krisztusban. Életünk célja az üdvözülés, s ennek okán kapott életlehetőségünk védelme, megbecsülése rendkívül fontos.

Felhívnám a szíves figyelmét arra, hogy ha azt, amit Ön szorgalmaz, azt ész nélkül megvalósítanánk, akkor a magyarországi csaknem 1 milliós cigány népesség mai nyomora megsokszorozódna. Országunk szegényebb rétegeinek még ennyi támogatás sem jutna. Miért nem borsodi, fázó, éhező kis cigánygyerekekért aggódik? Ez az, amit egyik kormány sem tudott eddig megoldani. Hogy lehetne ezt a bajt még a migráns hadakkal tetézni? Valamint köztudott, Ön ismert gondolkodó (is), hogy nem méri fel, hogy itt erőszakos beszivárgásos térítés is folyik. S ennek, ha vallásilag nézem, nem csak a keresztények, de a zsidók is a kárát látnák.

Nekünk a humanitárius cselekedet előbb az, hogy hazánkban élő népek iránti szolidaritás, helyzetbe hozás, felzárkóztatás működjön, és csak olyan vallás és politika elfogadása lehetséges, ami mindenkinek meghagyja a szabad akaratot, valamint egyenlő jogokat, szabadságot és félelem nélküli életet ad. Ez jelenleg – európai példák világosan bizonyítják – migránsok befogadásával nem lehetséges.

Sajnálom, ha esetleg nem értette meg, amit írtam.

Tiszteletem:
Pável Márta
2018 09.26.

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük