2019. január-február havi észrevételek, az AQP-elnök meglátásai

Gyurcsány filmje a gyűlöletről…

Megnéztem az 5 perces DK-s filmet, hát kacagnom kell. Gyurcsány elővette az elsőáldozó arcát, halkan rezegtető hangját, és minden konkrétumok nélkül adta elő újabb hazugságát, melyben mentegeti Sorost, és áztatja el Orbánt.

Tényeket kellett volna mondani, mitől jó ember a Gyuri bácsi. Miért kellene nekünk befogadni az integrálódni nem akaró, szakértelem nélküli, eltartást kívánó, többnyire agresszív migránsokat? Aki nem hülye, az tudja, ebbe belerokkannánk.

Soros ide vagy oda, ehhez nem kell kampány, és nem kell Orbán, ezek tények! Miért futkos az EU-ba Soros (Gyurcsány szavaiból kivéve, hogy áldozat), miért szól bele mindenbe, amikor őt soha senki nem választotta meg? Erről miért nem volt szó? Gyurcsány meri hazugnak nevezni Orbánt, Ő, aki bevallotta, hogy éjjel-nappal hazudtak. Valami baj lehet ott, ahol ilyeneket beszélnek. A gyűlöletbombát ők, meg a baloldali kis pártocskák, pár száz feltüzelt fiatallal, pár unatkozó vagy megfizetett bérenccel tartják fent, rendet bontanak unos-untalan a nyugodt népet ezzel végtelenül zavarva! Ők, akik nem nyugszanak, akik mindenáron hatalmat akarnának, mert máshoz nem értenek, csak a kevergéshez és az ebből való jól megéléshez. De a nép kiismerte őket, már 3x sem kellettek. Nem értenek a szavazatokból? Ők a demokraták 🙁 !

Olyan szánalmas, hogy a gyűlöletbombát az az oldal mondja, amely minden hétvégén gyűlöletben úszik, és csak nem nyugszik meg. Világos, most úgy érzik, hogy ez az utolsó pillanat, hogy még elérjenek valamit, mert utána végleg lehúzhatják a rolót.

Látom, a bölcs magyar lakosság csak megvetve, vigyorogva legyint rájuk. A kulturált megbeszélés helyett mindenféle megalázó cirkuszokat találnak ki (MTV-ben való padlóra lefekvés stb.), ez az AQUILA PÁRT részéről erősen elvetendő és szomorú tényező.

Migráns táborok felszámolása Olaszországban

Helyzetüket abszolút megértve rokonszenvezek Salvini tevékenységével. Amit az olasz kormány tesz, az vagány, hazához hű, bátor, számunkra igazán a támogatott tevékenységek közé tartozik. Részemről az olaszokat nagyon szeretem, és amikor az ember a tengerparton nyaral – pl. jó pár évvel ezelőtt… –, akkor egyre-másra jöttek afrikai árusok, hát bevallom őszintén, kis apróságokat vettünk is tőlük, és nem éreztük azt, hogy félni kéne. Megtudtuk tőlük, ezzel mennyit keresnek, hol alszanak, mennyit küldenek haza, hogy éhen ne haljanak, akkor az ember – akár igazat mondtak, akár nem – még vett tőlük valamit, mert megsajnálta őket. Habár ezzel sajnos károsítottuk az olasz kormányt, az adózáspolitikát és egyebeket.

Viszont most nem erről van szó, ők nem ilyen afrikaiak voltak. A mai migránsok egymásnak küldözgetik vissza a híreket, milyen sok támogatást kapnak a németektől stb., milyen jól élnek, szinte munka nélkül. Ki ne akarna semmilyen munka árán jól élni, hergelik egymást, s jönnek Európába, akár bujtogatva vannak, akár nem…! Afrika nagy része gyarmat, pár dollárért vagy euróért dolgoznak óránként, persze hogy vérszemet kapnak, hogy Európában mennyit fizetnek. (Ugyanez van a magyar emberekkel is; sokszor hallom, 2-3000 Eurót is megkereshetnek fizikai munkával havonta, és már mennek is külföldre. Jaj, Istenem! Egy dolgot elfelednek, a nyugati országok őslakosságának a szemében a magyarok is csak valamiféle bevándorlók. Ha a lakásbérlés havi 1-2000 Eurós összegét nézem /hacsak nem valami nyomorúságos helyen laknak…/ , meg a rezsit, ételt, nem olyan sok az, amit kint keresek, ezért kár elmenni a hazájukból, persze azt, hogy rossz döntés volt, azt soha nem fogják bevallani.)

A migránsoknál arról van szó, hogy amikor rájönnek, a különböző támogatások, amiket nekik adnak, az Európában nem olyan sok pénz, és nem élnek úgy, ahogyan az európaiak, akkor máris dolgozik bennünk az elégedetlenség. Sőt többnyire munkára alkalmatlan viselkedéssel és képzetlenül jönnek, és csak kevés pénzt kaphatnának, de az sem kell, s akkor jön a deviáns viselkedés, erőszakoskodás, megbízhatatlanság. Félelmet keltenek az emberben. Azok a szerencsétlen emberek, akik ott a tengerparton árultak, senkiben sem keltettek félelmet, rendesen viselkedtek. Miért van az, hogy az egyik csoport rendesen viselkedik, a másik rettenetesen követelőző öntudattal félelmet kelt? Mitől függ, ki adott ekkora lovat alájuk, hogy ezt meg merik tenni? Ha valaki befogadást akarna, annak alkalmazkodnia kell, nem követelőzni.

Menekülő embereket be kell fogadni

Figyelem, direkt nem migránsokat írtam. Egyik reggel a tévében a Maldív-szigetekről szólt egy film. Nagyon elgondolkoztatott és megrázott. Már régebben is láttam egy filmet, ahol nem emlékszem pontosan, melyik szigetről volt szó, ahol már a lakosok a kitelepítés határán vannak a tenger emelkedése miatt, és a mögöttük lévő nagyobb szárazföldre viszik őket. Nincs semmijük. Elgondolkoztam, ez mekkora szörnyűség, hogy olyan helyen élnek, ami alig van magasabban a tenger szintjénél. A sziget állítólag csak három méterrel magasabb, mint a tenger szintje, s ha ennyit emelkedik a víz, akkor úgy, ahogy van, megszűnik az egész. Azok az emberek, akik ott élték le az életüket, és nem gazdagok, eladni már nem tudják a területüket, mert ki veszi meg azt, ami mindjárt víz alá kerül. Eddig sem bővelkedtek, hova menjenek? Menekülttáborokba? Ők a lehetőségükhöz mérten mindig is dolgoztak, soha nem akartak senkin élősködni, ezeket az embereket külön kéne válogatni a gazdasági migránsoktól! Őket mindenkinek be kellene fogadni, valóban elosztani! Nagyon ellene vagyok a migráns betelepítésnek, de itt nem erről van szó, ez humánus cselekedet. Fogadjunk be olyan embereket, menekülteket, akiknek a lakóhelyét elönti a tenger. Őket szerintem kötelességünk befogadni. Világszerte ahogyan folytatódik a felmelegedés, a számuk is egyre nőni fog. Messze nem pár százezer emberről van szó, több millióról, mert rengeteg ilyen sziget és alacsonyan fekvő lakott tengerpart van. Biztos vagyok abban, aki igazi menekült, mint ’56-ban a magyarok, azok megbecsülik a befogadó országot és hálásak is.

Nem azokat kell befogadni, akik gazdasági menekültek és veszélyeztetik az őslakosságot, nem azokat kell támogatni, akik nem akarnak tanulni vagy csak élősködni akarnak. A földi viszonyok drámai változásának következtében a valóban nincsteleneket kell beengedni, akik addig is dolgoztak és tanultak, akik lehetőségeik szerint megéltek. A többit a kiinduló helyükre vissza kell küldeni, ne foglalják el a helyet a rászorulók elől, mert Európa sincsen gumiból. A felmelegedés miatt menekülők helyzetét a magyarok sem nézhetik tétlenül, – s mint említettem –, idővel több millió ember kerülhet tényleg földönfutó helyzetbe.

Magyarország nagyon jó helyen van, Őseink észnél voltak, ha az országunkat elöntené a víz, akkor már a világnak is annyi, de nyitott szívvel kell a hazájukat vesztettek iránt lenni. Egy feltételt kell megszabni, a befogadottak integrálódjanak, és ne veszélyeztessék a mi kultúránkat.

2019.01.24.
Varga Péterné

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük