2020 VEGYES TÁRSADALMI ANOMÁLIÁK, KÉRDÉSEIM: MIÉRT…?

Miért nem lehet változtatni; kereskedők, gyártók, tömegkiszolgálás stb. figyelmébe!

1. MIÉRT NEM LEHET A KÉSZ RUHÁKNAK A CÍMKÉJÉT BEÜTNI nem irritáló festékkel vagy csak beragasztani, hogy simán lehúzható legyen? Tán akkor, akiknek viszket ezektől a bőre – és sokan vagyunk ilyenek –, jobban érzethetnénk magunkat. De hogy fokozzák, a ruha oldalába is ilyen vakaróztató nyavalyákat varrnak… miért? Ha nem így lenne, akkor lehet, hogy nem lennének lukak az új ruhán, mert időnként belevág az ember, amikor el akarja távolítani a retteneteket, ugyanis annyira rávarrják, mintha az életük függene ettől.
Még egy baj, olyan ótvar anyagból van, amit rávarrnak, hogy az ember nem is gondolná, hogy egy ilyenért beindítanak egy gépet.

2. MIÉRT KELL A NŐI MELLTARTÓ ALSÓ PÁNTJÁT TÖBBNYIRE IRRITÁLÓ ANYAGBÓL KÉSZÍTENI? /Az első probléma melltartóra áttéve./ Én egy ilyet hordatnék olyan férfival, aki megtervezte – ugyanis nő ilyen figyelmetlen nem lehet…! Szóval ez a szúrós, vakaróztató valami áttéve a melltartó alsó részére…, hát ez is szidalmakra késztet, tudom, hogy ez rugalmas, mégis elviselhetetlen.

3. MIÉRT NEM LEHET OLYAN TÉVÉCSATORNÁKAT VENNI, AMELYIKEN NINCSEN SPORT? Miért kell kerülgetnem, miért erőszakolják? Tudom, vannak emberek, akik szeretik a sportot, vannak akik nem, és vannak, akik időnként belenéznek. Hadd válasszunk! Többször kértem, vegyék ki a sportcsatornákat, azt mondják, nem lehet kivenni. Ugyan, miért nem? Beteszik pl. a közepére és az 55-től 75-ös csatornákig csak ez van, közben még páron is elszórva, de ez sokunkat egyáltalán nem érdekel. Az élet pótcselekvésének tartom a versenysportot. Ha nekem pl. 120 csatornából 25 sport, az erősen irritáló. Miért nem rugalmasak annyira, hogy azért fizethessek, amit nézni is szeretnék? Miért nincs sportmentes csatornahálózat? Esetleg több színvonalas műsorral? Pl. több színházi közvetítés, irodalom, tudomány, természetfilmek stb. Egyik szolgáltatónál sincs! Miért kell, hogy olyanért fizessek, amit a hátam közepére sem kívánok?

4. MIÉRT NEM LEHET OLYAN KONFEKCIÓKAT IS KAPNI, AMIBEN PL. EGY 60 ÉVES EMBER NEM RÖHEJES? Látom, a termékeknél csak az van, ami a divat. Mondjuk a térden felüli egész ruhák. Most varrjak rá egy széles masnit? Vagy mit tegyen az az ember, aki nem akarja öregedő bájait kitakarni? Egy 60 éven felüli ember, akinek pl. fáj, dagad a térde, nem szereti mutogatni. Rájuk nem gondolnak? Egyszerűen nem tud olyan konfekcióruhát kapni – de butikban sem… – ami térd alá érő. Hol a kereskedői véna? Van még ilyen? Miért nem gondolkoznak a divattól kissé eltérően, ízlésesen, de kornak megfelelő ruházati igényekhez igazítottan? Van, aki csak szeret szép lenni, és nem éppen a legújabb divat szerinti, főleg, ha nyugdíjas, kevesebb pénze van, és ha abban, amit most kaphat, abban rettenetesen néz ki. Van, aki azt is nézi, hogy mi jó neki, és miben érzi magát komfortosan, de a tömegkereskedelem nem szolgálja ki ezeket a dolgokat. Itt is sürgősen változtatni kéne.

5. GYÚJTHATÓ GYUFA VÁGYA!
Miért gyártanak mostanában olyan gyufát, ami nem működik? Többfélét is kipróbálva állíthatom, egyik rosszabb, mint a másik! Többségük úgy, ahogy van eltörik, vagy a feje nem gyullad meg, de közben lenyekken, mint aki megsértődött. De miért kellett így elrontani ezt is? Régen ez elő sem fordulhatott.

6. MIÉRT TISZTESSÉGTELEN sok GYÁRTÓ ÉS A KERESKEDELEM? Mérjék, centizzék, számolják meg a dolgokat. Pl. a liszt soha nem több egy kilónál, úgy 970 gramm körüli, ergo sokkal kevesebb! A szalvéták kb. ugyanannyiért vannak, mint régebben, de 50 helyett 20, vagy 25 db van bennük. A Dunakavics drágább és 20 grammal kevesebb, mint régen. A papírzsebkendőt is sokkal kisebbre vágják, a kétrétegűt megvenni sem lehet, már rögtön a tenyeredbe megy a lé. Gyakorlatilag napestig sorolhatnám, megy a porhintés a vevők számára.

7. MIÉRT VAN AZ, HOGY A HÚS VALAMI MÓDON ÚGY FEL VAN VIZEZVE, hogy amikor kisütjük, alig marad belőle valami? Hol van a minőségellenőrzés? Hol van a vevők érdekeinek biztosítása? Érdekel ma ez valakit?

8. MIÉRT VAN AZ, HOGY A KERESKEDŐK MA TÖBBSÉGÜKBEN SEMMIHEZ SEM ÉRTENEK A BOLTOKBAN? A magánüzletekben még néha találni jó kereskedőt, aki ért is hozzá. Naponta előfordul, főleg a nagy áruházakban, hogy egyenesen vevőellenesek. Állandóan pakolnak, a kis trélerjeiket a vevő akadályoztatása árán is otthagyják, többnyire akadálynak. Ha el akarunk menni, szólni kell nekik, és akkor sem kérnek bocsánatot, volt olyan, aki azt mondta, menjek el másik soron…! Ha összehasonlítom a patikában dolgozó gyógyszerkiadókat, sokkal kevesebbet kapnak kemény tanulás/képzés után is, mint egy utcáról besétáló 8 általánossal egy áruházban dolgozó. Pl. a halas pultnál szóltam az eladónak, jöjjön, mert élő halat kérek. Válasz: Ő most nem megy, címkéz, majd ha befejezi, akkor kérhetek. Még most is abban a nagyáruházban dolgozik, és hangosan szidja a munkáltatóit is, legutóbb is hallottam. Csuda jó, nem? Nem értem, ha felvesznek valakit az utcáról, legalább egy pár órás kiképzést kéne neki tartani, ami feltétele lenne a munkavégzésének. De nem, már ezzel sem törődnek!

9. MIÉRT VAN AZ, HOGY DEVALVÁLÓDNAK AZ EMBERI ÉRTÉKEK, HOGY ELTŰNT AZ UDVARIASSÁG ÉS NEMIGEN KÖSZÖNNEK EGYMÁSNAK AZ EMBEREK? Még sokszor a közvetlen szomszédok sem, főleg az újonnan betelepülők. Miért lett divat a jóság helyett a bunkóság? Miért lett divat a szeretetlenség, a másik semminek nézése?

EMBEREK, ÚJ ÉV, ÚJ VÁLASZTÉK, VÁLTOZTATNI KÉNE.

„Lehet, hogy nem jó az embernek, ha könnyű az élet? Ha megszokja, hogy minden pálma roskadozik a gyümölcsök alatt, és a szabad ég alatt is lehet éjszakázni, mindjárt elveszti az akaraterejét. A türelmes munka helyett (…) hozzászokik, hogy a véletlenben reménykedjen.”
Szergej Vasziljevics Lukjanyenko

TENNI KELL, hogy jobban menjenek a dolgaink. Ne legyünk restek.

SOK APRÓ VAGY NAGYOBB DOLGOT RENDEZZÜNK ÁT, GONDOLJUK ÚJRA, HOGY BOLDOGABB ÉLETÜNK LEGYEN EGYMÁS MELLETT.

Pável Márta
2019.01.02.

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük