2020. DECEMBERI TÁRSADALMI HELYZET

December 3-án este az ATV-ben ment az ellenzéki szöveg a koronavírus járvány kezeléséről, valamint a FIDESZ kormány és Orbán bírálata hangzott el. Úgy néztem, akivel a műsor alatt beszélgettek egy orvos volt, aki logikusnak is tűnt, DE…!

Azt elhiszem, hogy anomáliák vannak. Azt is elhiszem, igaz lehet, hogy a kijárási korlátozás karácsonyi enyhítéseit a tűzoltóhoz hasonlította: nem mondhatom, hogy két napig abbahagyom a tűzoltást, és majd utána folytatom. Nagyobb lesz a kár, még ebben is van valami, pedig nagyon érintene, ha karácsonykor nem lehetne kijárkálni. Még azt is elhiszem, ahogy azt mondja, hogy ő mennyire kevés oltóanyagot kapott, ami úgy tűnik, hogy kb. 100 db sima influenza oltóanyagot adtak egy körzeti orvosnak. Ez tényleg nagyon kevés. Lehetséges, hogy több dologban is igaza van, pl. abban is, hogy durván kétszer annyi oltópontot mondanak, mint ahány orvos és ahány szakrendelő van stb.

A bírálatokon kívül viszont megoldást nem tudott mondani, semmi, de semmi megoldást. A kritikája zúdult, én úgy vagyok vele, ha kritizálok akkor utána építek is. Ő nem épített. Végezetül „építésnek” bedobta azt, hogy ők mióta mondták, hogy még többet kéne tesztelni, és sokkal többet kellett volna tesztelni. Hát ez szép, de semmi! Na most az a kérdésem, hogy ha azt mondja, hogy nincs annyi oltópont, akkor hol van annyi tesztelő hely, s főleg ki dolgozza fel? Emlékeztetek arra, hogy nem csak az Orbán kormány rontotta el az egészségügy helyzetét, hanem ők is. A kormány örökölt egy leépített/szétdúlt egészségügyet, amiről nem állítom, hogy nem romlik tovább. De ez közös bűn, ilyen mértékig így kritizálni szerintem nem korrekt. Ahogyan az sem, hogy nem tud mondani megoldást, hogy hol lehet segíteni a dolgokat, hanem bevágja, hogy „tesztelni, tesztelni”. Ha azt teszik, akkor mi van? Annyi beteg van, hogy képtelenek rá. Nincs annyi ember. Amit lehetett volna tenni, nekik is, meg a mostani kormánynak is, hogy jóval előbb megemeli az egészségügyiek fizetését, minél többet felvenni, és minőségi orvosokat/szakdolgozókat még jobban preferálni anyagilag is, a hálapénz teljes eltörlése mellett. Pl. elégedettségi ívet adni/ kitöltetni a beteggel, s akire jogos panasz van, mehet. De féljen is a kirúgástól, mert annyi fizetése legyen. Ezt 15-20 év óta nem hozták fel erre a szintre. Bezzeg a képviselők stb. fizetése az egekben van. Itt közös hiba, közös bűn van.

Tehát, a MINŐSÉGI MUNKÁT KELLENE DÍJAZNI és nem a mennyiségét! Az, hogy az ápoló ott van, az kevés, az hogy nem ad egy teát sem a betegnek, vagy kelletlen, az viszont nagyon durva, az nagy baj. Ha ez a reklamálni képesek betegeknél így van, akkor mi lehet az eszméletlen covidosoknál…? Ők sem kapnak jó szót, teát, kedvességet, mert nincs idő…? Ők panaszkodni már a sírból nem fognak, és a hozzátartozók sem tudják meg, hogy bántak velük. Belegondolni is rettenet.

A probléma nagyon régi, a szívtelenség, az antihumánus egészségügy egyre rosszabbnak tűnik. A felhozatalához sok pénz kellett volna, még több pénz mint gondolnánk.

Harsogják, hogy az ORBÁN MOST FELVETT HITELT, erre más kormány is rákényszerült, mert támogatni kell a cégeket, hogy ne kerüljön annyi ember az utcára, támogatni kell a családokat, mert ahol esetleg kiesett valamelyik kereset, akár éhezhetnek is. Egy csomó társam van, akinek a fizetése egy részét pótolta az állam, mert lemondták a megrendeléseket, de így segítettek, hogy megmaradjon az állásuk. Ez pénz! Igen, ez mind pénzbe kerül, ezek mind erős szociális intézkedések, ezekről miért nem beszél az ellenzék? Tudom, most lehet „mészárosozni”, és viszont, hogy Gyurcsányék hogy fosztották ki az országot, de most nem erre lenne szükség. Baj van, össze kellene fogni, nem egymásra sárt dobálni.

Nem értem, hogy az ellenzék miért nem tud reálisan, gyűlölködésmentesen, normálisan, logikusan látni, érvelni, beszélni.

Befejezésként, végig néztem egy részt a parlamenti közvetítés soron kívüli felszólalásaiból. Megdöbbentő, mintha az egyik tábor a másik tábor felé nem lenne megértési képességgel. A baloldali ellenzék elmondja, reklamál, stb., hogy miért vétózott Orbán, mennyi pénztől fosztotta meg az országot(?), amikor a jogállamiság egy olyan dolog, amit meg kell tartani, és fúj stb., ha nem tartja meg. A másik, kormányoldalon elmondják, hogy nem a jogállamisággal van bajuk, hanem azzal, hogy az EU-s jogállamiságukban benne van a migráns törvény, ahol kötelező befogadni, lakást és pénzt adni. Sőt, még szeretnének szavazati jogot is adni. Szeretném megkérdezni, hogy Magyarországon ezt ki szeretné, ki szavazott erre? Akik többséggel megszavazták a Fidesz kormányt, azok ezt nem akarják, s a kormány joggal áll ellent, a népakaratot hajtja végre. Mit nem lehet ezen megérteni?

De bármit is válaszolnak nekik, ők a másik oldalon, a baloldalon szajkózzák az elfogadhatatlan szöveget, és nem érdekli őket, hogy ez nekünk baj, sőt tragédia lenne. Megoldás lenne, hogy vegyék ki ezt a tételt belőle, és akkor Magyarország megszavazza a költségvetést. Mi nem vagyunk a legrosszabb jogállam, sok más EU-s országban nagyobb bajok vannak, de nem, ezt nem akarják meglátni. Ilyenkor nagyon örülök, hogy pártként nem jutottunk be a Parlementbe, mert biztos, hogy a guta ütne meg. Így nem lehet az ország dolgait hathatósan intézni, nagyon szomorú, hogy ilyen a Parlament összetétele.

ADVENT, KARÁCSONY, BÉKE KELLENE, HOGY LEGYEN, DE SEHOL SINCS.

Vargáné Pável Márta
2020.12.07.

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük