HOGYAN GONDOLKODIK MA A POLITIKAI HELYZETRŐL EGY ÁTLAG, de nem elbutított MAGYAR?

A nép hangja. Előre bocsátom, nem vagyok Covid-tagadó, s az oltást is adassa be magának az, aki akarja. Békét és élhető életet akarok. 

Sokat beszélgetek az emberekkel, s ebben az írásban benne van az én véleményem is. Úgy érzem, hogy a politikai szereplőkből széles körű a kiábrándulás, egyre több fideszes mondja azt, hogy amik most vannak a járvány és egyebek körül, az nekik is sok, nem kell. De látom, nem kérik a többit sem, mert nem akarnak sem a kommunistákkal, sem a köpönyegforgató többiekkel egy oldalra kerülni. Így inkább azt érzem, hogy passzivitás van a politikai szereplőket illetőleg azoknak a civil szereplőknek a javára, akik több ponton és célból összegyűlnek. Ilyenek egyrészt a Covid-ellenesek, az oltásellenesek, azok, akik mindig is összeesküvés-elméletben gondolkoztak, akár kell, akár nem, s vannak a túlzottan nacionalisták is. Sok más, még az egyéb elégedetlenkedőket összefogó csoportok is jelen vannak a magyar társadalom életében, de direkt nem nevezek meg egyet sem. Viszont most azt gondolom, hogy nagy részük ismert, látható hogy milyen a népnek a gondolkodása, s mi a baja.

A Facebookon is letiltott oldalak sora van, ami nekem egyenesen apolitikus. Ha a józan eszüknél lennének, és érdekelne valakit a nép véleménye (…), akkor tudni szeretnék – én úgy gondolkoznék –, hogy mit tervez az ellenfél, vagy mit gondol a tetteinkről, hátha igazuk van. S nem a szőnyeg alá kéne söpörni a problémákat, nem csak azt engedni, ami nekik tetszik, hanem szembe kéne nézni vele, és egyesével le kéne szedni a bajokat. Pl. orvosok, egészségügy helyzete, egyre több gyanús szerződés, pénzek eklektikus kiosztása, tanárok helyzetbe hozása, oktatási káosz megszüntetése, nyugdíjasok nyomorgása stb. Ez a mai módszer szerintem sehova se vezet – illetve a bukáshoz, s az sem lenne jó nekünk.

Ha engem most megkérdezne valaki (ha most lenne a szavazás), hogy kire szavazok, akkor azt mondanám, senkire, saját magamra, de a pártunkat ugye megszüntettük, mert rájöttünk, hogy a nép ránk süket. Sajnos az, hogy a tömeg mit gondol, az nem is érdekli a jelenlevő uralkodói, hangadói réteget!

Hiába tiltják le azokat az írásokat, amik az oltás következtében előjött anomáliákat írja le, és hiába hangoztatja pár ember – akik ezért vannak fizetve…-, hogy nagyon jó, menjenek bele, minden oltás életet ment stb., de a lakosság egy részének más a véleménye, mert gondolkodik/ lát, (ott vannak az ismerősök, akik még három-négy napot fekszenek oltás után), és hogy ezeket mind tagadják. Nem mondják el az igazságot, én meg azt már többször megírtam, hogy az igazság ugye elég szubjektív, de az én életemben a saját magam igazsága, és a saját magam védelme az eléggé objektív, még akkor is, ha ez nem tetszik az adott kormánynak.

Adhatnék tanácsot a mostani kormánynak?… Tudom, jól járnának, ha egy kicsit ezekre is figyelnének. De félek, akkora az önteltség, hogy erre nem jut alázat. Főleg, ha most az összes írásomat egymás mellé tennék, meglenne a programjuk, hogy mit kéne megtenni, és mit nem. Most azt gondolom, hogy pl. azzal, hogy elmennek a csehekkel Izraelbe, és ott megállapodnak ilyen zöld (oltás) igazolványba stb., az egyenes irányba le fogja csökkenteni a rájuk szavazók számát. Több oknál fogva is, de főleg azért, mert erőszakot akarnak elkövetni az oltást be nem adatók ellen, és diszkriminálni akarják azokat az embereket – több más véleménnyel szemben, amit az Európai Unióban is alkottak – akik nem akarnak belemenni a játszmájukba.

Egy darabig lehet ezt csinálni, de szerintem túl sokáig nem fogják, mert ez egy óriási bukást eredményez. Arról nagyon hallgat a baloldal (nem pozitív ez nekünk, de bölcsen hallgat), hogy mit tennének ebben a helyzetben. De miután tudjuk, hogy nem mondanak igazat – mert a tapasztalat ezt mutatja –, innentől kezdve mindegy, hogy mit beszélnek, úgyis azt tesznek, amit akarnak. Egy biztos, hogy nekünk jó úgy sem lenne.

Egyre több helyről hallom, hogy az országban az emberek el vannak keseredve; nincsen ennivaló, nincsenek állások, nincs pénzük, és az árak pedig az égbe szöknek, mert ugye a milliós fizetésekhez – amit a parlamenti képviselőknek is megemeltek… most ugyan miért kellett ezt megemelni, mi hiányzott nekik? –, semmi sem drága. Nem hiányzott ez a népellenes, irritáló cselekedet sem. Látható, minden szinten megy a felháborító költekezések sora, de amire kellene arra nincs. Pl. egészségügy, tanárok, nyugdíjak stb., mert amit tettek ez a megugrott árakhoz képes szinte semmi. Azt gondolom/látom, hogy ennek az egész Covid cirkusznak is a nép issza meg a levét. A nép, akinek egy része birka módjára tűr, más része nem is tud csinálni semmit. Vannak, akik már annyira elerőtlenedtek, feladták, lehet, hogy semmihez sincs kedvük, totális depresszióba zuhantak. Kis réteg van, aki aktív és szavát hallatja, nem tudom, mi lesz ennek a vége. Egy biztos, hogy sok jó nem, mert nagy a feszültség.

Eddig sok mindenben ellenállt az Orbán-kormány annak, amit a világ csinált, és nem követte őket pl. a migráns és egyéb politikában, nagyon helyesen. Akkor most miért követi őket rabszolgamódon a vírusos problémában? Inkább lebeszélni kéne az embereket a betegségről, mint folyamatosan riogatni, hogy meg fogjátok kapni, vagy bele fogtok halni stb.. Tudjuk, az van, amit elhiszünk, s így ez pszichésen nagyon nagy baj.

S nemcsak azokat az orvosokat kéne meghallgatni, akik ezt az egész nemzetközi lihegést valami oknál fogva átveszik, tupírozzák, hanem józanul más orvosokkal is le kellene ülni, olyanokkal, akiknek ellenvéleményük van, vagy meghallgatni pár más nemzetiségű (pl. német) orvost, akik „osztják az ő igazságukat”, s összevetve kellene egy normális képet kialakítani, s nem csak félelemben tartó megoldást hozni.

Tudjuk, rengeteg – többszázféle – Covid van, mindegyik náthához hasonló tüneteket is okoz, s ismereteink szerint kb. fél évszázada együtt élnek az emberiséggel. Most náthás tüneteket már alig látnak, mert már mindenki a teszteket nyomja, és tudjuk, hogy mennyire megbízhatóak. Azt is tudjuk, hogy mit mérnek, de ne menjünk ebbe bele, ez orvosi szakma. Az biztos, ha valakit eljuttatnak vagy eljut a lélegeztető készülékig, már papot is hívhatnak, mert a túlnyomó többségük ezt nem éli túl. Azt gondolom, hogy nem riogatni kéne folyamatosan a népet (sem a világon, sem itthon) hogy mennyien betegedtek meg, nem kéne beléjük beszélni, hogy meg fogtok halni.

Azt is gondolják végig, hogyha mindenkivel évek óta maszkot hordatnak, s ha utána leveszik a maszkot, akkor mi történik velük. Abba fognak belehalni, hogy az immunrendszerük legyengült. Ez egy tapasztalat: mikor a patikában dolgoztam, és beteg voltam mondjuk három hétig, miután visszamentem, utána ismét elmehettem táppénzre, mert olyan töményen kaptam meg a különböző féle kórokozókat, hogy belebetegedtem, és vissza kellett szereznem három hét alatt az elveszett immunitásomat, hogy újra dolgozni tudjak. Gondoljanak bele, hogy már több mint egy éve mit okoz bennünk, ha levesszük a maszkot? Könyörgöm, ez nem vicc! A másik oldalt is meg kell nézni. Nem kellene erőszakoskodni az oltással sem. Több gyógyhatású gyógyszert kellene forgalomba hozni, elérhető áron. Azt kellene mondani, hogy vigyázzunk magunkra, együnk egészségesen, az árakat ennek megfelelően kéne alakítani, nem a zöldségeknek a csillagos égbe vinni az árait. Nem az oltóanyagokat/gyógyszereket közvetítőket kellene támogatni, hanem hogy rendes ételekhez jussunk akár olcsóbban is…(!), hogy a saját immunrendszerünk megerősödve legyőzze ezt a kórt is.

Minden embernek joga kell, hogy legyen a saját egészsége felett dönteni – s Önök is, tisztelt hatalom…, be kellene, hogy vallják, ha oltott is valaki, attól még lehet, hogy fertőzhet is…-.

Életünket Isten adta, senkinek sincs joga meggyőződésünk ellenére elvenni, vagy veszélynek kitenni.

AMI MA MEGY A VILÁGBAN, MAGYARORSZÁGON, AZ EGYENESEN BOTRÁNYOS.

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük