Nyílt levél az Orbán Kormánynak

Pável Márta (volt AQP elnök) kat. hittanár
2021.04.15.

MEGLÁTÁSAINK, JAVASLATAINK AZ ORBÁN KORMÁNYNAK, HOGY NE VESZÍTSÉK EL A KÖVETKEZŐ VÁLASZTÁST

Nem mintha ezt, ami ma van, olyan jónak tartanám, de a közvélemény szerint is, a következő ettől még valószínűleg rosszabb lenne. Mivel olyan Karácsony-féle puha emberkék jönnének, akiknek semmi koncepciójuk nincs. Valamint már kiürültek a kasszák, és félő, hogy a közpénzből még több minden fog eltűnni, látjuk, mennyi pénz megy el a fővárosi kasszából erre a célra, helyettesek száma stb…

Józan paraszti ésszel azt gondolom, meg ismerve a lakosságot is, hogy az alábbiakat tudnánk Önöknek tanácsolni.

Igaz, az AQP-t mi megszüntettük, mert nem vettünk részt a hazudozásban, és a népet félrevezető versenyben, mi csak az igazságot tudtuk mondani és őszinték voltunk, ez viszont nem kellett. Megvesztegetésekre pénzünk meg akaratunk sem volt, mert ugye, azt is érdekes módon lehetne megszerezni, tehát innentől kezdve az AQUILA Pártot megszüntettük, de véleményünk azért van, és ezt most elmondanánk, vegyék segítségnek!

Azt biztosan állíthatom, hogy amiket most írok Önnek, az egy közvéleménykutatás nélkül is egy átlagos magyarországi ember véleménye, tekintettel arra, hogy sok embert ismerünk, és a véleményük szinte egységes. Ismétlem a VÉLEMÉNYÜNK szerint:

Mit nem kéne Önöknek megtenni, vagy visszafogni magukat végleg a következő időkben.

1. A koalíciós partner…, egy keresztény, és szó szerint értem KERESZTÉNY Demokrata Párt képviselőjeként botrányos Semjén úr viselkedése, szinte mindenkit felháborít. Ő nem példamutató keresztény. Ő nem szerény, nem önmegtartóztató a költekezésben, a szórakozásban, és a néppel való beszéde kifogásolható. Ő teljesen másképp viselkedik, mint ahogy elvárnánk egy kereszténytől, így a keresztény szó eléggé csúfondáros lesz. Költséges vadászaton állatok ölése, sorolhatnám napestig a népet borzoló tetteit. Az hogy valaki keresztény vagy farizeusi keresztény, az nem mindegy! A keresztény jelleget felvenni – hacsak nem politikai fogás, amitől nagyon elkeseredett lennék…-, pártatlan szerzetesekkel, vagy őszinte, nem futtatott keresztényekkel lehetne, véleményükre hallgatni kellene. Szavazók miatt sem kellene megtartani ezt a színjátékot, mert kevesen járnak templomba – sajnos – és nem fogadják meg, amit a pap mond, hogy rájuk szavazzanak. Tömeg nincs mögöttük, így minek az egész? Nem tudom, ennek mennyi haszna van, talán az állami támogatás nekik valóban hasznos. Ha merik használni a keresztény szót, s igazán azt is akarnák, akkor Semjén-féléknek nem lenne helye a kormányban, és senki sem lehetne korrupt sem, ha meg nem így vannak a dolgok, minek csúfolják meg Jézus Krisztus nevét? Gondolom, lehetne más, visszafogottabb és keresztényibb embert választani, ha annyira muszáj.

2. Abba kéne hagyni a holdudvar támogatását, a csókosokat és egyebeket, mert ez igen nagy túlzás, mivel már a látszatra sem adnak, pl. hogy ki s mikor nyert pénzt stb. A támogatottoknak nem kéne a népet cukkolni, pl. luxus utazgatásaikkal a partnereikkel, drága kiállításokat tartatni stb. stb.

3. Nem szabadna az egekig emelni a politikusok fizetését – van olyan ország, ahol nem is kapnak fizetést, itt pedig milliókat kapnak, míg a szegény nép örvendezzen annak, hogyha kézhez kap 150-170 ezer forintot, a nyugdíjasokról nem is beszélve. Olyan szakadékot teremtettek Önök a legszegényebb réteg és a leggazdagabb réteg között, ami szakadéknak is finoman nevezhető, inkább már dimenziók választják el az országunk lakóit egymástól. Ezen sürgősen segíteni, változtatni kéne.

4. Abba kéne hagyni a tévécsatornán a négy-öt ember futtatását, akik ugyanazt ismétlik, mint egy papagáj, amit betanítottak nekik. Ugyanez a Hír TV-re is áll. Unott arcok, ugyanazzal a szöveggel, már nem autentikus személyek. Variálni kellene, ezzel a támogatottsági réteget is bemutathatnák, több embert kell foglalkoztatni, és nem csak azokat, akiktől már a népet kirázza a hideg, és nem győznek gúnyneveket adni. Láttatni kellene, hogy Önök mögött esetleg van egy nagyobb bázis – remélhetőleg van…! Sajnos most ez nem látszik, mert kb. 20 fő az, akit éjjel-nappal futtatnak, és a véleményükre már sajnos senki se ad. Tehát ezeket az embereket ki kéne kapcsolni, ugyanúgy, mint azokat a primitív szólamokat, amiket már nagyon ununk.

5. Az egészségügyben óriási baj van. Úgy tűnik, hogy az egészségügyet fizetősre váltják a presszióval, az egészségügyből igyekeznek kinyomni a sok pl. műtétre váró embert. Nekünk ez nagyon káros, aki életében, összeköttetésileg nem ült a „mózes kosárban”, annak nyugdíja 100-200 lehet, neki erre nem telik, de sokuk szervezete a kortól, és a sok munkától elhasználódott, ők nem tudnak két-három milliót fizetni, mondjuk egy térdprotézisért. Nem szabadna az embereket, akik egész életükben fizették a járulékokat, kiszolgáltatni annak, hogy csak maszek orvoshoz jussanak be, mert állami rendelőbe fel se veszik a telefont. Ez a járvány nagyon jó indok volt az állami műtétek leállítására is. Ez botrány! Így még kevesebb embert kell ellátni, mint eddig, ez kimondottan tragikus és szánalmas, ezen sürgősen változtatni kell!

6. Az oktatás olyan gyenge lábakon áll, talán még eddig soha nem állt ilyen rosszul, az online oktatás sem tett jót, a gyerekek tudása jó néhány téren meg egyenesen szánalmas. Nem nyáladzó, nem liberális, hanem egy klasszikus, neutrális oktatásra lenne szükség, mint régen, amikor 50 évvel ezelőtt az embereknek volt valós tudása. Klasszikusokat, pl. Ciceró, kiemelt emberfőket és sokakat ismertek, akikre szükség volt – most az más dolog, hogy milyen oldalról tálalva. Meg kéne találni a hasznos, valós tudásalapú, ugyanakkor gyakorlatra, életre is nevelő oktatás vonalát. Be kéne venni a főzést, varrást, pénzkezelést, pénzbeosztást, kertművelést is pl. tornaórák helyett! Sok dolgot kellene megteremteni, de ehhez intelligencia és kultúra is kéne. Ezt is el kéne intézni, de nagyon sürgősen.

7. Bérek helyzete: Tudjuk, az adósságállomány növekedett, mégis nagyon sok olyan dologra van pénz, amire nem kéne. Nagyon nem kéne a sportot ennyire nyomatni, normálisan kéne támogatni és nem erőn felül. Igen, igaza van az online közösségnek, hogy most látszik, hogy mennyit ér egy focista, és mennyit ér egy orvos! Hol mutatkozott ez meg a bérekben? Ideje a járvány tapasztalataival nézni, hogy ki mennyit kapjon a jövőben. Miért kapja a bankszektor, a politika, és a különböző menedzser cégek a sokszorosát annak, mint akik életet mentenek? Mi az ok erre? Ne dicsekedjenek az átlagbérekkel, amit ezek a jól fizetett rétegek emelnek meg, ugyanakkor a kisember, amit kézhez kap, semmire sem elég, mert közben olyan magasak lettek az árak is.

8. Nyugdíjasok helyzete: az egyszerűen Önöknek jó, ahogyan most számolnak, igen, de csak Önöknek jó, egy nyugdíjasnak nem. Gyakorlatilag a minimálbér és a nyugdíjak átlaga között is olyan szakadék van, ami már szinte áthidalhatatlan. Azzal, hogy visszaadják a 13. havit több részben, egy kis kozmetika volt, semmi több. Most is azt vallom, ami kezdeti igazi segítség lenne, hogy 150 ezer alatt – fölötte ne -, adjanak egyszerre minden nyugdíjasnak egységesen 20 ezer emelést, aki 40 ezret kap annak az nagyon sokat jelentene, 150 ezer fölött pedig nem kell adni, mert abból szűkösen meg lehet élni, s ilyen jól nem áll az ország. Próbálják meg, ezzel is segítsék azt, hogy egy cseppet tegyenek vissza tengerbe, mert sok nyugdíjas nem tud mit enni, főleg, ha vidéken a gyerekeit is eltartja, mert nem nagyon van munka, mert ugye a járvány miatt lecsökkent.

9. Végezetül, amivel a legnagyobbat lehet Önöknek bukni, az a presszionálás az oltásokra, oltási igazolvánnyal való indirekt zsarolás. Az oltásokról már senki sem mondhat semmit, mert vagy kitörlik, vagy egyszerűen világkampány szerűen pl. a Facebookról és mindenről eltűnik, a Messengerben lehet csak egymás között levelezni ebben a témában. Így is kitűnik, hogy mi az emberek véleménye. Önöknek is látni kell, semmi biztosat sem tudnak, és a kijelölt „papagáj had” minden nap mást mond. Pl. melyik a legjobb vakcina, melyik okoz trombózist, melyik nem, melyik jó és melyik korosztálynak, mennyi ideig hat, kettő injekció kell, vagy egy is elég stb. Minden egyes tényezőt minimum háromszor megváltoztattak eddig. Hogyan legyen így bizalom? Ha pedig Önök sem tudják, hogy mernek bármit is állítani? Ki a hülye itt? Én nem! Ezek az oltások – szerintem – elkapkodott dolgok, úgy, ahogy a járvány felfújása is az. Az egészet úgy kéne a helyén kezelni, mint egy súlyos influenza járványt. A lélegeztetők szinte 80-95%-ban halállal járnak, akkor miért használják még? Így elhiszem, hogy nő a halálozási statisztika. Meg kéne nézni az elmúlt évek halálozási és egyéb adatait, ahhoz kéne mérni és ahhoz kéne ezt a nemzetközi hisztit igazítani. De nem ez van! Nekem az Orbán-kormányban csalódás ez, hogy ebbe a halálos hisztibe/játékba beleállt, s erről a TV-ben éjjel–nappal az a tíz ember azt harsogja, amit Önök akarnak. Vannak – jól meg is jutalmazott…-, megbízott színészek, celebek, akik hangsúlyozzák, hogy kényszeríteni kell az oltást beadatását. Kinek ez élete, az enyém vagy az övék? Értenek hozzá, van logika…, nem? Akkor minek beszélnek? EZ A KÉNYSZERÍTÉS ÖNÖKNEK A VESZTÉT OKOZZA! Nem lehet a felnőtt lakosságot, a gyerekeket meg pláne felelőtlenség ilyesmibe belekényszeríteni.

Az egész – nekem – járvány hisztivel tönkrement az egészségügy, tönkrement az egész társadalom, tönkrementek a munkahelyek, stb.

Józan, széles látókörű, neutrális orvos, szociológus stb. csapattal meg kellene vitatni, mi van most. De nem így! A helyén kéne kezelni a dolgokat, de nem pár emberrel, akit Önök megbíztak, azokkal furulyázzák a betanult szöveget. Bevallom őszintén, már nem nézem az önök csatornáit, túl nagy sokk a gyomromnak.

Konklúzió: Ezekhez még hozzá lehetne tenni sok-sok pontot, de nem akarok túl hosszú lenni. Viszont azt gondolják végig, hogy ha ezeket nem teljesítik, vagy nem veszik figyelembe, abban az esetben én borítékolom a bukást. S ezzel mindenki rosszul jár, mert az ellenzék be fogja engedni a migránsokat, akik lepusztítják az országot, különböző rossz gazdasági megoldások lennének, mint ahogy Gyurcsány idejében. Ismét előtérbe kerülnének a kóklerségek, mert egyiknek sincs koncepciója, azt sem tudják, hogy kell kormányozni. Önöknél még volt pár jó miniszter. Ezek miatt és az emberek miatt írtam a fentieket. Ha nem jön be a járvány, akkor az államadósság is szépen csökkent volna. Ezeket végig kell gondolni, hogy rosszabbul járunk, ha nem Önök vannak, de így nem lesznek. Önök, ha nem veszik figyelembe azt, amit én írtam – be szoktak jönni a meglátásaim…-, sajnos veszteni fognak, olyan a hangulat.

Isten áldja meg Önöket, lássanak is ne csak nézzenek! De ehhez a néppel közvetlen beszélgetni kell, egy piacon megállni, leereszkedni de nem testőrséggel, mindenki mondhassa el, ami a szívén van, de ezt nem teszik! Nem a kedvenceket kell megszólítani, az porhintés, hanem azt meghallgatni, hogy mi a véleménye a keresztény népnek. Isten áldja Önöket!

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük