HANGSZENNYEZÉS ELLENI FELLÉPÉST KÉRÜNK!

Felháborító, hogy semmit sem tesz a kormány a hangformában mindenkit idegesítő környezetszennyezés ellen, sőt még elvi álláspontjuk sincs. Ez az országunkat, és a világot is érintő probléma, mert sok a zombi [1] zenét hallgató, és mással hallgattató primitív ember. Ez nem erős kifejezés, mert ha valaki szemetel vagy nem szedi össze a kutyapiszkot, bunkónak, primitívnek hívjuk, ő is szennyez. De ettől sokkal rosszabb az, hogy az agyunkat szétverő, színvonaltalan zenét kell hallgatni – nyáron éjjel-nappal, nincs irgalom, nincs pihenésünk. Ezek az emberek olyan alacsony szellemi szinten állnak, hogy eszükbe sem jut a másikat is figyelembe venni, mert neki ez tetszik és kész! Én még intelligens embert nem láttam ilyen zenét nyomatni a környezetére.

Jó lenne, ha a kormány az ilyen hangszennyezőktől megvédené azokat az embereket, akik nem hajlandók vagy nem szeretnék éjjel-nappal a másik ótvar zenéjét hallgatni. FB is tele van panasszal, ez a probléma országos. Több millió ember szenved ettől. Csak pár példa: a Szent György-hegyen is tönkre teszik az ott lakók életét az átmeneti nyaralók. Ha Badacsonyt nézem, óriási panaszáradat van, nem kivétel Szolnok, Tószeg külterület sem, nincs csend csak udvarra kitett bömbölő „zene” napi ötször hányinger „kék a szeme” stb,…! Látom, hallom mindenhonnan a panaszáradatot. Miért engedik ezt? Bárhol, ahol az ember jár, Budapesten is egyes lakótelepeken tarthatatlan az élet, mindent beszabályoznak akár kell, akár nem, ezt miért nem lehet megoldani? Sajnos az egész országban vannak olyan zeneileg igénytelen emberek, akik ezzel szennyezik az étert. Aki ráköhög a másikra, azt mondjuk, hogy tirpák, s mikor olyan decibellel szólaltatja a magnóját, hogy tíz utcával odébb is lehet hallani, az micsoda? Miért? Feltételezzük, hogy nem süket, miután nem süket, akkor miért kell ezt tenni? Csupa gonoszság vagy figyelmetlenség miatt? Legjobb, amikor 3-4 féle irányból különböző zombi zene szól, pl. Görögországból másnap hazajöttünk; ezt nem, ezért nem fizetek! Borzalmasok ezek az elfajult népi zenék, és sorolhatnám hosszan azokat, akik ezt képviselik. Gyalázat, építsük csak le a nép szellemi szintjét még jobban, hajrá! Ha az ember mer szólni, agresszívak lesznek. Törvény kell ellenük, beszabályozni mennyi decibellel „szórakoztathatják” a környéket, ami 25 fölé ne menjen. Azt mi is megtehetnénk , hogy védekezésül ellenzenét, komolyzenét nyomatnánk, hogy ne halljuk azt, amitől szenvedünk, de akkor félek, nem sokban különböznénk tőlük. Mégis, ha más megoldás nincs, ideiglenesen ehhez kell folyamodni. Miért nem lehet olyan rendeletet hozni – S KÉRJÜK, HOGY HOZZANAK!!!!-, hogy csak normál HANGERŐVEL LEHESSEN UDVARON, NYITOTT ABLAKNÁL ZENÉT HALLGATNI. S nem 100 -150 decibellel!!!! Hadd legyen zeneileg is zöld környezetünk! Ha nagyon hangosan akarja valaki terhelni a dobhártyáját, akkor tegyen fel fülhallgatót, és rongálja magát ahogyan csak akarja.

Ismétlem, ez országos probléma, és ebből nagyon sok konfliktus, idegeskedés van, akár a társasházakban, a lakótelepeken is.

Ma sajnos nyugodtan tehetik, esetleg 22 óra után ha kihívják a rendőrséget az segít, de ők sem lehetnek mindenütt. Jogot kéne biztosítani. A csend jogát az intelligens, komoly zenét vagy csendet kedvelő embereknek is. Nekik ugyanis van az agyukban, és – szerintem, ez a véleményem… – nem kell külső zajjal pótolni az ürességet. A többi ember nyugalma érdekében cselekedni kell a kormánynak! Ahogyan nem füstölhetem át a szomszédnak a telkét, nem bűzölögtetek naphosszat trágyát, akkor zenében miért tehetik ezt?

Képviselők, ezt is fel kell karolni, ez miért nem került egyszer sem a Parlament elé, hogy egymás ellen ne tegyünk?

Kérem, hogy ezt akadályozzák meg, annyi mindenre törvényt hoznak, annyi mindenre presszionálnak bennünket, ami bosszantó, tehetnének egy jót is, nem?

[1] ZOMBI zene= a mulatós zene, az unalomig játszott és ezzel megutáltatott régi slágereket sugárzó adók, s az, amikor a szép népzenét vagy eredeti cigányzenét elcsúfítják, áthangszerelik a semmire stb.

Pável Márta
2021.08.09.

Kategória: Írások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük