Az AQUILA Párt céljának megvalósítási módja SZOKATLAN

Idealisztikus (?), vagy teljesen más formátumú működés/megközelítés?

A kérdések, körülmények miatt sajnos megint vissza kell térnünk ehhez a témához.

Nehéz elválasztani merev vonalakkal az AQUILA Párt céljainak megvalósítási módját a ma működő politikai és pártrendszertől. Sokan a megértésig el sem jutva legyintenek, oda sem figyelnek arra, mit akarunk.

Az egyértelmű, hogy egy materialista, liberális szemléletben, a mostani pénzvilágban, ahol a hatalom, tőke motivál mindent, az AQUILA Pártnak a humánus, szociális és emberközeli álláspontja idealistának, sőt nevetségesnek tűnhet. A riporterek és sok más ember racionálisnak tűnő, megszokott kérdései nyomán felmerült, mennyire lehet a programunkat megvalósítani, ha nem vonjuk be a tőkéseket, és nem keressük a kegyeiket, hogy ezt támogassák. Egy újságíróval való beszélgetés kapcsán/során felmerült az a kérdés, hogy az „MSZP szociáldemokráciája, vagy a kormánypárt dinamizmusa”, hogy súlyozható az AQUILA „idealista” módszereivel.

A riporterekben, érdeklődőkben rendszeresen, óhatatlanul felmerül a beszélgetéseink során a pénztelenség, a gazdag támogatók, ismert emberek hiánya.

Kicsit gondolkodjunk közösen, és ez nem négermosdatás akar lenni:

  • Pénztelenség: Valóban nincs pénzünk, és valószínűleg sok nem is lesz, csak a legszükségesebbekre. Ha nem isteni akaratból lennénk, akkor balgaság lenne az AQP, és semmi esélyünk sem lenne. Igaz, Isten nélkül akkor sem lenne esélyünk, ha a mai menő pártok anyagi hátterével rendelkeznénk. Így ennek hiánya ezen az alapon nem hátrány.
  • Gazdag támogatók: Evidens, hogy a pénzpiac mindig kér valamit valamiért, anélkül nem ad semmit, hogy pl. ne ígérnénk neki későbbre valami jó üzleteket. Mi nem akarunk az előző pártok nyomdokain haladni, azt láttuk, hova vezet. Az AQP a kemény, humánus, isteni céljainak megvalósítását csak egyedi módszerekkel érheti el.
  • Ismert emberek hiánya: Kinek ki és mitől ismert egy „híresség”, ez nagyon változó, ugyanaz a személy lehet éppen levitézlett, vagy akár vonzó is az embereknek. Mi nem kétes hírességeket akarunk, hanem SZAKEMBEREKET, akik jelenleg a nagyfőnökök mögött vannak fele vagy negyedannyi pénzért, és a cégek belőlük, a tudásukból élnek. Mi őket fogjuk megkeresni a szakértői kormányhoz! Tudjuk, hol keressük őket!
  • Végezetül, tudjuk, hogy a pénzszemléletű világban ez nem indok, és nem is hihető, de aki minket támogat az nem más, mint a legelső ember, Istenember, Jézus. Erre sokan legyintenek: „ja, Isten, felejtsük el, komolytalanok”. Ha ez komolytalannak hat, az nem a mi bajunk…, de annyira vagyunk reálisak, hogy nem is hoztuk volna létre az AQUILA Pártot, ha elmélkedésben Istentől erre nem kapunk volna biztatást. Mi csak Benne és a programunk, a céljaink megértése nyomán az életén javítani akaró népben bízhatunk! Önmaga ellen senkit sem tudunk megvédeni, de a néppel együtt sikerülni fog!

Az AQUILA Párt nem is akar ugyanolyan lenni, nem is akar úgy működni, mint más pártok, ugyanis akkor hazudna, megalkudna és a programja is megvalósíthatatlan lenne!

Ki kell jelentenünk: ha nem akarja a nép tovább tűrni azt a lejárt, kizsákmányoló állami szerkezetet, ahol a nyugdíjasnak már hónap elején egy forintja sincs, vagy a fiatalnak nincs állása, és a nyugdíjas szülei segítik a kevés pénzükből, és ha nem akarnak olyan országban élni ahol a felső 5% azt se tudja, mire költse a pénzét, az alsó 30-40% pedig nyomorog, akkor támogasson minket, legyen velünk egy igazságosabb rendszerért!

Mi nem a gazdagokat akarjuk megnyerni, hanem Önöket, kedves Magyar Nép!
(Lásd ITT a részletes programunkat.)

A beruházók akkor jönni fognak, hogy ha látják, tisztességesen mennek a dolgok, nem a korruptság a jellemző, és teli vagyunk kreatív megoldásokkal, új ötletekkel. Megindulna a fejlődés, ha előbb takarékosan élnénk, emellett megbízható, hosszútávon kiszámítható lenne az adórendszer, és az adó mértéke egyre csökkenne, mert az államapparátus takarékos és korrekt lenne. Az állami vezetés nem folyatná ki a pénzt a rendszerből senkinek sem, sehol sem! A munkaadók és – vállalók joga és kötelezettsége igazságos alapon működne, a korrupciót száműznénk, senki senkit sem fenyegethetne, így igazán élhető lenne Magyarország.

Az AQP-nak ehhez nem pénz, hanem az istenadta nép belátása, akarata, szavazata kellene. Azok – bizton állíthatjuk – nem fognak mellénk állni, akik eddig a korrupcióból jól éltek. Mi nem is őket akarjuk, nekünk tiszta kéz, józan ész kell, hit Istenben és remény a felébredő népben. Ez az, ami segítség. Ebben reménykedünk, hogy felismerik az emberek, hol a reális, józan kiút.

Lássuk be, hogy hosszú távon ezzel a mai szerkezettel a világ nem működtethető. Lásd a világban a forradalmakat, lefojtott indulatokat, diktatúrákat, kizsákmányolt, depressziós, céltalan embereket, akik jó, ha egyik napról a másikra megélnek.

Nem ez az Ember. Isten célja nem ez velünk. Nagyon hosszú ideje már úgy szocializálják a világot, azt hitetik el, hogy jó így. Ne is merjen, ne is akarjon senki változtatni, mert mások nem így tették. Mi ebbe nem megyünk bele, mert ez tragikus, nem jó! Ebbe nem szabad beleegyezni! A pártok politikája az, hogy csak annyival ígérnek a többi fölé, hogy nyerjen, és hasznuk legyen belőle (hogy az ígéreteit betartja-e az más kérdés…). A világot uraló rendszereknek a profit a lényeg, és ezért a céljuk az, hogy legfeljebb csak a legszorítóbb dolgok, de inkább semmi se változzon a jelenlegi helyzeten. Mi nem ezért vagyunk!

Nekünk a haszon a nép jobb élete lenne, az élhető, erkölcsi magaslatokon járó Magyarország, ahol a fiatalok végső egzisztenciával, valós életcéllal nőnek fel, és nem a diszkó illetve a kábítószer teszi számukra elviselhetővé a világot. Ma egyre szorítóbb az eladósodott ország sorsa, a külső hatalmak vezénylése, az állandó adók kihelyezése, a létbizonytalanság fenntartása stb. Bebeszélik: a pénz, a hatalom, az összefonódások jelentenek mindent, és aki nincs a húsos fazék közelében, az maradjon békében, azzal lehet cinikusan viselkedni, mert annak esélye sincs a hangját hallatni. Ezt nem szabad elhinni, mert pont azzal működtetik a rendszerüket, hogy ezt elhitetik.

A legfőbb hatalom Isten által az emberi akaratban van, a fejünkben dől el minden! Ebből ne engedjünk, ne fogadjuk el, hogy nekünk éhezni, nyomorogni kell. Nem kell!

Ébresztő, nem ebben van a jövő. Nem kell félni a változtatástól, az, amit javaslunk, megvalósítható a nép szavazataival. Nem kell hozzá eladni magunkat külföld felé, hanem vissza kell hozni a lerombolt gyárainkat, visszatenni a nép kezébe a földeket. Csak Isten van felettünk, és Ő szeret minket! Programunk szerint lenne munkahely, később is nyugdíj, tartalmas emberi élet. Nem lennének, vagy nem itt lennének az országot kifosztók.

A mai eluralkodó szemlélet szerint minden a pénzről, a korrupcióról, a hatalomról és a rangról szól. Hatásaként kiüresedett nemzedék, céltalan fiatalok, infarktust kapó negyvenévesek, tizenkét órát dolgozó emberek, fogyó népesség, bizonytalan nyugdíjas sorsok stb. figyelhetők meg. (Az EU-ban megközelítőleg 26 millió munkanélküli van, ebből is látszik, valami nem jól működik.) Ez a profitéhségnek egyenes ágú következménye. Kell a pénz, de nem az a minden! El kellene dönteni: azt akarjuk, hogy kihaljon az emberiség, vagy élhető világot teremtünk, olyat, ahol kulturált, megfontoltan élő, a Földet egészségesen birtokló emberek élnek.

Amit az AQUILA Párt szeretne, az ennek a kérdéskörnek a megoldásaként működik. Nem lehet, hogy ettől a kérdéstől eltekintsünk. Ez a szerkezet, amelyet mi kitaláltunk, szokatlan, de megvalósítható.

Jó eséllyel a mai rendszer még tíz-húsz évig működik, de nekünk vannak unokáink és gyerekeink. Majd akkor ők minket felelőssé tehetnek, hogy miért nem léptünk. A merev fát, ami nem újul meg, hanem a régi normákkal dolgozik, az első vihar kidönti, és ez a vihar már egyre közelebb van.

Varga Péterné, az AQP Elnöke
2013.07.10.

A bejegyzés kategóriája: Reagálások
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.