MÁRKI-ZAY PÉTER ÉVÉRTÉKELŐ BESZÉDÉRE REAKCIÓM, VIGYÁZAT, az elhangzottak FELE SEM IGAZ!

Az AQP volt párt elnöke, Vargáné /Pável Márta
2022.02.17.

Azt meg kell mondjam, hogy összeszedett, célratörő, logikusnak tűnő és végtelen megtévesztő beszéd volt. Amiket kifogásolok, hogy Orbán Viktort a világ szinte legkorruptabb kormányának, vezetőjének veszi. S ez erős túlzás, mert az előző kormányok mindegyike is kb. ugyanilyen korrupt volt. Nincs különbség, és én mint volt pártelnök bizonyíthatom, senki nem ígérheti meg – MZP nem is tette –, hogy ők nem lesznek korruptok, a legjobb jóakarattal sem lehet ígérni, sem teljesen megakadályozni. Az egy nagyon korrupt világ, amit politikának hívunk. Így nem lehet azt mondani, hogy az Orbán a legkorruptabb a világon/Magyarországon.

Soha egyik garnitúránál sem történt meg a teljes elszámoltatás (részleges sem…), most sem ígérte meg, ha tette volna sem lenne meg. /Ennek okai ismertek./ Sorra meg lehetne nézni az Orbán-kormány előtti meggazdagodottakat, hogy miből is lett külföldi bankbetétek, villák stb. halmaza. Nem kívánom nevesítve felsorolni, sem bíróságra járni, mindenki tudja, hogy kikről beszélek. Idősebbek körében jól ismert: kik adták el a gyárakat, pl. GANZ-MÁVAG, hogy privatizálták bagóért szét az országot, hogy kik fosztották ki a kisebb gyárakat, üzemeket is, pl. a cukorgyárakat lehetetlenné tették. EU-s ötletből kivágatták az almafákat, a szőlőket. Mehetünk sorra, ott voltak a nagykőrösi konzervgyárban a leépítések, és az új gépeket elvitték különböző roncstelepekre; csak pár dolgot említek, hogy mit tettek az előző kormányok. Ennek nagy részét Orbánék visszavásárolták! Amiről elfelejtett Márki-Zay Péter beszélni, hogy ha nem jön az Orbán-kormány, akkor az IMF és hasonló külföldi tőkések ugyanúgy rátették volna az országunkra a kezüket, mint ahogy pl. Görögországot szinte felvásárolták. A gerjesztett adósság réme minduntalan fenyeget minden kormányt! Az igaz, hogy a végére a magyar kormány nem tudta úgy törleszteni a hiteleket, mint addig – pedig eleinte elég jól álltak –, de bejött ez a válság, amit a covid okozott. Ezzel nem csak mi veszthetünk, hanem más országok is.

Márki-Zay Péter a nagy keresztény jobboldali létére csak sarat tudott okádni saját maga előretolására. Csak rágalmazni tudott – akár igaz, akár nem…–, és minden rosszat, ami eszébe jutott összehordott az Orbán-kormányra. Nem azt mondom, hogy a jelen kormány elsőáldozó gyerekekből áll, és nekem sem tetszik a haveroknak, rokonoknak a futtatása sem.

Márki-Zay Péter szerintem itt egy kis senki lesz, mert majd a DK =Gyurcsány dönt, ha arra kerülne a sor, hogy ki lesz a Miniszterelnök.

Nem esett szó konkrét dolgokról, csak olyanokról, hogy 5% -ra leveszik az élelmiszer ÁFA-t, aminek szerintem semmi értelme nincs, mert a kereskedők le fogják nyelni, ahogy eddig is lenyelték, s az árakban egy idő után meg sem mutatkozott.

A nyugdíjasoknak az anyagi helyzetét, hogy javítanák, arról alig esett szó. A szavazók nagy része nyugdíjasokból áll, elöregedett országnak – ami az összes civilizáltabb országra jellemző – fontos kérdés, mi lenne velük?

Az, hogy milyen migránsok jöttek be, és kiket fogadtak be, nincs rálátásom, de ha a többi vélemény torz, akkor ez is az lehet…. Azzal egyet értek, hogy megnézik, kik vannak itt, s ha kell, kiutasítják őket.

Nem állítom, hogy Orbán-kormánynak nincs tennivalója, az új kormányának szanálni kellene, és csak erkölcsileg, gazdaságilag tiszta embereket hagyni a frakcióikban. Felül kellene vizsgálnia a KDNP-vel való szoros viszonyát, sokaknak a vezetőjük nagyon taszító, szavazókat veszíthetnek. Az új FIDESZ-kormányban valóban meg kéne tennie a tisztogatást, s ezt előre jelezni, akkor nagyobb lehetőség lenne a győzelemre. Ha meg tudja tenni(?), ha nincsen úgy megkötve a keze(?), de sajnos más kormánynak is lennének hasonló gátjai. Sajnos a korrupció megvan, élő dolog, s nem újkeletű. Ha az ember megnézi, hogy még a legapróbb falvakban is van korrupció, és elképedve tapasztalható, hogy mindent átsző, mint egy pókháló. Ez az elferdült emberi tulajdonság. Ugyanakkor Márki-Zay Péter elfelejtett olyanokról beszélni – amikor ezer év legkorruptabb vezetőjének nyilvánította Orbánt –, amik nagyon jók voltak: Szijjártó briliáns tevékenysége, Varga miniszter megfontoltsága, a Kormány olyan intézkedései, amelyekkel családokat lakásokhoz juttattak. Sok jó volt, amit tényleg jó lenne folytatni, de tenni kellene azért is, hogy kevesebb pénz menjen ki gyanús ügyekre. Mindenki érezheti, sokkal jobban lehetett élni, mint a Gyurcsány-kormány idején, amikor csak azon gondolkoztam, hogyan lehetne őket leváltani, és nem lehetett. Ha visszakerülnek, semmi koncepció és hozzáértés, hanem hazudozás menne, valóban tragédia lenne. Azt tennék, amit akarnak, a nyugat diktálna, nemzet, kereszténység elveszne! Magyarországból Európai Uniós vegyes ország lenne. Nem tennének semmit az EU-n belüli elfogultság ellen, és sokkal nagyobb pénzkiáramlás lenne, mint most.

Márki-Zay Péter nagyon ferdített abban is, hogy miért kellett volna az Orbánnak bocsánatot kérni a „covidban” meghaltak miatt. (Tudjuk, a szokásos halálozás felett ez nem kb. negyvenezer!) Miután – s ez nagy hiba –, boncolás nem volt, már nem is igazolható, ki miben halt meg.

Az igaz, hogy én nagyon helytelenítem, hogy Orbán belement a covid „cirkuszba”. Miért teszi, nem tudom…

Az oltóanyagok és a lélegeztető készülékek kapcsán – amiket ott kellett volna hagyni, ahogy voltak(!!!) –, hogy melyik ország mennyiért vette, erre kimutatás kéne, hogy ez valóban korrupció. S a minőség is, meg a dolgozók fel nem készültsége is, akik ezt pár órás gyorsképzéssel „működtették”, ezért súlyos eljárást kéne kezdeményezni a felelősök ellen. Sok ember halt meg emiatt, hogy mennyi, nem tudhatjuk…

Nem is lenne jó – szerintem – ha a Fidesz ismét kétharmaddal nyerne, de egy jó ötven százalékos nyerés nem ártana az országnak, mert ha nem, akkor szorongatva lennénk, elveszne a népünk, vallásszabadságunk stb. De megmaradnának a mostani idézőjeles vívmányok. Az egészségügyet rendbe kéne tenni, itt nagy a baj. Részemről nem is azt látom, hogy az orvosokkal van baj – miután az utóbbi időben kétszer feküdtem kórházban –, hanem az ápolókkal, nagy a lelketlenség, rossz stílus stb., – de erről már írtam több cikket is.

MZP-ék, hogy hogyan oldanák meg a covidot, egy árva szó nem esett. Továbbá elfelejtette hangsúlyozni a vallásszabadságot, pedig nagy keresztényüldözés van a világban. Elfelejtette azt is mondani, hogy erőszakolnak e majd valakit covid oltásra, mert egész Európában csak az erőszak megy. Habár most lecseng, de ki tudja, mikor veszik elő újból ezt a fizetett hisztit, de erről szintén nem esett szó. Márpedig én (és milliós ilyen tábor van) senkire sem fogok szavazni, és mindenkinek azt ajánlom is: senki ne szavazzon olyanokra, akik az erőszakos covid oltást bevezetnék, vagy igazolvánnyal zsarolnak! Ha választunk, olyat válasszunk, aki ránk bízza a saját életünket, hogy mindenki úgy döntsön, ahogyan akar, vagy hite, meggyőződése engedi. Emberi jog, és ezt nem kegy betartani, hogy mindenki a saját életével önmaga rendelkezzen! Ez lenne a XXI században minimum, hogy ezt senki ne merje megkérdőjelezni! Büntetni kell azokat, akik kényszerítik az embereket arra, hogy akaratuk ellenére beoltassák magukat olyan oltóanyaggal, amiről nincs meggyőződve, és még a gyártó is kísérletinek mondja.

Tehát bárki, aki nem szavatolja ezt, hogy beszünteti a covid-erőszakot, arra nem kellene szavazni! Bármilyen szépen csűri-csavarja a szavakat, aminek több mint fele valótlanság, mindenki maga dönthessen az életéről, ne osszák meg ezzel sem a társadalmat.

Bármit beszélt is MZP, nem számít, a sarkalatos pont is kimaradt, s ha a FIDESZnél is kimarad, tessék elgondolkodni embertársaim azon, hogy kit válasszanak.

MZP volt, amit nagyon jól mondott el, de ezt a saját érdekében tette, hogy jó sok pénzhez, hatalomhoz jusson, ami valóban nagy ugrás lenne neki ez alatt a pár évtized alatt, és meg is értem, hogy ő teljes erejéből erre törekszik. Nekünk, valódi keresztény magyaroknak nem egyezik az érdekszféránk vele, így imádkozzunk, hogy ne mellette, hanem bölcsen dönthessünk.

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük