MEGTÉVESZTŐ, KÉTSZÍNŰ INFORMÁCIÓKAT KAPUNK, kettős játék megy

Az orosz-ukrán hadi helyzetről elképesztő, milyen hazugságok terjednek, mintha csak az USA mondta volna tollba a médiának, mit közöljön. Ennyire még sose lehetett tapasztalni, hogy nem lehet hinni szinte egy tévécsatornának sem. Főleg, ha összevetem azzal, amit az oroszbarátok csoportjában, Putyin oldalán és egyéb orosz oldalakon olvasok, a kettő között köszönőviszonyban sincsenek a „tények”.

Szörnyű érzés egy országban úgy élni, hogy a média teljesen nyugati és liberális befolyás alatt áll, és csak azt hallhatjuk meg, amit ők akarnak, megengednek, mondanak. Az igazság pedig, ki tudja, hol van, de hogy nem csak azon az oldalon, az biztos! Nem engedik, hogy a nagykorú ember maga döntsön, mi lehet az igazság.

Mondok pár példát:

  • Reggel nézem a tévét, s ki van alul írva a hírekben, hogy egy ember, akit kétszer öltek meg. Micsoda gusztustalan, stílustalan, nyálas felirat. Eleve mekkora hülyeség ez, főleg, amikor az derült ki, hogy megbombáztak egy temetőt. Nincs hiteles forrás, hogy ki bombázta meg a temetőt, melyik oldalon tették ezt, de a bujtogatás az megy. Butábbak kedvéért közlöm – még ha riporter is az illető – egy embert csak egyszer lehet megölni, s aki halott, az halott, még ha a kis parasztasszony ezt is mondta, ha ő mondta…
  • Láttam riportert, ahogy alanyokat festenek ki, majd jajgatnak, vagy mutogatják a sorokba rakott hullazsákokat, közben látszik, hogy a hullazsákban lévő, míg megy a felvétel – az meg, gondolom, már unja, így a felvétel alatt – kinyitja a zsákot, majd a sameszek odarohannak és visszateszik a mozgó „hullát”. Nem lehet csodálkozni Putyin törvényén…
  • Egyoldalú hírközlés az is, ami nem mellesleg vérlázító, hogy nem mondják be – amit az oroszok elképedve tapasztalnak –, hogy kimentenék az embereket, a civil lakosságot – kép is volt róla –, de nem tudják kimenteni, mert az ukránok élő pajzsként maguk előtt tartják azokat, akiknek az oroszok szabad utat engedtek. Erről mikor hallunk? Erről szó sincs, de úgy már igen, hogy hát a kimenekítés, nem lehet tudni, melyik fél okán, nem valósult meg. Már hogyne lehetne tudni? Ha akarnák tudni, megtudhatnák.
  • Vagy ott lenne a másik eset, amikor mutogatják, hogy a tank ráment az autóra, de még a cikk írója sem tudta megmondani, hogy ukrán vagy orosz tank volt, s mint később kiderült, a tankkal volt valami baj. Csak megy a lázítás, a könnyfakasztás, sok hiszékeny ezzel cukkolja egymást. A végsőkig való egyoldali tájékoztatás, az működik.
  • Ha nézem – bár ne kéne látnom… – az ukrán elnök hazug, szemforgató, színészkedő képét… Bezzeg Amerika bérence minden nap beszélhet. Főleg, ha mellé teszem a napokban közzétett meztelenkedő filmjét, na meg a micsodájával zongorázó műsorát is láthattuk, hát senki példaképének sem ajánlanám. Putyint „valami okból” nem láthatjuk… Mikor megjelenik az ukrán drágaság hazug képe, kedvem lenne összetörni a képernyőt, hogy ne is lássam, annyira idegesít, ahogy a média hülyíti a népet. Egyenlő, pártatlan, kétoldalú tájékoztatást akarunk!

Mindenki figyelmébe ajánlom, hogy Putyin nem az a csúszómászó, mindennap mást mondó típusú politikus, mint akik a világban működhetnek, mint például Magyarországon is sok van belőlük (pár hét alatt 180 fokot fordulnak..). Már évszázadok alatt meg lehetett volna a magyaroknak is tanulniuk, hogy egy hátsóval két lovon nem lehet ülni – bárhogyan is próbálkoztak eddig is, nem ment –, mert le fognak esni. A magyar mindig leesett minden lóról a két ló közé, szinte csak veszített. Most megint ezt csinálják, egyrészt az oroszok/Putyin felé nyaliznak, másrészt meg Szijjártó írogat levelet, hogy vegyék be az Európai Unióba a korrupt, nemzetiségeket üldöző Ukrajnát. Eddig miért nem engedték? Ugyanis jó okuk volt rá, nos ez nem szűnt meg. Minek kéne felvenni, hogy valóban háború legyen? Mindig kiderül valami, hogy most már pár héttel ezelőtti bejelentés ellenében beengedik a NATO katonákat; biztos, hogy fegyver nélkül érkeznek…, nem. Vagy igen? Akkor meg mi is belesétáltunk a háborúba! Csupa kétszínűség. Közben mondogatják, ja, de mi nem folyunk bele… a francot nem, ezzel is azt tesszük. Azért mert „megsajnálták” – vagy valakik ránk parancsoltak… – a rikácsoló, színészkedő ukránt, aki könnyeket hullatott, mert a „gonosz orosz” megtámadta őket, és most mindent el kell felejteni? Azt is, hogy magyarul nem lehetett beszélni, azt is, hogy a legnagyobb maffia Európában, úgy tűnik, ott van? Ezt mind el lehet felejteni, és most támogatni kell őket? NEM KÉNE!

Azt gondolom, ha mi középen akarnánk maradni, ami még eddig a történelmünk során nem sikerült, de talán meg kéne próbálni, mert most a bőrünkre megy a dolog, akkor én nem bosszantanám ezzel Putyint, akár vesztésre, akár győzelemre áll, én nem kezdenék ki vele. Főleg azért nem, mert egy vídia keménységű valaki, aki jellemében nem szürke, csak fekete vagy fehér, ez az elvárása mások felé is… s neki – maga is megmondta valamelyik este – nincs diplomáciai érzéke. Ő úgy gondolja, amit akar és jónak lát, megcsinálja, amit akar, hogy megvédi az oroszokat, megteszi, amit joggal akar, megszerzi, amit el akar engedni, elengedi. Kb. ilyen, de lássuk be, hogy felhozta a semmiből Oroszországot. Na most a magyaroknak a politikai „cigánykodása”, és az ellenzék uszító, orosz elleni hadjárta nem használ nekünk, sőt nagyon NEM! De ehhez ész is kellene, hogy felfogják. Az pedig nem mindenkinek adatott meg, lásd MZP! Úgy nem megy, hogy hol ide nyalok, hol oda nyalok, ez nem biztosíték arra, hogy mi kimaradjunk a harcokból. Amikor az MSZP leépítette a hadseregünket, kevés a katona, kevés az eszköz, akkor most meg az ellenzék – remélem, azok is maradnak.. – húzogatja az orosz bajuszát, hát nekem ez kreténség, mondhatom.

Mi nem tartunk ott, hogy jó diplomácia helyett fizikai erővel meg tudnánk magunkat védeni. Nem gondolja komolyan senki, hogy bármire is képesek lennénk. Így korrekten, csendben kéne maradni, nem ugrálni. Az ellenzéknek es a médiának is abba kéne hagyni a bujtogatást. Meg kéne próbálni pártatlanul igazat mondani, még ha akármilyen nehéz is. Igaz, ehhez a vezetésnek tudnia kéne, merre akarunk menni, és nem úgy, hogy hol jobbra, hol balra húznak, mindig valahol másutt legyen a „gazdánk” s nem a szívünkben, az akaratunkban, a tudatunkban. Kéne, de erről sajnos szó sincs, a média sem merne csak hazugságokat közölni, ha a vezetés igazat várna el tőlük, ők fizetett kiszolgálók, ez a véleményem.

A politikusok megszokták, hogy sokszor kétszínűek, hazugok és politikai indokból nemzeteket ugrasztanak egymásnak… tőlük jó messze, mint most (és folyamatosan ezt teszi) az USA. Miért kell állandóan keveregni, hogyha nem tette volna ezt Amerika és a NATO, akkor most nincs háború. Béke lenne, mert Putyin szereti annyira a népét, hogy nem hajtotta volna ebbe bele. Miért nem lehet azt is elmondani, sőt megérteni(!!), hogy ő nem akart rakétákat a hátába, ezt is fel lehetne fogni, ha lenne mivel…!

Részemről semmiképpen nem helyeslem a háborút – ami a legnagyobb szomorúságok, bajok egyike –, semmi, de semmi nem indokolja, nem magyarázhatja, hogy fegyvert használnak. A vérontás, az özvegygyártás, az ország szétrombolása, mindeddig nem kellett volna elvinni ezt a helyzetet. Sajnos nem mindenkivel lehet egyezkedni, ezt tudjuk, s azt nem tudjuk, mindent megpróbáltak-e a békéért. Mind a két oldalon be kellene látni a másik jogos szempontjait. Viszont, ha három, négy vagy több fél is érvényesíteni akarja az érdekeit, akkor ez lesz a vége. Ezt abba kell hagyni, s nekünk ki kell ebből maradni.

Nevetséges, hogy Amerika most fenyegetőzik, hogy milyen pert akaszt Putyin nyakába. Kérdezem, tükrük nincs? Ezen az alapon a fél világ jogtalan megtámadása miatt szinte az összes amerikai elnöknek börtönben lenne a helye! Nézzük meg, hogy az utóbbi évtizedekben mást sem hallunk, mint hogy hol tesz „rendet” Amerika. Főleg ott, ahol valami nyersanyag van. Hogy hogyan bombázta végig mondvacsinált okok miatt a fél világot., sok eladatlan fegyvere van…! Akkor most miről beszélünk? Főleg ők, akik legjobban uszítottak, meg ezt teszik most is.

Ébresztő, mert Putyin nem alszik és nem játszik, úgyhogy ne húzogassák a bajuszát, hanem próbáljanak meg őszintén, nyitottan, nem mindenki felé csak hazugságot közölni, s a tényeket figyelembe véve remélhetőleg megegyezni. De, mint láthatjuk a bujtogató félnek nem a béke a kedvező, ők nem békét akarnak, hanem politikai, gazdasági hasznot, s ennek tapsol a sok gondolkodásra képtelen ember. ( Úgy látszik, tanulok MZP -től … – 😊 – )

A teljes valóságot nem tudom, csak valamennyire vélem. A politikusok általában nem mondanak igazat, és olyanok, mint egy lavórban csúszkáló angolna, hogy megfogni is nehéz őket, de gondoljunk bele, ez már nem is lesz másképpen.

Ezzel együtt, naivan, normális, igaz világot akarok, ahol érdemes megtartani az emberi nemet, a mostani viselkedés, körülmények csak a kipusztulásunkat hozzák. Ismétlem, ha a riportereknek vagy aki irányítja őket, sajnos, nincs annyi agyuk, hogy ne rontsák a helyzetet, akkor baj van. Baj van, sokkal nagyobb mint gondolnák, a 3.világháború felé rohanva megy ez a sok esztelen népség, s mi, akik gondolkodni is tudunk, állunk tehetetlenül, fejünk felett égetik majd el a világot. Uram, Istenem segíts rajtunk!

2022.03.09. Bp.

Pável Márta volt AQP elnök

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük