GÁZBAN NEM OSZTOZUNK: vagy cseréljék le az EU vezetését vagy LÉPJÜNK KI AZ EU-BÓL

Mást sem hallani, hogy mi, magyarok/Orbán rebellisek, állanadóan nemet mondók vagyunk, nem küldünk fegyvereket Ukrajnának stb. A nekünk járó pénzeket visszatartják az EU-ban, de most kényszeríteni akarnak, hogy öngyilkos módon osztozzunk a földgázban, ami nekünk éppen hogy elég a télre. Egyszerűen NEM!

Ha valaki állandóan gyalázza a szomszédját, több ezer szankciót hoz ellene – mert igazságosztó Istennek hiszi magát –, az, ha van bőr a képén, akkor nem mer átmenni a szomszédjához, hogy adjon el neki tüzifát, gázt stb., mert megfagy.

Akinek nincs esze, az haljon meg, mondja a közmondás és ez itt százszorosan is igaz. Itthon a Köztársasági Elnököt kivéve mindenkinek van annyi esze, hogy nem gyalázza azt, aki gázt és olajat ad, hanem megpróbál nem beavatkozni, kulturáltan viselkedni, ebben a gerjesztett háborús időben is csak azért harcol, hogy béke legyen, és nem fegyvereket küld, hogy még többen haljanak meg.

A TV-ben mit hallok, Manfrédnek, a németek üdvöskéjének elege van Orbánból, mert állandóan nemet mond, legalább a magyaroknak van esze az EU-ban. De előállnak a már lebegtetett EU-s ötlettel, hogy osszuk meg mindenünket – érdekes, eddig nem akartak semmin sem osztozni…–, a gáztárolónkat is. Még mit nem, inkább lépjünk ki! (Én nem fogok megfagyni, de a többi?)

Ahogyan Putyint ismerem, ha mi ebbe belemegyünk, hogy az Európai Unió tagországaiban a földgázt kölcsönösen mindenki felé osszuk szét, akkor be fogja szüntetni felénk is a szállítást, ahogyan a szankciósok felé már megtette. Ez számunkra natúr öngyilkosság lenne. Itt nem keresztényi együtt nem érzésről, hanem a gyűlölködés gyümölcséről van szó, amit most szakítanak le.

Igaza lenne az orosznak, ha abban a pillanatban beszüntetné a földgáz szállítását nekünk, ha mi adnánk azoknak az országoknak, akik tankokat, repülőket, fegyvereket küldenek kifelé. Ebben az esetben viszont nekünk sem lenne, nekik sem lenne elég.

Nem szabad Putyint lebecsülni, nagyok okos, logikus, ravasz, szemben az EU-s szerencsétlenségekkel, a logikátlan , halálos, öngyilkos döntéseikkel. Lássanak is, ne csak nézzenek. Putyin nem kertel, kerek-perec megmondta: annak, aki szankciót alkalmaz ellene, nem ad sem földgázt, sem gázolajat és szenet sem, akkor miről beszélünk? Ő nem olyan, hogy csak mondja, hanem megteszi.

Az Európai Unióban nem az Orbánt kéne gyalázni, hanem a háborúskodás kapcsán hallgatni kellene a józan, magyar paraszti észre. Ami már a határkerítés estén is bizonyítja – pedig folyamatosan megy a rikácsolás…–, hogy kellett, mert nálunk nincsenek no-go zónák, és lakható még az országunk.

Amiért küzdeni kell az az, hogy BÉKE legyen! Erre kéne koncentrálni, elengedni az USA háborút akaró, gerjesztő kezét, és ha már EU, akkor legyen önállóan az, zsarolások, megalkuvások nélkül.

Javaslom, önmagukból legyen elegük, nekünk rég elegünk van belőlük, ezt az egész gittegyletet fel kellene oszlatni, mert öngyilkos döntéseket hoznak, elfogultak, logikátlanok és részrehajlóak. Egyszerűen káros és komolytalan az egész.

Pável Márta
2022.09.11.

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük