Gyurcsány, Orbán, Putyin

2022.09.26.

Ma néztem a parlamenti közvetítés őszi ülésszaknak az előrehozott hozzászólásait, mert itt derül ki legjobban, hogy ki mit gondol, és a megbírált mit válaszol.

Hát kétségtelen, hogy mindenki hamiskodik, és nem teljesen őszintén megy a dolog, de egy figyelemre méltó tényre szeretném most kihegyezni a mondandómat; mégpedig a Gyurcsány, Putyin és Orbán vonalra. Nem reklám okán foglalkozom Gyurcsánnyal, csakhogy a nép ne felejtsen, azért írok.

Nem tudom szó szerint idézni, csak azt, ami lecsapódott bennem, hogy Gyurcsány elkezdett mindenféle sértő szavakat, dolgokat mondani Orbánnak. Ha nem politikus, akár jogi következménye is lehetne annak, amiket mondott. Nekem teljesen kimerítette a becsületsértés fogalmát, ami lehet, hogy a parlamentben elmegy, hát ezért nem is szeretnék ott ülni.

Szóval Orbánt elmondta mindenféle Putyinbérencnek, akit Putyin valamivel megfogott, vagy mit tudom én, hogyan fejezte ki magát, és hogy az ő dolga kideríteni, hogy mivel. Gyurcsány a maga stílusában nem rossz, de manipulatív szónok, ha nem tudnám, ki ő, talán még be is enném, amit mond. De mivel ismerem, így nem, abszolút ellenvéleményt hoz ki belőlem.

Kíváncsi voltam, hogy mit válaszol erre Orbán. Megvallom, csodáltam a hideg, politikus véréért. Ő nagyon jó politikus, és nagyon ravaszul ki sem ejtette Gyurcsány nevét. Szépen sorba vette a hozzászólókat, a maga stílusában válaszolgatott, de arra most, hogy mennyi volt az igazság, mennyi volt a félrebeszélés, mennyi nem, arra nem térek ki, főleg, hogy nem is vagyok ebben autentikus. Viszont a végén szépen bevette a maga politikus módján Gyurcsányt a válaszába, intelligensen tette. Én biztos nem álltam volna meg, hogy ennyi rágalom esetén csak ennyiben hagyjam a dolgokat, de a politikus, az politikus, és meg kell mondjam, Orbán príma politikus.

Végezetül azt szeretném Gyurcsánynak mondani, hogy akinek vaj van a fején, az ne menjen a napra, ne reklamáljon a másiknál Putyinnal való kapcsolata miatt. Ez ebben az esetben erősen jellemtelen dolog. Alább pár tényre emlékeztetném Gyurcsányt is, meg a híveit is. Ha ez van mögöttem, én nem merném szidni és gyűlölni Putyint, ez a pálfordulás, amivel most ellenáll, az egyenesen hányinger. (Itt főként Putyin elnök Urat sajnálom, hogy ilyenekkel is egy asztalhoz kellett ülnie.) Amikor a családját vendégül látta, hogy nem szégyelli magát, hogy úgy forog a damaszkuszi út állandó menetelője, ahogy külföldről támogatják őket –, ahogyan MZP is bevallotta.

Alább most csak pár dolgot felemlítek, mementónak.

forrás: https://infostart.hu/belfold/2022/03/07/elokerult-egy-fenykep-egy-2009-es-putyin-gyurcsany-vacsorarol#

forrás: https://ezatuti.blogstar.hu/2017/02/03/gyurcsany-ferenc-volt-putyin-pulija/33631/

„Gyurcsány magánemberként is szívesen járt össze Putyinnal… Putyin tehát 2006 tavaszi hivatalos magyarországi látogatásakor Gyurcsányék rózsadombi villájában ebédelt, majd még abban az évben ősszel találkoztak Szocsiban, 2007-ben pedig Moszkvában… Az is érdeklődést váltott ki, hogy a vacsorán jelen volt az orosz kormányfő felesége, Ljudmilla Putyina, aki hosszabb ideje szinte soha nem jelent meg férje oldalán hivatalos alkalmakkor. „Putyina megjelenése összefügghet azzal, hogy személyes ismeretség fűzi Dobrev Klárához, aki korábban egy gyermekkönyvtárakkal foglalkozó, Putyina védnökségével rendezett kiállításon a meghívottak között volt” – írta akkor a portál…”

forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20191031-gyurcsany-maganemberkent-is-szivesen-jart-ossze-putyinnal

Csak ennyi. Ki a kétszínű, a megzsarolt? Hát nem is tudom. Amikor a gerincet osztották, biztos, hogy nem volt ott a sorban.

Pável Márta

Kategória: Reagálások | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük