Bemutatkozás

Rólunk, az AQUILA Civil Társaságot alapítókról

 
Utolsó frissítés: 2021.01.01.
 

Nevünkről:
Az AQUILA a szimbólumrendszerben a királyt, mint a Fény Fiát jeleníti meg. A kígyó ellentétpárja. A feltámadást is szimbolizálja, valamint az igazság jelképeként Krisztust is. A Sas és a karmai között tartott hal együttese Krisztusra utal, aki a hívők lelkét a mennyekbe ragadja. A SAS a Fény felé száll, ennek hasonlatára mi is Isten Világosságát akarjuk a világba visszahozni.
Bővebben a sas szimbólumról ITT olvashat.

Előzmények:
Történetünk messzire nyúlik vissza, kb. 30 éve katolikus hittanosként jöttünk össze. Akkor még nem tudtuk, hogy a találkozásunk meghatározó, és együttes sorsunk hosszúra nyúlik. Úgy látszik, Isten segítségével sikerült átadnom (Vargáné Pável Márta) a kemény, katolikus misztikus lelkiséget. 14 évig csak önkéntesként működtettünk egy 32 fős kiemelkedően közhasznú egyesületet, majd feloszlattuk, és párttá (AQP) lettünk, majd 8 év után most ezt is feloszlattuk, és átalakultunk AQUILA CIVIL TÁRSASÁGGÁ. Együtt nőttünk hitben, emberségben, s nagy összetartozó szeretetben.

Közös lelkiség:
Az AQUILA valójában egy világiakból álló „harmad rend”, ahol a tagok Istennek szigorú fogadalmat tettek. Törekszünk a hazugságmentes, megszentelt életre. Az AQUILA vigyázó szentje: Avilai Szent TERÉZ: akinek, és nekünk is „Isten egyedül elég!” Szervezetileg, hitbelileg és vallásgyakorlat szerint is a Katolikus Egyházhoz tartozunk, az Egyház mi is vagyunk. Ezzel együtt kijelenthetjük, hogy véleményünket csakis Isten formálhatja, csakis Isten a Főnökünk. Politikailag függetlenek vagyunk.

Kapcsolataink, segítőink.
Sok neves (egyházi) embernek lehetünk hálásak a jóságukért, segítségükért, párat megemlítve: A kezdeti nehézségeinkben nagyon sokat köszönthetünk †Keszthelyi Ferenc ny. püspök úrnak, aki sok jó tanácsot, és bölcs szeretettel segítséget adott nekünk. Tudományilag és emberileg sokat segített †Dr. Nyiri Tamás teológiai professzor úr. Jó szívvel emlékezünk †Rombai Ferenc Atyára, akinek igazi hite volt, s társ volt a hitünk megélésében is. A pálos †Zsongor Atya, aki folyamatosan segítőnk, papi tanácsadónk, nekem gyóntatóm volt. Civilek közül a tagság szülei, azok is, akik eljöttek közénk, meglátásukkal, véleményükkel segítettek minket. Csák (Dr.Szincsák) József művész/polihisztor, aki mindig kész segíteni, és akit barátunknak nevezhetünk. Előfordultak más nevesebb emberek is, akik meglátogattak minket, pl. Laár András, †Dr. Popper Péter stb.

Milyen önkéntes tevékenységet végzünk?

A régi egyesület megalakulása után 24 évvel most civil társaságként, de rendületlenül végezzük ugyanazokat a tevékenységeket:

  • Ingyenes oktatás, nyelvtanítás, korrepetálás minden tantárgyból
  • Pótvizsgára való felkészítés
  • Számítógépes oktatás
  • Lelki segítség adása: személyesen és telefonon
  • Haldoklókkal való lelki foglalkozás (60 ember/nap) kórházi keretek között
  • Heti 7 óra előadás (tanáraink folyamatos lelki továbbképzése) főként filozófiai, teológiai életviteli témákban
  • Továbbképző tartása (9 nap) Tószegen
  • Honlap, blogok működtetése
  • Magazin havilap és Túllépés folyóirat szerkesztése
  • Cikkek, vélemények írása

Egyéb közösségi programok pl.: egyesületi disznóvágás, kolbászkészítés, építkezés stb.